Tănasă și Ayza, marii absenți de la Mioveni! Culisele reunirii galben-verzilor

Marius ANGHEL 09 Jan. 2014, 16:43 Pregătiri, amicale

După aproape o lună de vacanță, fotbaliștii lui CS Mio­veni au revenit, ieri, la antrenamente. Reunirea lo­tului a avut loc la stadionul Orășenesc din localitate, la ora 10.30, majoritatea jucătorilor legitimați fiind prezenți.

Singurele absențe au fost cele ale lui Ciprian Tănasă care și-a reziliat între timp contractul, ale brazilianului Roberto Ayza și mijlocașului Robert Boboc. De asemenea, nici antrenorul Ion Moldovan nu s-a alăturat deocamdată echipei. La reunire au venit însă secundul Marius Stoica, antrenorul cu portarii Nicolae Bratu, medicul Viorel Nicola, ma­­seurul Alexandru Filip și conducătorii Șerban Gheorghe, Daniel Bar­bu, Dumitru Olteanu și Telu Stan­cu.

Mai întâi, oficialii echipei au discutat despre strategia care va fi abor­dată în returul campionatului, după care au avut și o discuție cu jucătorii în vestiar, în care le-au reamintiti obiectivul ce trebuie îndeplinit. Apoi a urmat și primul antrena­ment pe 2014 sub comanda lui Marius Stoi­ca.

Pe terenul stadionului Orășenesc, fotbaliștii au făcut mai întâi scur­te alergări în grupuri de câte doi sau trei, după care s-au strâns cu toții la mijlocul terenului, unde antrenorii au continuat cu niște exerciții de stre­ching. Următoarea parte a ședinței de pregătire a constat în alergări pe marginea terenului, lotul fiind împărțit în două de data a­ceasta.

Antrenamentul de ieri a fost unul destul de lejer, de reacomodare la efort, însă, în următoarele zile, ședințele vor deveni mai intense. La reunire au fost prezenți, ieri, 25 de jucători, trei dintre cei care au fost la echipă și în tur nevenind.

Astfel, au fost patru portari, 8 fundași, 9 mijlocași și 4 a­tacanți.
Printre toți aceștia s-au numărat și portarul Bogdan Preda, juniorii de la echipa a doua, Leo Iordache și Marian Marcu, și nou-venitul Mihai Șchiopu.

Lucrări la stadion

Lucrările de modernizare la sta­dionul din Mioveni continuă. Deja tribuna I are montat sche­letul pentru acoperiș, aceleași lu­cră­ri urmând să înceapă și la tribuna a doua. De asemenea, în curând, vor începe și lucrările de decopertare a gazonului, de montare a instalației de încălzire și de înlocuire a suprafeței de joc.

„Stadionul orășenesc este în plină fază de refacere. Este terminată deja structura de la acoperișul la tribuna oficială. În scurt timp, se va începe decopertarea suprafeței de joc și înlocuirea ei, după ce se va pune instalația de încălzire”, spunea președintele Olteanu.

Secundul Stoica conduce ostilitățile

Cu antrenorul Ion Moldovan nevenit deocamdată, secundul Marius Stoica este cel care conduce ostilitățile la echipă, în această perioadă. Ieri, după ce a făcut primele exerciții cu formația, antrenorul a schimbat câteva cuvinte și cu jurnaliștii prezenți la stadion: „Și noi vrem un an mai bun. Asta ne dorim cu toții în continuare, să mulțumim conducătorii, dar și pe noi înșine, și să trecem cu bine de obiectivul stabilit. Acum urmăm un program de readaptare la efort, după care vom încerca la rezistență. Programul este bine stabilit la club și trebuie să îl urmăm, chiar dacă nu este deocamdată lîngă noi principalul Ion Moldovan. Nu vorbesc eu despre achizițiile de la echipă. Important este că acum suntem toți prezenți, mai puțin Ayza și Boboc”.

„Suntem la un meci de play-off”

Deși ieri nu s-a pregătit alături de coechipieri, fundașul central Mihai Olteanu rămâne conectat la această perioadă importantă din programul unei echipe. „Ne dorim să fim sănătoși în noul an. Asta este cel mai important. Vrem să facem o pregătire bună de iarnă, ca să ne clasăm finalul sezonului regulat pe unul din locurile de play-off. Nu este imposibil acest lucru, pentru că suntem la doar trei puncte ultimul loc din play-off. Adică este diferență de doar un meci. Și așa cum spuneam, cu o pregătire bună în această perioadă, dar și cu aducerea unor jucători de valoare, putem realiza obiectivul stabilit de conducere. Important este să fim sănătoși, ca să pregătim bine”, a declarat și Mihai Olteanu.      

Prima noutate: Șchiopu

La reunirea lotului de ieri s-a prezentat și un jucător nou. Este vorba despre Mihai Șchiopu, fotbalist de la Pandurii II, echipă de Liga a III-a. Acesta are 20 de ani și joacă fie fundaș dreapta, fie mijlocaș dreapta. Șchiopu se află deocamdată în probe, urmând ca antrenorii să ia o decizie în privința sa, în perioada următoare.

Ieri, înainte de începerea antrenamentului, Șchiopu a avut o discuție și cu staff-ul administrativ al echipei, Olteanu și Telu Stancu, cei doi aflând mai multe date despre jucător.

Cotigă: „Vrem să îndeplinim obiectivul”

Jucătorii galben-verzi sunt conectați și ei la importanța restului de campionat ce va urma. Astfel, fotbaliștii Mioveniului vor să îndeplinească obiectivul trasat de conducere la început, iar în această iarnă așteaptă și întăriri la echipă. „Sperăm ca să avem un retur mai bun de campionat și să îndeplinim obiectivul. Este un obiectiv realizabil, mai ales dacă vom face o pregătire bună de iarnă și dacă vom aduce și câțiva jucători de valoare. Cred că în momentul de față, la echipă este nevoie de un fundaș central, un mijlocaș central și un atacant. Sperăm ca să se rezolve transferurile, iar noi, în meciurile care le mai avem de disputat, să fim mai puternici”, spunea Cotigă.

Ayza și Boboc, absenți

Doi jucători au lipsit, ieri, de la reunire, însă ambii motivați. Așa cum am mai anunțat ieri, atacantul Roberto Ayza nu este venit deocamdată în țară din Brazilia, acolo unde și-a petrecut vacanța, el fiind de altfel învoit de conducere și de antrenori până la finalul săptămânii, atunci când are programat biletul de avion de întoarcere în țară. Un al doilea absent a fost, ieri, Robert Boboc, mijlocaș care este bolnav, el având o viroză puternică, iar doctorii i-au recomandat să stea la pat și să nu iasă în următoarele zile din casă.

Tănasă și-a reziliat contractul

Ciprian Tănasă este singurul jucător galben-verde care a părăsit corabia în această iarnă. Atacantul și-a reziliat contractul cu echipa argeșeană pe cale amiabilă și, din câte se pare, urmează să se ducă la CSM Rm. Vâlcea. Tănasă a revenit la echipă în vară, după ce a mai jucat în turul de campionat, când galben-verzii au evoluat ultima oară în Liga I. Tănasă a fost folosit constant de antrenorul Ion Moldovan și de câteva ori și-a trecut și numele pe lista marcatorilor, însă nu de prea multe ori, ceea ce i-a nemulțumit pe antrenori și pe conducători.

Olteanu, accidentat

Mihai Olteanu a fost și el prezent la reunire, dar a fost singurul jucător care nu a făcut antrenament. Olteanu este accidentat la picior, iar o scurtă perioadă va trebui să facă repaos, și de-abia după aceea să-și reia pregătirea. Fundașul central a fost însă prezent în vestiar, atunci când conducerea clubului a vorbit cu jucătorii, dar, când coechipierii săi au ieșit la antrenament, el nu s-a dezechipat, iar apoi a plecat acasă. De situația lui se ocupă însă medicul echipei, Viorel Nicola, cel care i-a și prescris un tratament de refacere.

Îl așteaptă pe Moldovan

Antrenorul Ion Moldovan nu a fost nici el, ieri, la antrenament și, din câte se pare, va lipsi și în zilele următoare. Comisarul este încă în Stelele Unite, unde și-a petrecut sărbătorile, însă el a lăsat deja un program bine stabilit secundului Marius Stoica și antrenorului cu portarii Nicolae Bratu. Deja cei doi și-au intrat, de ieri, în pâine și până la venirea lui Ion Moldovan se vor ocupa de pregătirea echipei pe plan local.      

Maseurul Alex își intră în pâine

Alături de echipă a revenit și maseurul Alexandru Filip. Acesta este și el unul dintre cei mai importanți oameni din angrenajul echipei, el având grijă ca jucătorii să fie pregătiți înainte de meciuri. Și înainte de antrenamente, maseurul are un rol important, unii dintre jucători solicitând masaje pentru a-și pregăti mușchii de efort. De asemenea, în timpul partidelor, Alex, cum îl strigă băieții, intră pe teren alături de medicul formației, acordând și el primul ajutor fotbaliștilor accidentați.   

Olteanu: „Avem discuții cu jucătorii”

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a fost și el prezent la reunirea lotului galben-verde, ieri, la stadionul orășenesc din localitate. Oficialul argeșean a discutat mai întâi cu membrii staff-ului tehnic prezenți, iar apoi a vorbit în vestiar și cu jucătorii, reamin­tindu-le, printre altele, obiectivul pe care clubul îl are în acest sezon și pe care fotbaliștii trebuie să îl îndeplinească.

„Așa cum ați văzut, echipa s-a reunit, astăzi, la stadionul din Mioveni. Suntem la un nou început de an și de retur, ca să spunem așa. Se anunță în continuare un campionat foarte dificil, în care abiectivul principal este accederea în play-off. Suntem la doar trei puncte de locurile de play-off, adică de locul 6, deci este posibil în continuare să accedem aici. Dar ne trebuie o pregătire corespunzătoare și să ne întărim cu câțiva jucători. Vrem să aducem câțiva jucători la echipă și este foarte posibil ca să mai și plece. Urmează perioada de pregătire de iarnă. Echipa se va pregăti mai întâi pe plan local, apoi se va merge în cantonament după care iar se va reveni pe plan local și se va continua cu meciurile amicale. Avem discuții cu fotbaliștii pe care vrem să îi aducem în această iarnă la Mioveni. S-a prezentat toți jucătorii la reunire, cu câteva excepții. Este vorba despre Ayza, care nu a revenit din Brazilia, și de Boboc, fotbalist care este bolnav și nu are voie să iasă din casă. De Tănasă se știe, a plecat de la noi. De asemenea, și antrenorul Moldovan mai întârzie, nefiind în țară, iar de echi­pă până la venirea dânsului se va ocupa secundul Marius Stoi­ca și antrenorul cu portarii Nicolae Bratu. Sperăm să realizăm obiectivul în acest an”, a declarat, ieri, la reunirea lotului președintele Olteanu.

Telu Stancu: „Fotbaliștii trebuie să aibă randament”

Și directorul executiv al clubului galben-verde a fost, ieri, la revenirea jucăto­rilor din vacanță. Constantin Stancu este conștient că echipa trebuie să schim­be ceva în jocul din retur pentru a putea accede în play-off și pentru a realiza obiectivul. Nea Telu a mai spus, ieri, că jucătorii trebuie să fie sănători, asta fiind cel mai important în această perioadă la o echipă de fotbal.

„Înainte de a vorbi de echipă, aș vrea să vă urez dumneavoastră, dar și suporterilor echipei La mulți ani, să avem un an mai bun și să realizăm ceea ce ne dorim. Pentru noi este foarte important ca jucătorii să fie sănătoși, să se antreneze bine ca să dea randamentul așteptat. Ne propunem ca în acest an să avem un joc mai bun decât cel pe care l-am avut în tur și să avem rezultate mai bune ca în prima parte a campionatului. Și sperăm ca ceea ce ne-am propus să reușim să realizăm, și anu­me să intrăm în play-off. Nu suntem departe de locurile de play-off, dar totul depinde cum vom evolua și ce rezultate vom obține. Singurul jucător care nu mai este față de retur e Ciprian Tănasă. A dorit rezilierea contractului, iar noi am fost de acord, pentru că nu putem ține un jucător atîta timp cât el nu mai vrea să stea la echipă. Suntem în discuții cu câțiva jucători, dar nu avem nimic concret deocamdată. Ne vom orienta însă în perioada următoare pentru a completa lotul. Și să vedem, poate vor mai fi și alți jucători care vom pleca”, a spus, ieri, Constantin Stancu.

Cantonament la Poiană

CS Mioveni va schimba, din câte se pare, în această iarnă, tradiționalul loc de pregătire centralizată, echipa urmând să lase Sinaia pen­tru Poiana Brașov. Deocamdată nu este nimic bătut în cuie, însă staff-ul tehnic intenționează să meargă în cantonamentul de iar­nă în această stațiune, la Hotel Caraiman, un hotel administrat de Ministerul Sporturilor. Perioada de pregătire centralizată programată este 20 – 31 ianuarie, până atunci galben-verzii urmând să se pregătească pe plan local, la Mioveni sau la Ștefănești.

Tratative cu 5-6 jucători

Echipa galben-verde va face și câteva transferuri în acestă iarnă, con­ducerea clubului fiind deja în discuție cu mai mulți jucători. Deocamdată nu s-a specificat însă niciun nume, pentru că nu s-a concretizat niciun transfer. Oficialii argeșeni au spus despre venirea unor jucători noi: „Suntem în discuții cu 5-6 jucători și sperăm ca în câteva zile să rezolvăm a­ceste transferuri sau măcar o par­te din ele. Vrem să aducem ju­­că­tori pe anumite posturi, acolo un­de avem nevoie, acolo unde antrenorii au solicitat”.

Așteaptă un senegalez

Un alt jucător nou care s-ar putea alătura Mioveniului va fi un stranier de culoare. Astfel, conducătorii galben-verzi așteaptă, în zi­lele următoare, la pregătire, un fotbalist din Senegal, care ultima oară a evoluat în Franța, în eșaloanele inferioare. „Suntem în discuții cu unii jucători. Unul dintre ei este un senegalez care trebuie să sosească în aceste zile. Va veni, antrenorii și noi îl vom vedea la treabă, iar apoi vom lua o decizie în privința lui. Nu putem spune de pe acum dacă va sta sau nu la echipă”, spunea, ieri, președintele executiv Telu Stancu.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 09 Jan. 2014, 16:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă