Unirea Alba Iulia, învinsă la limită în amicalul cu „șepcile roșii”. Popescu: „Suntem în tranziție”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 13:16 Pregătiri, amicale

Nou-promovata în Liga a IV-a Alba, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, a avut parte vineri de un amical de lux înaintea debutului noului sezon, împotriva Universității Cluj, partidă câștigată de „șepcile-roșii” cu 2-1 (2-0).

Echipa antrenată de Marius Popescu, ce și-a încheiat stagiul centralizat de la Cheile Grădiștei, a început curajos meciul, iar la pauză a reușit să conducă cu 2-0, goluri marcate de Ursu (7) și Calcan (42). Replică bună a echipei albaiuliene arătată în repriza secundă i-a făcut pe clujeni să tragă până la finalul întâlnirii pentru victorie. Unicul gol al uniriștilor a fost înscris de Davidaș, în minutul 89 din penalty.

Marius Popescu: „Suntem în tranziție”

Antrenorul clujenilor, Marius Popescu, speră la un parcurs bun în noul sezon al Ligii 2 deși echipa sa se află în plin proces de adaptare. „Suntem într-o etapă nouă ca și club, ca și echipă, mi-aș dori să o depășim cu bine deoarece este o tranziție foarte bruscă și dură pentru acești copii. Sper ca tinerii din efectiv să fie receptivi și să reușim să consolidăm ca și acum 20 de ani, pe vremea noastră, un nucleu de echipă care a rezistat 12 ani în Liga I. Într-o primă etapă este foarte importantă menținerea în liga 2-a, dar nu se știe unde vom ajunge, ce se va întâmpla, întrucât campionatul este lung. A fost un meci bun, mă bucur să văd că și la Unirea este viitor”, a precizat tehnicianul originar din județul Alba.  

Marcel Rusu: „Promovarea nu este principalul obiectiv!”

Rămasă în continuare doar cu promisiunile autorităților de a fi sprijinită financiar, micuța formație din Cetatea Unirii speră să-și atingă obiectivele propuse și să fie ajutată de către edilii locali.

„A fost un test util și pot spune că sunt mulțumit de ce au arătat jucătorii în teren. La ora actuală echipa este pregătită pentru noul sezon. Obiectivul propus de conducere este să formăm o echipă competitivă cu jucători din cadrul clubului, iar dacă avem posibilitatea și putem să și promovăm nu ne vom da la o parte. Promovarea nu este un obiectiv principal, important este să câștigăm meci de meci și să avem răbdare cu acești tineri de perspectivă”, a declarat Marcel Rusu, antrenorul echipei din Alba.

AFC UNIREA 1924 ALBA IULIA – UNIVERSITATEA CLUJ 1-2 (0-2)
Davidaș (89) / Ursu (7), Calcan (43)

AFC Unirea: Ct. Suciu – Oțoiu, N. Rus, Matei, Boancă, Păcurar, Joldeș, Schiau, Lăsconi, Iacșa, Culda; au mai intrat R. Cotoară, Dup, Ștef, Onacă, B. Gligor, Scrob, Olar, Uță, Davidaș, Cordoș; Antrenor Marcel Rusu.

„U” Cluj: Niczuly – Dulap, A. Mutu, Cordoș, Coc, Kovacs, Boboc, Calcan, Popescu jr., Ursu, Schieb; au mai intrat Molnar, H. Crișan, R. Crișan, M. Hîmpea, Keresztes, Tarcea, Cîndea, Butean, C. Popescu, Grecu; Antrenor Marius Popescu.

Articol și foto de Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 13:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă