„U” Cluj, victorie clară cu vicecampioana Letoniei în primul amical din Cipru. Rezultatul de la pauză, stabilit de Goga

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 22:37 Pregătiri, amicale

„U” Cluj a început cu dreptul seria meciurilor amicale pe care le are programate în stagiul de pregătire din Cipru, acolo unde se află în cantonament începând de luni. Echipa antrenată de Adrian Falub a trecut cu 4-2 (2-0) de vicecampioana Letoniei, Rigas FS (FK RĂ«gas Futbola skola).

Falub a început amicalul cu Rigas FS în „formula de bază”, așa cum anunță „U” Cluj pe site-ul oficial, la fel cum a făcut-o și în testul cu Avântul Reghin, câștigat cu 5-0 înainte de plecarea în Cipru. Numai că formula de acum nu e asemănătoare cu cea utilizată cu Avântul. Acum au apărut în primul „11” Dur-Bozoancă, Penescu și Alexandru Pop în locurile lui Gorcea, Ștefănescu și Mailat.

„Șepcile roșii” au avut la discreție prima repriză, una decisă de „dubla” lui Dorin Goga, care a marcat în minutele 24 și 45.

Bogdan Barbu a avut o bară între golurile adversarilor

Partea secundă a jocului a găsit un „U” Cluj aproape schimbat în totalitate, însă l-a fel de periculoasă. Marius Coman (52) a majorat diferența, dar și letonii au punctat de două ori și au reintrat în joc. În minutul 57 au înscris dintr-un penalty, iar în 70 au făcut 2-3. Între cele două reușite ale adversarilor, Bogdan Barbu (59) putea marca și el, însă a nimerit bara.

Pe final, cu patru minute înainte de final, Alexandru Pop (86) s-a dovedit inspirat în fața porții și a stabilit rezultatul final al partidei: 4-2 pentru „U” Cluj, iar „studenții” obțin prima victorie în Cipru.

„U” Cluj, prima repriză: Dur-Bozoancă – Inacio, Telcean, Andr. Mureșan, Neciu – Bg. Barbu, Dican – Penescu, Goga, Al. Pop – Gavra
„U” Cluj, repriza a doua: Gorcea – Telcean (Al. Pop 76), Art. Crăciun, Andr. Mureșan (Pașcalău 60), R. Takacs, Taub, Vl. Mihalcea, Văsălie, Bg. Barbu (Dican 60), Nic. Pîrvulescu, M. Coman

George Florescu, Sebastian Mailat și Cătălin Ștefănescu au fost menajați pentru acest joc.

„U” Cluj dispută următorul amical din Cipru duminică, 2 februarie, la ora 11:30, împotriva formației Ararat Armenia, locul 2 în prima ligă din Armenia.

În această iarnă, până la plecarea în acest cantonament, clujenii desfășuraseră alte trei teste: 1-5 cu Debrecen, în Ungaria, 2-7 cu Sticla Arieșul Turda, în care au fost folosiți mulți juniori, și 5-0 cu Avântul Reghin.

Rezumatul amicalului cu Rigas FS:

Foto și video: FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 22:37 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă