Unirea Tărlungeni a smuls un egal în amicalul de la Pitești

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 17:59 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la SCM Pitești au disputat, vineri seară, ul­timul meci de pregătire dinaintea începerii noului sezon competițional. Echipa pregătită de Adrian Neaga a în­tâlnit, pe terenul central al stadionului Nicolae Do­brin, pe Unirea Tărlungeni, echipă de Liga a II-a, care joacă în aceeași serie cu CS Mioveni. Confruntarea dintre cele două echipe s-a terminat la egalitate, 1-1, la capătul unui meci destul de disputat cu ocazii de ambele părți.

Prima jumătate de oră a întâlnirii a fost destul de săracă în ocazii, însă ultimul sfert de oră al primului mitan a fost destul de animat. Ambele echipe au avut șansa de a deschide scorul, însă imprecizia atacanților în fața porții și intervențiile portarilor au făcut ca la finalul primelor 45 de minute scorul să fie unul alb. După pauză, Rică Neaga a schimbat registrul tactic și a introdus în teren atât fotbaliștii cu experiență pe care îi are în lot, cât și jucătorii tineri.

La fel a făcut și tehnicianul brașovenilor care a încercat să dea șansă la toți jucătorii pentru a arăta ce pot în teren. Alb-violeții au deschis scorul prin Marian Cârstea, după o acțiune personală a lui Coșereanu, care s-a descotorosit de doi adversari și a centrat perfect în careu. Imediat după deschiderea scorului, ardelenii au pus în pericol poarta apărată de Udeanu. Coșereanu a avut șansa desprinderii pe tabelă, însă intervențiile lui Muțiu au făcut ca tabela să rămână nemodificată.

Oaspeții au reușit egalarea cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar. Atacantul Ion Coman l-a învins pe Udeanu cu un șut din șase metri în urma unei centrări venite de pe stân­ga. După marcarea golului egalizator, ardelenii și-au mai trecut în cont o mare ocazie de gol însă șutul lui Minciună s-a oprit în transversală.

SCM Pitești: Iordan – Pâslaru, Ștefănescu, Avram, Vladu – Lircă, Cârstea, David, Panait – Albu, Vasilescu. Pe parcurs au mai intrat Udeanu, Alexe, Coșereanu, Robert Neagoe, Nedelcu, Mateescu și Lupu. Antrenor: Adrian Neaga.

Unirea Tărlungeni: Dănălache – Burlacu, Foriko, Șerban, Bucur – Vasiloi, Dâlbea, Minciună, Marin – L. Nicolae, Coman. Pe parcurs au mai intrat Mutiu, Cioinac, Pastor, Poenaru, Vlăsceanu, Petra, Păduraru și Monea. Antrenor: Dan Bona.

Filmul meciului:

 min. 36: Cârstea șutează de la 30 m, iar Dănălache reține în doi timpi.
 min. 37: Șutul lui Minciună, de la 25 m, trece pe lângă poartă.
 min. 38: Vasiloi centrează în careu, iar Coman, din 6 m, reia cu capul peste transversală.
 min. 40: Lovitura liberă, de la 25 m, executată de David nu prinde cadrul porții.
 min. 50: 1-0 – Coșereanu centrează în careu, iar Cârstea înscrie cu un șut din interiorul careului.
 min. 52: Coman șutează din interiorul careului mic, însă Iordan reușește să respingă.
 min. 62: Albu îi pasează lui Coșereanu care șutează de la 20 m, însă portarul brașovenilor respinge în corner.
 min. 70: Același Coșereanu îl încearcă pe goalkeeper-ul oaspeților, cu un șut de la 18, însă acesta este la post.
 min. 72: Lovitura liberă, de la 23 m, executată de Dâlbea trece peste poartă.
 min. 78: Coșereanu îi pasează în interiorul careului lui Robert Neagoe, însă șutul acestuia este slab.
 min. 80: 1-1 – Coman trimite în plasă din interiorul careului, în urma unei centrări de pe dreapta.
 min. 83: Minciună zguduie transversala argeșenilor cu un șut bombă de la 30 m.

Meciul văzut de antrenori:

„Sunt mulțumit de jucători”

Adrian Neaga, antrenor SCM Pitești: „A fost un test util pentru noi, având în vedere că a fost ultima partidă amicală înainte de startul campionatului. Sunt sigur că la ora meciului de la Turnu Măgurele ne vom prezenta ca o echipă puternică care se va lupta pentru promovare. Sunt mulțumiți de toți jucătorii pe care îi am la dispoziție. În mare parte, acesta este lotul cu care vom pleca la drum în noua ediție de campionat. Coșereanu a intrat în joc foarte bine și sper să nu fie ceva grav după ce a acuzat niște dureri pe finalul meciului. Campionatul este lung și toți jucătorii vor avea șansă să demonstreze valoarea pe care o au. Acum ne pregătim pentru meciul de Cupa României de marți cu Flacăra Moreni. Trebuie să gestionăm bine situația, iar indiferent de jucătorii pe care îi voi trimite în teren, trebuie să trecem mai departe. Pentru moralul jucătorilor ar fi bine să aducem la Pitești o echipă de ligă superioară”.

„Piteștiul merită în Liga a II-a”

Dan Bona, antrenor Unirea Tărlungeni: „Pot spune că a fost un meci foarte bun de pregătire contra unei echipe foarte bune. Mă bucur că am egalat după ce am fost conduși. Sunt fericit de faptul că atacantul Coman a reușit să debuteze cu gol la echipa noastră. SCM Pitești este o echipă care merită să joace în Liga a II-a. Îi așteptăm să promoveze și să joace alături de noi în Divizia B. Sunt mulțumit de pregătirea de vară, dar și de lotul pe care îl am la dispoziție chiar dacă mai avem mici probleme cu jucătorii tineri. Obiectivul nostru este clasarea în play-off și sunt convins că ne este la îndemână să îl îndeplinim cu lotul pe care îl avem”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 17:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă