UTA a trecut cu scor de neprezentare de Dinamo Pancevo. Roșu, după repetiția finală: „Mai sunt lucruri pe care trebuie să le corectăm, dar, în linii mari, a fost bine”

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 11:21 Pregătiri, amicale

În ultima confruntare înainte de deplasarea pe puncte, de la Brăila, UTA a trecut cu sec un 3-0 de Dinamo Pancevo, o formație ce luptă pentru promovarea în eșalonul trei din Serbia la finalul actualei stagiuni.

Arădenii au deschis scorul după 32 de minute dintr-un penalty scos de Curtuiuș și executat de Copil la vinclu, în dreapta portarului. Apoi Muntean (44) a tras pe lângă după ce mingea șutată de Curtuiuș din 6 metri a fost respinsă de un fundaș până la el. Scorul primei reprize a fost stabilit de Strătilă în minutul 45, după ce Muntean i-a pasat în careu lui Curtuiuș, iar acesta din urmă a prelungit la colțul lung.

Rezultatul final a fost stabilit încă din minutul 49, atunci când Copil l-a lansat în adâncime pe Muntean, care a intrat în careu și a trimis de la 13 metri cu exteriorul pe lângă portar. În ultimele minute, Ionuț Tănase (81) a lovit bara cu un șut de la 20 de metri.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului amical cu Dinamo

Roșu: „Ne-am atins obiectivele în această iarnă”

Per ansamblu, prestația „roș-albilor” a fost destul de convingătoare, dar: „Au fost momente în care jocul m-a nemulțumit, mai sunt lucruri pe care trebuie să le corectăm. Dar, în linii mari, a fost bine, ne-am atins obiectivele în această iarnă. Am făcut o pregătire în condiții bune în Spania și asta a fost benefic pentru echipă. Revenind la meciul de azi, am văzut la lucru aproape toți jucătorii din lot, mai puțin pe Andor, Petre și Barna, cu ușoare probleme medicale, dar și Celea, care era al 21-lea jucător de câmp… Am vrut să dau minute la toată lumea pe un teren cât de cât ok față de acum trei-patru zile când am făcut antrenament aici. Pe lângă goluri, am avut și alte situații bune de a marca,  mai important e că nu s-a accidentat nimeni la acest amical”, a spus Laurențiu Roșu la finalul disputei cu formația din Serbia. Antrenorul arădenior a mai ținut să precizeze că, tutuși, Petre și Andor au făcut, separat, un antrenament ceva mai ușor sâmbătă.

UTA a terminat testul cu Pancevo cu șapte juniori pe teren, dar l-a început doar cu doi și nu trei cât cere regulamentul la nivel de Liga a 2-a. Probabil, Roșu se bazează pe recuperarea sută la sută a lui Adi Petre pentru deplasarea de la Brăila, iar atunci a preferat să analizeze atent forma mijlocașilor săi ofensivi, Copil sau Muntean. „Fiind meci amical am vrut să văd unii jucători pe anumite posturi și nu am ținut cont de regula Under 21. Știm că trebuie să jucăm cu 3 sub 21 și vom vedea la meciul cu Brăila pe cine ne putem baza atunci”, și-a motivat alegerile Roșu.

„În momentul de față, nu știu cu cine joc sigur la Brăila”

Și tot legat de opțiuni, s-a putut observa intrarea tardivă pe gazon a lui Polgar, fotbalist care a fost mai tot timpul titular de la depășirea problemei medicale ce a avut la câlcâi. Acum, impresia e că David a recâștigat puțin teren în fața polivalentului fotbalist crescut chiar de UTA. „Polgar a avut și meciuri în care a fost titular și a jucat 60 de minute. Minutele se împart, asta nu înseamnă că Polgar e rezervă. Le-am spus și jucătorilor în pregătire că până înainte de primul meci oficial nu știu cine e titular și cine rezervă. Ținem cont de amicale și antrenamente înainte de a alege formula de joc titulară. În momentul de față, nu știu cu cine joc sigur la Brăila, mai sunt unele lucruri ce se pot schimba”, a adăugat „principalul” utist.

Există și o mică preocupare în ceea ce-l privește pe Bogdan Burlă, care a ieșit șchiopătând puțin în minutul 55 al disputei cu Pancevo. „El a avut o lovitură în Spania și acum s-a lovit în același loc”, a mai explicat Roșu, lăsând să se înțeleagă faptul că fundașul stânga de 20 de ani va fi cu siguranță apt pentru disputa de duminica viitoare.

UTA în meciul cu Dinamo Pancevo: Bg. Miron (Mara 76′) – Al. David (Polgar 76′), Al. Manea (Copaci 73′), Gligor (Adili 46′), Burlă (Filaret 60′) – Strătilă (Cr. Costin 76′), Chindriș (Tarcea 76′), Jorza (I. Tănase 67′), D. Muntean (M. Vlad 76′) – D. Copil (Vîlceanu 67′), Curtuiuș (Stahl 73′).

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 11:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă