UTA, învingătoare și în amicalul cu Progresul Pecica. Arădenii au tras o sperietură în privința lui David Miculescu

Marius ANGHEL 08 Jul. 2019, 10:48 Pregătiri, amicale

După 11-1 cu CS Ineu, UTA și-a măsurat forțele în cel de-al doilea amical al verii cu Progresul Pecica, echipă promovată în urmă cu două săptămâni în Liga a 3-a, după barajul cu Retezatul Hațeg. Fiind vorba despre un adversar mai bun, întărit deja cu fotbaliști ca Bozian, Gârlea, Tiric, Mager, A. Iuga sau Tiric, asistența la testul de sâmbătă, a fost ceva mai numeroasă decât cel anterior. UTA s-a impus de această dată cu 3-0.

Având zece zile de pregătire în plus, „roș-albii” au avut mai mult tonus în debut și, după o intervenția lui Gârlea la finalizarea din 12 metri a lui Miculescu, au deschis tabela. Bustea a executat în 6 metri o lovitură liberă din stânga și Valentin Buhăcianu a înscris nestingherit cu capul. Tot David Miculescu s-a mai aflat la capătul unei acțiuni bune ale UTA-ei, șutând în blocaj, după care juniorul „roș-albilor” a fost nevoit să iasă pe brațe de pe teren. Tânărul internațional Under 18 a suferit o entorsă de gleznă și a încăput rapid pe mâna fizioterapeutului Zsolt Nagy.

După o jumătate de oră, și-a arătat colții și Progresul, cu două acțiuni bune de egalare. Mai întâi, Țugulescu a reluat puțin peste poartă o centrare din lovitură liberă a lui Arsene, pentru ca apoi Tiric să-l întindă serios pe Iacob după o pătrundere în viteză pe stânga și un șut de la marginea careului. UTA a revenit la comandă în ultimele minute ale primului act și, cu un minut înainte de pauză, Buhăcianu a făcut dubla cu un șut cu spițul din 12 metri, în stânga juniorului Dragoș Varga, un portar originar din Blaj, aflat în probe la Pecica.

O finalizare a lui Oroian din unghi, parată de Varga, a anunțat golul cu numărul 3. Isac a pasat pe culoar, Alexandru Ciucur a scăpat în careu pe dreapta și a trimis cu exteriorul priciorului drept la colțul scurt. Utiștii și-au dorit mult o diferență mai clară pe tabelă, iar juniorul Deta, din dorința de a recupera sus un balon, a intrat tare la Gabor și a fost eliminat de Nicoraș. Ivan a reintrat pentru egalitatea numerică, iar Isac a avut șansa lui 4-0, după o pătrundere pe centru și un șut ce a mângâiat transversala. Dar și Pecica putea reduce din diferență, dar Bozian a finalizat în bară din interiorul careului, după greșeala lui Ivan.

S-a terminat 3-0, iar UTA mai joacă un singur amical, săptămâna aceasta, la Sânmartin, cu Luceafărul, înainte de a pleca în cantonamentul din Slovenia.

UTA (prima repriză): Iacob – Ivan, Melinte, Șeroni, Stancu – Hrezdac, Pușcaș – Stahl, Miculescu (Șimăndan 25), Bustea – Buhăcianu
UTA (repriza a doua): Bolboașă – Tomozei, Salka, Fl. Ilie, Deta (Ivan 72) – D. Crăciun, Isac – Ciucur, Botea, Oroian – Șimăndan

Pecica: Gârlea (D. Varga 35) – Țugulescu (Vancea 46), Gabor (Wild 70), Wild (Blănaru 46), Aldan (Ponta 46) – Moraru (Tamaș 46), Arsene (Bozian 70) – Mager (Olteanu 46), Bozian (A. Iuga), Tiric (Mager 70) – Puie (S. Popa 60)

Concluziile lui Laszlo Balint

Laszlo Balint a tras concluzia săptămânii pline de pregătire, finalizată cu un sec 3-0 împotriva celor de la Progresul Pecica.

„Un antrenament reușit, cu părți bune și mai puțin bune. Sunt nemulțumit că, din nou, ca și săptămâna trecută, am avut o accidentare. Sper ca Miculescu să nu aibă nimic grav, să fie doar o contuzie și de luni să se poată antrena normal. Mă bucur că nu am primit gol. Pe fondul unei lipse de prospețime normală pentru acestă perioadă. Jucătorii s-au preocupat să pună în aplicare ceea ce am pregătit în acestă săptămână la antrenamentă și nu e deloc un lucru simplu. Este o perioadă dificilă, încărcată, este și foarte cald, însă pot spune că suntem pe un drum bun”, a spus antrenorul „roș-albilor”.

Portarii Iacob și Bolboașă nu au scos mingea din plasă contra Progresului, dar ceva ocazii au fost la buturile lor. „E normal ca adversarii din ce în ce mai buni pe care îi întâlnim și o să-i întâlnim să ne mai pună și probleme. Încercăm să lucrăm pe toate planurile, atât fizic, cât și tehnico-tactic, iar din acest punct de vedere mă bucur că băieții au atitudine bună, reacționează bine atât la antrenamente cât și la amicale. În acest moment, suntem în mijlocul unei perioade în care volumul de muncă este destul de mare, cu două antrenamente pe zi, cu intensitate destul de mare, era de așteptăm să nu funcționăm la capacitate maximă acum. Cel mai important este să ajungem pregătiți din toate punctele de vedere la ora primului joc oficial”, a adăugat Balint.

Sperietura a fost destul de mare în cazul lui David Miculescu, care a ieșit pe brațe de pe teren după o accidentare la gleznă, dar, din câte se pare, nu e vorba nici măcar de o entorsă în cazul juniorului utist, ci mai degrabă de o contuzie forte. Altfel, pe marginea terenului „Banatul” din Sânnicolau Mic la ora testului cu Pecica a apărut și Ciprian Rus. Dacă firele nu s-ar fi văzut, urmele operației la pometele stâng ar fi trăcut neobservate. Căpitanul UTA-ei va pleca în cantonamentul din Slovenia împreună cu colegii săi, urmând să parcurgă și el etapele de pregătire fizică pierdute după intervenția chirurgicală suferită în urmă cu zile la Timișoara.

În fine, mezinul lotului a fost menajat la testul cu pecicanii. „Vulturar a suferit o încărcătură pe bicepsul femural și am considerat că este mai bine să nu îl folosim azi”, a precizat Laszlo Balint.

CITEȘTE și: Balint renunță la Crăciun și Botea, dar anunță sosirea unui „închizător” străin

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 08 Jul. 2019, 10:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă