„Suferim la anumite trasee”

26 Feb. 2012, 16:58 Pregătiri, amicale

Valentin Velcea nu e impresionat de scorul cu care elevii săi au învins sâmbătă la Recaș. Tehnicianul Politehnicii remarcă însă faptul că echipa începe să se exprime din ce în ce mai bine în noua formulă, 4-3-3, implementată din această iarnă la toate grupările clubului.

„Având în vedere starea terenului, a fost un joc care ne-a dat posibilitatea să ne îndeplinim obiectivele zilei de azi. Cel mai important lucru e că am avut o idee de joc, chiar dacă starea terenului nu ne-a lăsat să etalăm un fotbal de foarte mare calitate. Mă bucur că încetul cu încetul receptivitatea pe care au avut-o jucătorii de la începutul pregătirii se vede și se concretizează în teren. Nu știu dacă a contat și oboseala Recașului, eu m-am uitat la echipa mea. Important e că la fel ca și în celelalte jocuri, nu m-a interesat numărul de goluri. Suferim la anumite trasee, dar țin să reamintesc că jucătorii fuseseră obișnuiți cu un anumit sistem, cu o anumită așezare și muncim din greu la acest aspect. Dubluri pe posturi avem, dar rămâne la latitudinea jucătorului cât de inteligent e, cum se exprimă în teren”, a declarat Velcea, după 5-0 cu ACS Recaș.

Mera: „Un joc greu, pe un teren și mai greu”

Ioan Mera e mulțumit de victoria obținută de Poli sâmbătă, pe terenul recașului, cu scorul de 5-0. Fundașul central al Politehnicii a vorbit și despre rigorile ce le impune noul sistem de joc, 4-3-3, și speră ca până la începutul returului fiecare jucător să știe care sunt atribuțiile sale.

„Un joc greu, pe un teren și mai greu, cu noroi. Dar e bine că am câștigat. Noi trebuie să câștigăm fiecare meci. Nu cred că ne-a îmbunătățit moralul această victorie. Totuși, trebuie să ținem cont că am întâlnit un adversar de Liga a III-a”, a declarat Mera, după jocul de sâmbătă, de la Recaș.

Fundașul central mărturisește că el nu resimte atât de mult schimbarea sistemului de joc ca și colegii săi de la mijloc și din atac. „Pentru mine nu s-a schimbat nimic,însă pentru cei de la mijloc în sus e ceva diferit. Și în meciurile din Spania s-a văzut că încă nu știm foarte bine unde să stăm, dar încetul cu încetul ne punem la punct până începe campionatul. Acest sistem cere un joc mai ofensiv, mai multe goluri, sper să reușim să marcăm. Oricum, important e să câștigăm toate meciurile, nu contează dacă dăm 5-6 goluri”, a mai spus Mera.

Sursa: Banat Sport

26 Feb. 2012, 16:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă