„Suntem bine!”

10 Jan. 2012, 22:59 Pregătiri, amicale

Acesta a fost mesajul transmis de antrenorul Chimiei, Octavian Grigore și de managerul sportiv – Lucian Rădulescu, la reunirea lotului chimist, de ieri. „Bine” înseamnă că activitatea sportivă de performanță va continua, că jucătorii importanți sunt, încă, toți, la antrenamente, că banii reprezintă o problemă, ca peste tot, dar rezolvabilă și, ceea ce pare foarte important, că „părțile” se aproprie să vorbească aceeași limbă”. Cu ce rezultate și cât va dura normalitatea, vedem în retur ! Până atunci, Chimia pare gata de luptă, promovarea este un obiectiv realizabil, cum, la fel de adevărat este că, eșalonul secund pare atât de… departe.

Revenind la prima zi a pregătirilor, la antrenamentul de acomodare, au participat 26 de jucători – „garda veche” – Minciună, Neagu, Ciobanu, Vlad, Irimescu, Vișan, fiind toată prezentă. De ieri, se antrenează alături de Chimia și atacantul de la Avântul Măneciu, Marian Stanciu, unul dintre golgeterii Ligii A, precum și Bogdan Negotei (junior de 17 ani, de la Precizia Breaza), plus, câțiva jucători din pepiniera proprie. Zilele următoare, până la plecarea în cantonamentul montan de la Sinaia – Cota 1000, vor fi testați mai mulți jucători, dar, cel mai important obiectiv pare a fi menținerea actualului lot, cu care se pot continua rezultatele bune din ultima parte a turului, care au și dus Chimia pe poziți secundă, la un punct de promovare.

„În primele șase etape din retur, se poate juca promovarea. Am încredere că acest grup, unit, motivat, poate face performanță. Mă bucur în primul rând că băieții sunt bine. Sper să facem treabă bună în continuare, să ne luptăm pentru primele poziții. Vrem să câștigăm fiecare meci. Chimia este o echipă care poate orice. Nucleul este format din jucători valoroși și de perspectivă, dar consider că am mai avea nevoie de câteva achiziții” – spune Octavian Grigore, susținut de Lucian Rădulescu: „Gândurile noastre pentru 2012 se îndreaptă către promovare în liga secundă. Eu cred că, la condițiile actuale și la finanțarea pe care președintele Romulus Olteanu se luptă să o aducă, am fi îndreptățiți să promovăm și nu sunt multe echipe care pot să ne încurce. Este posibil să mai sosească jucători, este posibil să și plece unul, doi dacă va fi în beneficiul clubului. Pe plan personal în 2012 – eu doresc promovarea”.


Doar „internaționalii” au lipsit

Paradoxal, de la reunirea Chimiei, au lipsit doi jucători, exact cei mai „copii” dintre ei: internaționalii de juniori Florin Prodan și Ionuț Șerban! Chiar dacă au contracte cu Braziul, pentru ani buni de aici înainte, cei doi se lasă „ademeniți” într-un joc al promisiunilor contractuale, ale diverșilor impresari, astfel că riscă să facă pregătirea de iarnă „prin comisii”. Prodan este anunțat ca o țintă a Chindiei Târgoviște, iar Șerban este „pe listă”, la Prahova Tomșani.

În afara lui Marian Stanciu, antrenorul Chimiei, Octavian Grigore va testa încă un jucător de la Avântul Măneciu – Constantin Miroiu. Fundașul dreapta se va prezenta și el la pregătiri, începând de astăzi, urmând ca, în câteva zile, înainte de plecarea în cantonamentul montan de la Sinaia, noii-veniți să afle dacă „prind”, sau nu, perioada de pregătire centralizată. „Urmărim mai mulți jucători tineri, de perspectivă, din județ. Chimia își dorește să reprezinte o șansă pentru astfel de jucători și mă aștept de la ei să știe să profite de ea” – spune Grigore.

Amicale cu Slobozia și Corona

Chimia și-a conturat și programul partidelor de verificare, primul joc fiind la revenirea din cantonamentul de la Sinaia, pe 27 ianuarie, când, la Brazi, va veni Avântul Măneciu. Mai sunt stabilite meciuri cu liderii seriilor 2 – Unirea Slobozia (pe 4 februarie) și 6 – Corona Brașov (pe 27 februarie), în plus, fiind așteptate „confirmările” și de la divizionarele secunde – Dunărea Galați și FC Snagov. „Vreau câteva amicale puternice, mai ales în februarie, pentru a vedea clar unde suntem” – anunță Grigore.

Lotul prezent la reunire

A. Sava, A. Gheorghe, L. Ene – portari
Butufei, Bencea, S. Ciobanu, Codreanu, Fl. Dumitru, M. Dinu, Irimescu, M. Iancu, Minciună, C. Munteanu, Năstase, I. Neagu, I. Radu, C. Vlad, Vișan, Zamfir, M. Sandu, G. Roman, B. Negotei (Precizia Breaza), M. Stanciu (Avântul Măneciu), Potoroacă, Arnăutu, E. Stoica (junior) – jucători de câmp

Articol de Marian DIMA

10 Jan. 2012, 22:59 Pregătiri, amicale
Tags:
Pe aceeași temă