„U” Cluj a pierdut al doilea test din Cipru. Meciul cu FC Ararat a avut două penalty-uri și un autogol

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 15:54 Pregătiri, amicale

„U” Cluj a pierdut al doilea amical desfășurat în cantonamentul din Cipru. Duminică, echipa din Liga 2 a cedat cu 1-3 jocul cu FC Ararat-Armenia, ocupanta locului 2 în prima ligă din Armenia, la un punct de lider. În primul test din acest stagiu de pregătire, trupa lui Adrian Falub trecuse cu 4-2 de Rigas FS, a doua clasată din Letonia, în sezonul trecut.

Băieții lui Falub au început prost amicalul cu Ararat. La doar șase minute de la fluierul de start, armenii au deschis scorul prin rusul Anton Kobyalko, cel care îl învingea pe Gorcea dintr-un penalty. „U” a avut însă reacție și Mailat (7), după o acțiune în care a rămas singur cu portarul, și Barbu (10), voleu aproape de poartă, au fost aproape să aducă egalarea în poarta lui Chupic. Totuși, Mailat a obținut o lovitură de pedeapsă, iar Dorin Goga (18) l-a transformat.

Clujenii puteau chiar trece în avantaj cu aproximativ zece minute înainte de finalul primei părți, dar Barbu și-a trecut în cont încă o mare situație de gol ratată, de această dată portarul scoțând din vinclu un șut de la peste 20 de metri. Însă la pauză avea să se intre cu trei goluri marcate în total. În minutul 43, mijlocașul Armen Nahapetyan a punctat pentru 2-1 în dreptul echipei Ararat.

Partea secundă a jocului a început cu doar două schimbări în echipa clujeană, semn că Falub a ținut la rezultat. „Studenții” au căutat să reintre în joc, însă Dican a ratat șansa de a trimite mingea în plasa adversă, după ce șutul său a lovit bara.

Rezultatul final avea să fie stabilit în minutul 68, atunci când Artur Crăciun, intrat pe parcursul reprizei secunde în locul lui Dican, a trimis mingea în propria poartă.

„U” Cluj: Gorcea – Inacio, Telcean, Andr. Mureșan, Taub – Bg. Barbu, Dican – Ștefănescu, Goga, Mailat – Gavra
Au mai intrat: G. Florescu, Al. Pop, R. Takacs, Art. Crăciun, Văsălie, Vl. Mihalcea, M. Coman, Nic. Pîrvulescu, Penescu
Au rămas pe bancă: Dur-Bozoancă – Pașcalău, Neciu

Următorul amical al Universității Cluj în Cipru e programat marți, de la ora 15:00, cu Ermis Aradippou, liderul grupei B a ligii secunde din Cipru.

În această iarnă, „U” Cluj a obținut următoarele rezultate în meciurile amicale: 1-5 cu Debrecen, în Ungaria, 2-7 cu Sticla Arieșul Turda, în care au fost folosiți mulți juniori, 5-0 cu Avântul Reghin, și 4-2 de Rigas FS.

Rezumatul amicalului cu FC Ararat:

Foto: FC Universitatea Cluj
Video: FC Ararat-Armenia

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 15:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă