„U” Cluj a ratat un penalty și a revenit de la 0-2 pentru o remiză cu ciprioții de la Ermis. „Studenții” au avut parte de o vizită surpriză înaintea amicalului

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 17:17 Pregătiri, amicale

„U” Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2, al treilea meci amical disputat în cantonamentul din Cipru, cu ciprioții de la Ermis Aradippou. „Studenții” au fost conduși, au ratat un penalty, au primit din nou gol, însă apoi au revenit în joc. Echipa clujeană a avut parte și de o surpriză la această partidă: vizita lui Robert Veselovsky.

Universitatea a întâlnit, marți, echipa Ermis Aradippou, fostul lider al Grupei B din liga secundă a Ciprului, acum în play-off-ul campionatului. Gazdele au deschis scorul la 11 minute de la fluierul de start, iar clujenii au avut șansa egalării prin Marius Coman, însă atacantul readus de la CSM Reșița a ratat un penalty.

În partea secundă a întâlnirii, Penescu a trecut pe lângă golul egalizator, însă a nimerit bara. Însă cei mai inspirați au fost tot ciprioții, care, în ciuda cursului jocului, au mărit diferența. Văsălie (63) a reușit însă să o readucă pe „U” în cărți, iar Dorin Goga a stabilit rezultatul final, 2-2, cu zece minute înainte de final.

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – R. Takacs, Pașcalău, Art. Crăciun, Neciu – G. Florescu, Penescu – Al. Pop, Vl. Mihalcea, Nic. Pîrvulescu – M. Coman
Au mai intrat: Taub, Văsălie, Telcean, Inacio, Bg. Barbu, Mailat, Dican, Goga, Gavra și Ștefănescu. Nu au evoluat Gorcea și Mureșan.

În această iarnă, „U” Cluj a obținut următoarele rezultate în meciurile amicale: 1-5 cu Debrecen, în Ungaria, 2-7 cu Sticla Arieșul Turda, în care au fost folosiți mulți juniori, 5-0 cu Avântul Reghin, 4-2 de Rigas FS, 1-3 cu FC Ararat Armenia și 2-2 cu Ermis Aradippou, ultimele trei desfășurate în Cipru.

Ultimul amical din Cipru al echipei Universitatea Cluj e programat joi, de la ora 15:00, cu FK Liepaja, locul 6 în prima ligă din Letonia. Revenirea în România e programată pentru vineri, în jurul orei 18:00.

Vizitați de Robert Veselovsky

Înaintea jocului cu Ermis Aradippou, „studenții” au avut parte de o vizită surpriză.

Robert Veselovsky, fostul căpitan al echipei și omul care a contribuit decisiv la calificarea în finala Cupei României din 2015, a asistat la cea de-a treia partidă de pregătire susținută de băieții lui Adrian Falub în Cipru.

Portarul slobac de 34 de ani joacă în prezent în Cipru, la echipa Nea Salamis, iar la „U” Cluj a evoluat între anii 2013-2015. După ce a plecat de la ardeleni a ajuns în Cehia, la Mlada Boleslav.

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 17:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă