Turris Oltul, noul lider al Ligii 2. Echipa lui Erik Lincar a învins-o și pe Farul și este singura rămasă cu punctaj maxim după cinci etape

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 20:57 Campionat

Nou-promovata Turris Oltul Turnu Măgurele este noul lider al Ligii 2 după desfășurarea etapei a 5-a, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în ultimele două meciuri ale rundei, Campionii FC Argeș – Pandurii și Petrolul – Csikszereda.

Echipa antrenată de Erik Lincar s-a impus duminică seară, pe teren propriu, cu 2-0 în fața Farului Constanța, rămânând, astfel, singura echipă din eșalonul secund cu punctaj maxim după primele cinci etape. O singură formație mai este neînvinsă în acest moment, CS Mioveni, a doua clasată, cea care sâmbătă a detronat liderul SCM Gloria Buzău cu victoria cu 2-0 din Crâng, însă aceasta are un egal înregistrat în acest sezon.

După o primă repriză albă pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele, în care Farul a început mai bine și a ratat trei situații de gol prin Alexandru Stoica, Ionuț Stoica și Alexandru Nicola, dar nu l-a putut învinge pe Ionuț Rus, iar gazdele l-au avut pe Cristian Bud cel mai periculos om, scorul a fost deschis în minutul 57, când fundașul Farului Paul Antoche a înscris în propria poartă după o deviere cu capul, în urma unei centrări de pe stânga a lui Mitrea. Succesul teleormănenilor a fost asigurat după ce Florin Radu, tocmai introdus pe teren în locul lui Ciobanu, l-a învins și el pe Vlad Muțiu în minutul 71, după o fază creată de Adrian Voicu.

Astfel, cu cinci victorii în cinci etape și cu un golaveraj de invidiat, 13-1, Turris-Oltul a urcat pe primul loc în Liga 2, fiind al treilea lider al acestui sezon, după UTA și SCM Gloria Buzău, care au stat pe locul 1 în etapele 1 și 2, respectiv 3 și 4.

Podiumul este completat de CS Mioveni (13 puncte) și UTA (12 puncte), în timp ce fostul lider, SCM Gloria Buzău (12 puncte), care sâmbătă a pierdut primele puncte din acest sezon, a picat pe locul 4. Farul a rămas cu 5 puncte, golaveraj 2-4, și a căzut pe locul 14.

REZULTATELE ETAPEI a 5-a le puteți vedea AICI

TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE – FARUL CONSTANȚA     2-0
Paul Antoche 57′ – augotol, Florin Radu 71′

I. Rus – Călințaru, Ct. Pîrvulescu, Ispas, Fl. Mitrea – Savin, Sil. Pană, Haită – Cr. Ciobanu (Fl. Radu 68′), Bud (Turkovic 60), Ad. Voicu (Acolatse 79)
Rezerve neutilizate: Duțu – Sălcianu, Cl. Moisie, Juncănaru
Antrenor: Erik Lincar

Muțiu (cpt.) – Nicola, I. Ursu (Hordouan 59′), V. Lică, Carabela – D. Toma, Antoche, Ant. Cruceru – Al. Stoica, I. Stoica (Halep 74′), Kanda (Greu 77′)
Rezerve: Cr. Andrei – R. Zamfir, Cană, D. Panait
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman); Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița); Rezervă: Robert Avram (Pitești); Observatori: Gheorghe Moise (București) și Constantin Mircea (Buzău).

Rezultate înregistrare de Turris-Oltul în Liga 2:

Etapa 1: Turris Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu     2-0
Cristian Ciobanu (48′), Florin Radu (52′)
Etapa 2: Daco-Getica București – Turris Oltul Turnu Măgurele     0-3
Denis Ispas (81′), Dragoș Tescan (88′, 90+1′)
Etapa 3: Turris Oltul Turnu Măgurele – Rapid     3-1
Silviu Pană (41′), Dragoș Tescan (76′), Adrian Voicu (83′) / Marian Drăghiceanu (39′)
Etapa 4: Concordia Chiajna – Turris Oltul Turnu Măgurele     0-3
Silviu Pană (6′), Cristian Ciobanu (73′), Nedo Turkovic (83′)
Etapa 5: Turris Oltul Turnu Măgurele – Farul Constanța     2-0
Paul Antoche (57′ – augotol), Florin Radu (71′)

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 20:57 Campionat
Pe aceeași temă