„U” Cluj și-a încheiat amicalele din Slovenia cu victorii pe linie. Dorin Goga a înscris și în testul cu saudiții de la Al Wehda

Marius ANGHEL 25 Jul. 2019, 14:32 Pregătiri, amicale
  • Universitatea Cluj a înregistrat o nouă victorie în Slovenia și revine în țară cu trei succese din tot atâtea meciuri amicale desfășurate în acest cantonament.
  • Miercuri, echipa antrenată de Cristian Dulca s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Al Wehda, ocupanta locului 7 în prima ligă din Arabia Saudită. Astăzi, joi, „Șepcile roșii” își încheie stagiul de pregătire din străinătate.
  • Dorin Goga a marcat din nou și a ajuns la patru goluri date în trei jocuri. În singurul în care nu a înscris a fost amicalul de lux cu PAOK, pierdut cu 0-5.

 

Desfășurat în localitatea Rogaska Slatina, amicalul cu Al Wehda a debutat cu acțiunea personală a lui Goga, încheiată de Alexandru Pop cu o execuție ce a ratat de puțin ținta. Mai târziu, după o respingere lungă a lui Inacio, cei doi aveau să schimbe rolurile, tânărul jucător ajungând în postură de servant, astfel că Dorin Goga (35) a scăpat singur cu portarul și a deschis scorul. Pe finalul reprizei, același Pop (40) a irosit o bună oportunitate, dar asaltul la buturile saudiților a venit în partea secundă, când nou-intratul Pîrvulescu (46), urmat de Gavra (48), au trecut, fiecare, pe lângă desprindere, anunță site-ul oficial al clubului clujean.

De cealaltă parte, Al Wehda a pus probleme serioase numai în minutul 51, când Jose Costa a respins cu piciorul un șut-centrare expediat din preajma punctului cu var. „U” a continuat să preseze, astfel că al doilea gol al zilei a venit absolut firesc, de această dată în urma unui contraatac marcă-înregistrată, finalizat de Rafa Miranda (75).

Scorul ar fi putut să capete proporții, dar, în ultimele secvențe, după o lovitură liberă bătută de Takacs, Florescu s-a înălțat și a izbit bara.

În acest joc a debutat ca titular și ultima achiziție a Universității, moldoveanul Artur Crăciun, adus de la Milsami Orhei, și a fost înlocuit la pauză. În ceea ce-l privește pe Inacio, acestaa  fost eliminat în minutul 60 și înlocuit cu Dan Berci.

În cursul zilei de astăzi, „U” Cluj revine în țară din Slovenia, acolo unde a obținut trei victorii în meciuri amicale: 2-1 cu formația maghiară FC MezÅ‘kövesd-Zsóry, 5-2 cu slovenii de la NK Krka și 2-0 cu saudiții de la Al Wehda. În țară a pierdut jocul cu PAOK Salonic, cu 5-0, iar până la startul noului sezon al Ligii 2 nu va mai juca niciun amical. Debutul are loc vineri, 2 august, de la ora 18:00, pe terenul nou-promovatei CSM Reșița.

„U” Cluj cu Al Wehda: Dur-Bozoancă (Jose Costa 46′) – Telcean (Vomir 61′), Inacio (Berci 60′), Art. Crăciun (Kay 46′), Taub – Ceitil (Takacs 76′) – Mendes (Rafa 46′), Firmino (Nic. Pîrvulescu 46′), Al. Pop (Dican 60′) – Goga (G. Florescu 46′), Gavra (Burghele 70′).

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 25 Jul. 2019, 14:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă