Probleme în „frăția” de la Brazi!

Marius ANGHEL 15 Feb. 2013, 11:55 Stiri

Omul care finanteaza gruparea de esalonul III – Fortuna Brazi – Radu Calin, are de recuperat bani de la Chimia Brazi, apeland, in acest sens, la Judecatoria Ploiesti, unde, pe 6 februarie a fost inregistrata o actiune in instanta, obiectul cauzei fiind «somatie de plata». Dosarul in care Calin Stefan Catalin Radu (numele complet al finanttorului de la Fortuna) da in judecata clubul Chimia are numarul 2804/ 281/ 2013, iar primul termen acordat de judecatori este 20 mai, anul acesta.

Relatiile dintre Chimia Brazi si Radu Calin au fost foarte bune, o perioada de timp, in care actualul finantator al Fortunei (care pe atunci nu avea echipa in Prahova), a imprumutat cu diverse sume de bani clubul de langa Combinat, unde a platit prime de joc, contracte si altele de acest gen.

Mai mult, o parte dintre «sefii» echipei Chimia (Olteanu si Bordei sunt doua exemple) au intrat in asociere cu Prahova Tomsani (ca membrii fondatori), din care a rezultat clubul Fortuna, retragand Chimia din Liga a III-a, pentru «a face loc» noii aliante. De atunci, lucrurile s-au mai schimbat si, iata, avem acum parte de mai multe «sicane» intre parti, procesul intentat de Radu Calin nefiind singura dovada in acest sens!

Fortuna a protejat gazonul, Chimia il «rupe»!?

Un demers aparent „banal” al Chimiei Brazi dezvaluie alt „conflict mocnit” intre cele doua „surori”, care impart arena detinuta de OMV Petrom – Combinatul Petrobrazi, Fortuna si Chimia.

Astfel, la sedinta cu delegatii echipelor de Liga A Prahova, desfasurata la AJF, Chimia Brazi a anuntat oficial, depunand si o hartie in acest sens, ca va juca partidele din retur, de pe teren propriu, pe arena « Chimia », adica exact unde joaca si Fortuna. Chimia a solicitat ziua de vineri – pentru partidele in care e gazda, in timp ce Fortuna joaca „acasa” sambata, astfel ca gazonul stadionului, unul nu foarte bun cand ploua, ar fi suprasolicitat. In tur, Chimia jucase la Valea Calugareasca, iar decizia de a „reveni” la Brazi, „combinata” cu alte evenimente din aceasta iarna, arata ca sunt ceva „probleme pe fir”.

Astfel, presedintele Fortunei, Virgil Munteanu, a dezvaluit: „Sunt unele nemultumiri legate de faptul ca fotbalistii de la Chimia au intrat pe teren si s-au antrenat! Asta desi noi nu am facut nicio activitate pe gazon, tocmai pentru a-l proteja, iar ei nu respecta acest lucru. Am facut fotografii si voi discuta problema cu proprietarul, care este Combinatul, pentru ca noi avem contract pe 10 ani, de folosinta a bazei sportive si vreau sa avem conditii bune de joc, nu sa inotam in noroaie, pentru ca este imposibil ca doua echipe sa foloseasca terenul la antrenamente si jocuri!” – spune Munteanu.

In plus, in ultimele etape, Fortuna va juca si ea «la ora etapei», vineri, conform Regulamentului, astfel ca ambele grupari, una de Liga a III-a si una de «judet», si-ar putea suprapune programul!

La randul sau, oficialul Chimiei Brazi, Vasile Stere, a confirmat ca echipa pe care o reprezinta doreste sa revina pe arena unde a jucat zeci de ani, astfel ca, chiar daca nu sunt «legate» direct (procesul intentat de Calin de demersul Chimiei de a reveni la Brazi), problemele dintre cele doua grupari, exista. Un alt «amanunt» din care se poate trage concluzia ca relatiile dintre cele doua parti nu mai sunt «ca in luna de miere» este si acela ca, dupa ce a folosit Hotelul de la Bucov – «Ana Maria Pop», o perioada, cei de la Fortuna au decis sa le inchirieze apartamente jucatorilor, renuntand la locatia respectiva, care era «preferata» celor de la Chimia, in anii trecuti.

De remarcat, oricum, ca, in afara procesului intentat de Radu Calin, Chimia mai are cateva «actiuni » similare pe rol, din partea altor furnizori, care reclama neprimirea unor sume de bani «facturate»!

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 15 Feb. 2013, 11:55 Stiri
Pe aceeași temă