Unirea 1924 Alba Iulia i-a dat „viteză” antrenorului ce a lăsat echipa pe locul 12 în tur. Himcinschi e noul principal al „alb-negrilor” | FOTO de la reunire

Marius ANGHEL 24 Jan. 2017, 12:33 Pregătiri, amicale

Odată cu realuarea pregătirilor pentru retur, Adorian Himcinschi a devenit noul antrenor al echipei AFC Unirea 1924 Alba Iulia, după despărțirea de Radu Andone. În vârstă de 46 de ani, fostul fundaș al echipei din Cetatea Marii Uniri va conduce de pe bancă echipa albaiuliană ce a terminat prima jumătate a sezonului pe locul 12 în Seria a 3-a din Liga a 3-a.

„Himcinschi cunoaște bine jucătorii, am lucrat împreună în trecut la Unirea și îmi doresc să aibă rezultate cât mai bune. Din vară ne propunem alt obiectiv decât cel din acest sezon, rămânerea în Liga a 3-a”, a declarat președintele Mihai Dăscălescu.

Himcinschi a bătut palma cu Alba pentru un sezon și jumătate și îl va avea secund pe Marcel Rusu.

Himcinschi, albaiulian pentru „albanezi”

Himcinschi a condus deja primul antrenament la noua sa echipă, alcătuită doar din jucători născuți în județul Alba și își pune mari speranțe în elevii săi. „Sentimental mă simt legat de acest club. Vreau să contribui la ridicarea nivelului de performanță și cred într-un viitor mai bun pentru acest club. Pot spune că mă întorc acasă și îmi face mare placere să revin aici unde am trăit cele mai fericite momente ale mele atât ca jucător, cât și ca antrenor”, a declarat tehnicianul albaiulian, acesta luând parte la ambele promovări în Liga 1 din istoria clubului FC Unirea Alba Iulia: în sezonul 2003/2004 ca jucător și în sezonul 2008/2009 ca antrenor second a lui Adrian Falub. De asemenea, acesta a fost principal al echipei din Alba în 2012 în Liga a 2-a.

„Ne așteaptă o muncă grea. Vrem cu preponderență jucători din Alba și ne gândim la câteva trasnferuri. Mi-aș dori ca foștii uniriști Stanciu și Grozav să fie motivații suplimentare pentru tinerii din lot”, a mai adăugat >, care în primele șase etape din tur a antrenat colega de serie Performanța Ighiu.

Lotul prezent la reunire: Căt. Suciu, Petric – N. Rus, M. Oprea, Scrob, Ad. Matei, Schiau, S. Iacșa, S. Culda, B. Ștef, Lăsconi, F. Morar, Ioani, Joldeș, An. David, Selagea, Al. Giurgiu, Goguța, Davidaș, Cuștiulița, Onacă, Lupea.

Articol și foto de Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 24 Jan. 2017, 12:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă