UTA are victorii pe linie în amicale. Ultima victimă: Luceafărul Oradea. Balint: „Suntem în grafic”

Marius ANGHEL 14 Jul. 2019, 02:23 Pregătiri, amicale

UTA a bifat al treilea succes din tot atâtea amicale disputate de la demarării pregătirii estivale. După 11-1 cu CS Ineu și 3-0 cu Progresul Pecica, a venit rândul și unei divizionare secunde, Luceafărul Oradea, să se recunoască învinsă. Arădenii s-au impus, sâmbătă, la Sânmartin, cu 2-1, prin golurile marcate de Marius Tomozei și Amir Khalaila, în timp ce pentru bihoreni a punctat Vasile Pop, din penalty.

Fără Ciucur, Rus, Stahl și Pușcaș, arădenii chiar au făcut o primă oră de joc solidă, după care au riscat să fie egalați de surpriza plăcută a returului ediției precedente de campionat.

Pe suprafața „biliard” de la Sânmartin, combatantele s-au tatonat minute bune, fără a se prezenta periculos în apropierea buturilor adverse. De abia în minutul 28, Moga a intervenit bine la lovitura liberă executată de la 22 de metri de Bustea. UTA a simțit că se poate și după alte nouă minute de joc a deschis scorul. Buhăcianu a intrat în suprafața de pedeapsă, a căzut în duel cu Porumb, dar arbitrul a lăsat avantaj și Marius Tomozei, urcat cu faza, a trimis în plasă din fața careului mic, cu latul. 0-1, scor înregistrat și la pauză.

Vulturar, pasă de gol și penalty comis

Ca și în precedentele amicale, Laszlo Balint a operat toate schimbările la pauză, cu mențiunea că, din lipsă de efectiv, Oroian, Bustea și Isac au fost integraliști. Venit de pe bancă cu forțe proaspete, Amir Khalaila avea să puncteze la prima atingere de balon. Mai precis, în minutul 48, Vulturar i-a pasat israelianului la 20 de metri și acesta a trimis plasat, la colțul lung, pentru 0-2.

Una caldă, alta rece, pentru mezinul Vulturar, care a făcut fault de penalty asupra lui Vasile Pop, care a și transformat pentru 1-2 (minutul 55). Bihorenii au fost aproape să egaleze după alte 11 minute, când Prejmereanu a profitat de lejeritatea lui Melinte, a scăpat singur, dar finalizarea din 9 metri a fost excelent parată de Bolboașă.

Folosit pe două posturi, la „închidere” și în spatele vârfului, Damian Isac a avut o acțiune personală de toate frumusețea, însă șutul său din 14 metri a fost scos de la rădăcina barei de ex. utistul Anca-Trip. Ultima zvâcnire mai serioasă a gazdelor a venit chiar în minutele de prelungiri. Atunci, Vasile Pop a finalizat din interiorul careului, însă Melinte a blocat la timp și a salvat victoria echipei sale, semnată de două dintre achizițiile verii, Marius Tomozei și Amir Khalaila.

De remarcat că în atacul echipei bihorene a revenit Vlad Rusu, jucător care în sezonul 2017-2018 a devenit golgheterul Ligii 2 cu Luceafărul, iar în sezonul precedent a evoluat pentru Energeticianul.

Balint: „Victorie pe fondul unui joc destul de bun, cu toate că băieții au picioarele puțin grele”

Dincolo de rezultat, utiștii chiar au arătat multă calitate și personalitate în jocul lor. Cel puțin în primele 60-65 de minute, după care Luceafărul a avut și ea câte ceva de spus pe faza ofensivă. „Un adversar deloc facil, pe care ni-l amintim și din sezonul trecut ca unul destul de incomod. Victoria noastră a venit pe fondul unui joc destul de bun. Prima repriză, cel puțin, am controlat-o în mare parte. Mă bucur că se văd aspectele pe care le exersăm la antrenamente. E adevărat, nu a fost prospețimea pe care ne-o doream pentru a pune presiune constantă pe adversar, însă e normal. Băieții au picioarele puțin grele, dar s-au implicat atât pe momentul de posesie cât și pe cel de non-posesie. Au apărut și unele probleme în repriza a doua, dar e normal, suntem în perioada în care reglăm aspecte tehnico-tactice. În plus, avem destui copii cu care trebuie să avem răbdare, cărora trebuie să le acordăm încredere. Pe lângă goluri am mai avut momente bune, acțiuni purtate într-o viteză acceptabilă pentru acest moment al pregătirii, progresăm ușor și pe organizare defensivă, suntem în grafic”, a punctat Laszlo Balint la finalul disputei de la Sânmartin.

Deși a reînceput alergările după operația suferită la pomete și are și o mască de protecție pentru față, Ciprian Rus nu a fost utilizat în acest amical. Tratându-se de tendinită întreaga săptămână, nici Cristian Pușcaș nu a intrat pe gazon, însă „închizătorul” sosit de la Petrolul va fi apt de muncă în Slovenia. Bineînțeles, Alex Ciucur va fi scos din circuit pentru câteva luni bune după operația de refacere a tendonului achilian suferită joi. „Echipa a reacționat bine, chiar și în lipsa unor jucători importanți – Pușcaș, Rus, Ciucur, pe care, din păcate, l-am pierdut pentru o perioadă destul de lungă. Îi dorim însănătoșire grabnică și îl așteptăm cât se poate de repede, sunt convins că va reveni mai puternic. Suntem alături de el. Mă bucur și că jucătorii sosiți în această săptămână au avut evoluții bune”, a conchis Balint.

Luceafărul Oradea – UTA Arad  1-2
Vasile Pop 55′ – pen. / Marius Tomozei 30′, Amir Khalaila 48′

Luceafărul: Moga (Anca-Trip 46′) – Ciul (Creț 46′), Yabre (Core 55′), Porumb (Popa 46′), Băican (Drăgan 46′) – Mitrică (C-tin. Roșu 46′), Parnău (Dincă 46′), Negrean (Prejmerean 55′), Vas. Pop (Balogh 30′, Peter 55′) – G. Paraschiv (Vas. Pop 46′), Vl. Rusu (Ludușan 46′)
Antrenor: Cristian Lupuț

UTA: Fl. Iacob (Bolboașă 46′) – Tomozei (Rz. Ivan 46′), Fl. Ilie (Salka 46′), Șeroni (Melinte 46′), Deta (Bg. Stancu 46′) – Dam. Isac, Lorenzi (Vulturar 46′) – Oroian, Miculescu (Hrezdac 46′), Bustea – Buhăcianu (Khalaila 46′)
Antrenor: Laszlo Balint

„Roș-albii” de la UTA au primit liber până luni dimineață, când se vor îmbarca pentru Slovenia, pentru cantonamentul de vară. Echipa arădeană se mută în stațiunea Rogla pentru o pregătire centralizată de 12 zile. Aici, utiștii mai dispută patru amicale, trei dintre adversari fiind bătuți deocamdată în cuie: Budaorsi (liga a doua maghiară) – 18 iulie, NK Rogaska (liga a doua slovenă) – 21 iulie și Al-Fateh (prima ligă din Arabia Saudită) – 24 iulie. Două zile mai târziu, „roș-albii” vor juca ultimul test înainte de debutul stagiunii, pe 3 august. Grecii de la AEL Larissa au declinat în cele din urmă invitația, astfel că se caută un alt adversar. Deocamdată, există varianta unei divizionare terțe slovene, dar „oficialii” arădeni caută ceva mai bun pentru Rus et. comp.

Pentru Luceafărul, acesta a fost primul meci amical desfășurat în această vară. Următorul îl joacă împotriva unei alte colege de campionat, Ripensia, miercuri, 24 iulie, iar apoi o întâlnește pe Șoimii Lipova, pe 27 iulie.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 14 Jul. 2019, 02:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă