Surprize, surprize pentru Dan Alexa! Dunărea a pierdut ultimul amical, cu Brăila, înainte de meciul derby cu FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 18 Feb. 2018, 14:03 Pregătiri, amicale

Semne de îngrijorare pentru antrenorul Dan Alexa. Liderul Ligii 2 a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, ultimul amical din această iarnă, 1-2 cu Dacia Unirea Brăila, colegă de campionat aflată pe antepenultimul loc, retrogradabil. În prima etapă din 2018, Dunărea Călărași o va întâlni chiar pe principala contracandidată la promovare, FC Hermannstadt, într-un joc ce va avea miza clasării în continuare pe primul loc.

În meciul în care pentru Dunărea a debutat și ultima achiziție, mijlocașul Cătălin Doman, adus împrumut de la ACS Poli, călărășenii au pierdut, neașteptat contra Brăilei, o echipă mult inferioară în privința lotului de jucători.

Elevii lui Dan Alexa au marcat primii, prin Missi Mezu, în minutul 22, iar Dacia Unirea putea egala nouă minute mai târziu, însă Alexandru Pop a rata o lovitură de la 11 metri. Brăilenii nu au cedat, chiar dacă jucau în deplasare, pe arena „Ion Comșa”, și au reușit să înscris în minutul 43, prin Alin Manea.

În partea secundă a jocului, Dunărea a alergat după golul victoriei, însă cei care au punctat pe tabelă au fost tot oaspeții. În minutul 71, la capătul unui contraatac, fostul jucător și al Călărașiului, Alexandru Pop, a punctat pentru 2-1, stabilind și scorul final.

În minutul 55, pe teren a intrat și Cătălin Doman, însă mijlocașul n-a adus plusul necesar pentru ca noua sa echipă să poată înscrie. În plus, din minutul 72, Alexa l-a testat încă o dată pe atacantul Kayondo Mahrez, venit tot de la ACS Poli. Africanul jucase și în amicalul de vineri cu Victoria Traian (5-1).

La Dacia Unirea, portarul Alexandru Țicrea, utilizat ca titular, a ieșit accidentat grav. Acesta a suferit o fractură la mână, astfel că va fi indisponibil o perioadă lungă de timp.

VEZI o GALERIE FOTO a amicalului

Dunărea: C. Lungu – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Tomozei – Cr. Pușcaș, C. Cristea – Missi Mezu, Drăghiceanu (Doman 55), Val. Munteanu – Cip. Rus (K. Mahrez 72)
Au mai jucat: Gab. Popa, Fl. Muntean – Preoteasa

Dacia Unirea: Țicrea – Gab. Niță, Nicola, Hamza, Stănciulescu, Anghelina, Vitan, A. Manea, Ol. Bucur, Al. Pop
Au mai jucat: Gîț, Bânjoi, Cubleșan, Sima, Ivan, Olenic

Pentru ambele echipe, acesta a fost ultimul amical, la finalul săptămânii următoare urmând a relua meciurile oficiale în campionatul Ligii 2. Dacia Unirea urmează să o întâlnească sâmbătă, de la ora 11:00, la Suceava, pe Foresta, în timp ce Dunărea Călărași primește vizita, duminică, de la ora 15:00, a celor de la FC Hermannstadt.

Foto: Cătălin NIȚU (fb AFC Dunărea Călărași)

Marius ANGHEL 18 Feb. 2018, 14:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă