UTA a obținut doar un egal cu o modestă echipă din Liga 3 în primul amical din 2017. Adi Petre a ratat un penalty decisiv. Reacția lui Roșu

Marius ANGHEL 28 Jan. 2017, 18:44 Pregătiri, amicale
UTA a obținut doar un egal cu o modestă echipă din Liga 3 în primul amical din 2017.** Adi Petre a ratat un penalty decisiv. Reacția lui Roșu

Aproximativ 100 de spectatori au dorit să vadă la lucru echipa fanion a Aradului înainte de a pleca în cantonamentul din Spania. A rezultat o partidă viu disputată împotriva Gloriei Lunca Teuz Cermei, a noua clasată a Seriei a 4-a a Ligii 3, cu destule ocazii de poartă și un rezultat echitabil, 2-2. Pentru UTA au înscris Burlă și Petre, în timp ce pentru divizionara terță au marcat Varga și Suslak.

Fără Adili (bolnav), Copil și Gligor (menajați) și Tănase (în recuperare după problema la degetele mâinii), Laurențiu Roșu a apelat la Wild pentru centrul defensivei și Polgar ca mijlocaș central. Dincolo, Aslău l-a trimis pe Vereș fundaș dreapta și pe Șiclovan la „închidere”.

Meciul a avut un ritm bun încă din start și au apărut și ocaziile. Suslak a încercat să-l învingă pe Miron din lovitură liberă, dar goalkeeperul utist a reținut din vinclu. În replică, Manea a șutat puternic de la 25 de metri, dar Rusu a fost pe direcție. După 24 de minute, portarul Cermeiului nu a mai putut interveni la lovitura liberă bătută la „paianjen” de Burlă de la 23 de metri. Au urmat alte două ocazii importante, de-o parte și de alta. Mai întâi, Andor a tras o jumătate de metru peste poartă din interiorul careului, iar Barna a intervenit salvator la șutul pe colțul scurt al lui Bulza. 1-0, scor la pauză.

UTA a abordat cu o cu totul altă formulă repriza secundă, cu Munteanu fundaș dreapta și Stahl al doilea vârf. Golul de 2-0 a venit de la Adi Petre, care a atins ușor balonul la centrarea înșelătoare a lui Strătilă. Mingea a lovit și bara din dreapta lui Rusu, cermeianii cerând offside la golgheterul UTA-ei. Același Strătilă a făcut faza meciului, a înșirat patru adversari pe drum, inclusiv portarul, dar a tras din unghi pe lângă poartă. Cermeiul a avut apoi 5 minute de vis, egalând tabela, în prim plan fiind Adi Suslak. Mai întâi, fundașul stânga a bătut bine o lovitură liberă de pe dreapta, Mara a respins de pe colțul scurt, iar Edi Varga a marcat din apropiere. Acesta din urmă a fost apoi faultat la marginea careului, iar Suslak a trimis la vinclu, în dreapta lui Mara. UTA a revenit rapid în atac, Strătilă a obținut un penalty, dar Rusu a ghicit execuția lui Petre. Și Cermeiul a cerut 11 metri, dar Jurcă a considerat că Sulea a simulat în duelul cu Mara.

S-a încheiat 2-2, cu utiștii, în număr de 24 care mâine seară vor zbura în Spania pentru un cantonament de două săptămâni.

UTA: Miron (30 Barna) – David, Manea, Wild, Burlă – Costin, Polgar, Jorza, Andor – Curtuiuș, Nedelcu.
UTA (repriza a doua): Barna (60 Mara) – Munteanu, Celea, Copaci, Filaret – Strătilă, Tarcea, Chindriș, Vlad – Stahl (70 Covaci), Petre

Gloria: Rusu – Vereș, Petrache, Cotoc, Suslak – Coșa (46 Varga), Șiclovan (85 Morar), Nistor (60 Ianc), Aldan (46 Sulea) – Diarra (55 Mohammed) – Bulza (58 V. Brândușe).

Roșu: „Îmi doresc să câștig mereu, dar rămânem cu un ultim antrenament bun înainte de plecarea în Spania”

La final de joc, antrenorul UTA-ei, Laurențiu Roșu, a ținut să sublinieze în special aspectele pozitive ale întâlnirii. „Am făcut egal, mi-aș fi dorit să câștig, fiindcă asta îmi propun la fiecare meci. Păcat, am avut și un penalty ratat de Petre, dar până la urmă e bine că ne-am atins scopul, un ultim antrenament bun înainte de plecarea în Spania, fără a avea jucători accidentați. Iar pericol exista, căci se aluneca destul de mult pe acest teren sintetic”, a spus tehnicianul „roș-albilor”, care a confirmat componența lotului de 24 de jucători prezentată, ieri, AICI.

Singurul mic semn de întrebare îl viza pe Daniel Nedelcu, atacantul de 19 ani venit de la Piatra Neamț, care nu s-a mișcat rău în prima parte a testului cu Cermeiul. „O să intre în programul echipei a doua, împreună cu Wild și Covaci. Este clar că ne mai trebuie un atacant apropiat valoric de cei pe care îi avem. Se lucrează la acest aspect de când s-a terminat ultima etapă a anului trecut. Au fost unele soluții, nu s-au putut concretiza, căutăm în continuare un fotbalist care-și dorește să vină aici”, a adăugat fostul internațional.

Cermeiul, cu aproape o jumătate de echipă împrumutată de la UTA, a fost un adversar incomod, arțăgos pentru divizionara secundă. În plus, cu un gol și coautor la celălalt, Adrian Suslak nu putea rămâne neremarcat pentru a doua oară în câteva luni de Laurențiu Roșu. „E normal ca o echipă care joacă împotriva uneia de o categorie superioară să se ambiționeze, cu atât mai mult cu cât este și ea din același județ. Iar jucătorii lor, în special cei împrumutați, e clar că vor să demonstreze că pot să revină la UTA. Până la urmă, și ei și-au atins scopul în acest amical”, a mai comentat „principalul” Bătrânei Doamne.

CITEȘTE și: Munteanu – fundaș dreapta, Polgar – mijlocaș central, experimente realiste pentru Roșu

Aslău: „Va veni și momentul în care măcar o parte dintre jucătorii de la Cermei se vor întoarce la UTA”

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 28 Jan. 2017, 18:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă