„U” Cluj a câștigat lupta cu ploaia și cu Pyunik Yerevan! Victorie la scor și debut perfect pentru Mircea Axente

Clujenii de la Universitatea au găsit, astăzi, o zi senină în Antalya și au disputat un amical întreg, cu Pyunik Yerevan, locul 3 din Armenia.

Axente, atacantul venit de la Dinamo, a marcat după doar trei minute în tricoul clujenilor. Apoi a făcut 2-0, în minutul 36, din pasa lui Goga. Gavra a marcat pentru 3-0 în minutul 39. În repriza secundă, Norbert Janos a făcut 4-0, în minutul 50, iar în minutul 54 armenii au înscris și ei. S-a terminat 4-1 în primul amical complet jucat de „U” Cluj sub conducerea lui Bogdan Lobonț, în Turcia.

Lobonț a început în formula: Iul. Dinu – Căpușă, I. Ursu, Berci – Al. Coman, Gab. Giurgiu, G. Florescu, Taub – Goga – Axente, Gavra. În repriza secundă au intrat: Gorcea, Kofi, Andr. Cordoș, Rz. Prodan, Greu, Oct. Ursu, Sepsi, Nic. Pîrvulescu, N. Janos și M. Coman.

Vremea ploioasă a creat probleme echipelor românești care au mers în această iarnă în cantonament în Turcia. După formațiile din Liga 1, care nu s-au putut antrena sau și-au amânat partide din pricina precipitațiilor abundente, a venit rândul Universității Cluj să se lovească de aceleași probleme. Ardelenii au încercat să joace miercuri cu Slavia Sofia, dar meciul a fost anulat din cauza ploii. Joi s-a încercat un alt amical, cu Cherno More Varna, dar după 45 de minute testul s-a oprit, la scorul de 0-0, din aceeași cauză.

Problemele puteau fi evitate, dacă echipele românești se ghidau după prognoza meteo și își schimbau locația de cantonament. Lunile ianuarie și februarie sunt recunoscute în Antalya ca fiind cele mai ploioase din an. În aceste luni, acolo cad printre cele mai multe precipitații din Europa. Sunt, de regulă, 14 zile ploioase în ianuarie, iar cantitățile sunt însemnate și ajung să depășească 200 de mm pe metru pătrat.

Universitatea Cluj stă până pe 9 februarie în cantonamentul din Turcia, unde este cazată la hotelul GoldCity, în stațiunea Alanya din provincia Antalya. Următoarele amicale programate sunt cu Rad Belgrad (Super Liga, Serbia, 4 februarie) și FC Montana (Vtora Liga, Bulgaria II, 7 februarie).

În țară, „U” Cluj a desfășurat un singur amical, cu Sticla Arieșul Turda, pe care l-a câștigat cu 5-0.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
foto: FC Pyunik

Pe aceeași temă