Performanță la Ighiu. Echipa lui Himcinschi e noul lider din Seria 4 a Ligii 3. Vineri e momentul adevărului, joacă derby-ul cu ASU Poli

Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 16:52 Stiri

Performanța Ighiu a reușit să se impună, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-0 în meciul cu Măgura Cisnădie și s-a cocoțat pe prima poziție în clasamentul Seriei a IV-a a Ligii 3, totalizând 50 de puncte. Golurile echipei din județul Alba au fost reușite de Sz. Szekely (9) și Ov. Turuș (79). Este o premieră istorică pentru clubul debutant în Liga 3, antrenorul Adorian Himcinschi reușind să clădească o echipă capabilă să lupte pentru partea de sus a clasamentului, într-o serie în care nou-promovatele fac legea. ASU Poli (49 puncte) și Metalurgistul Cugir (45 puncte) sunt următoarele formații clasate pe podium.

Momentul adevărului pentru clubul din Ighiu va fi partida de vineri, cu ASU Poli Timișoara, a doua clasată din serie, care va stabili în mare parte echipa favorită să joace din sezonul următor în liga secundă. „Suntem mândri că am ajuns pe primul loc, dar încă nu am câștigat nimic. Linia se trage abia la finalul sezonului, însă o primă analiză o vom face după jocul de la Timișoara, unde mergem la victorie. Lupta pentru promovare se va da până în ultimele etape”, este de părere mijlocașul Răzvan Fetița, unul dintre remarcații acestui retur de campionat.

Portarul Roberto Bodea, crescut în curtea rivalei timișorene, UTA, așteaptă cu nerăbdare meciul cu bănățenii. „Partida de la Timișoara va fi atracția rundei nu doar prin prisma locurilor ocupate în clasament, dar și a atmosferei senzaționale create de suporterii poliști. Îmi doresc enorm să câștigăm acolo. Nimeni nu ne dădea nicio șansă că vom ajunge pe primul loc, dar am demonstrat că suntem un grup unit și ne dorim performanță”, a declarat goalkeperul în vârstă de 22 ani.

„Așteptăm derby-ul cu ASU Poli încă de la începutul returului și vrem să demonstrăm în acest meci că avem forță să ne batem pentru primul loc. Suntem în grafic, după o săptămână foarte grea, în care am strâns 9 puncte. Noi nu ne gândim obligatoriu la promovare, luăm fiecare meci în parte, însă faptul că suntem pe locul întâi ne bucură enorm. Această clasare dovedește că am fost serioși în ce am făcut, cum am muncit și ne dorim să continuăm pe aceeași linie”, a spus și antrenorul Peformanței, Adorian Himcinschi.

9 puncte a adunat Ighiul într-o singură săptămână, câștigând duelurile cu CS U Craiova II, Nuova Mama Mia și Măgura Cisnădie

PERFORMANȚA IGHIU    2
MĂ‚GURA CISNĂ‚DIE        0

Sz. Szekely ‘9, Ov. Turuș ’79

Bodea – Fetița, Ov. Turuș (cpt.), Rodean, Cornea, Moga (Ghiughiuș ’90), Oniche, S. Turuș, Weiner (Bărculeț ’86), R. David (Oara ’78), Sz. Szekely (Circov ’72)
Rezervă neutilizată: Lazăr. Antrenor: Adorian Himcinschi
Eliminat: Oriche ’68

Căbuz – D. Popa, G. Oița, Unguru, S. Lupu, Bălașa, Săulescu (Neguț ’70), P. Medeșan, Fotescu, Adr. Radu, I. Petrescu (cpt.)
Rezerve neutilizate: P. Florea – N. Popa, Beza, Moisi, Matea, Barbu. Antrenor: Ioan Luca
Eliminat Unguru ’37

Arbitri: I. Nicoras (Arad) – Mircea Roșca și Marius Lazăr (ambii din Bistrița); Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara) și Teodor Biriș (Hunedoara)

Articol și foto de Lucian DANCIU (Alba Iulia)

Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 16:52 Stiri
Pe aceeași temă