Slatina câștigă în Zăvoi cu un gol de la 30 de metri

În ultimul test al celor două echipe oltene înainte de reluarea campionatului,  FC Olt s-a impus azi în Zăvoi, 1-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea. Slătineanul Bancu a avut singura ocazie notabilă a primei părți, dar Matache a salvat din situație de unu la unu.

În minutul 37, mijlocașul oaspeților, Pavel, a primit al doilea cartonaș galben, dar, fiind vorba de un joc amical, centralul Iuliana Demetrescu, recent promovată în lotul de Liga a II-a, a permis înlocuirea lui. Singurul gol al unui joc destul de anost a venit în minutul 56, Anghelina reușind să înscrie cu un șut puternic, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. În ultima parte a reprizei secunde, CSM a forțat egalarea, dar  E. Stoica și Codin nu au fost inspirați în fața porții.

Antrenorul vâlcenilor, Claudiu Niculescu știe deja echipa pe care o va trimite pe teren sâmbăta viitoare, contra Mioveniului, înprimul joc oficial al anului.  „A fost un test util, venim după o lungă perioadă de pregătire, am vrut să văd tot băieții la lucru, am încercat să le dau minute egale de joc în amicale, nu m-a interesat rezultatul. Aveam 8-9 certitudini, mai aveam 2-3 semne de întrebare în privința echipei de start, în mare parte m-am edificat asupra lor. Normal că Vâlcea e mai puternică, dar toate echipele sunt mai puternice decât în prima parte, va fi greu, dar am mare încredere că ne putem realiza obiectivul. Nu mă interesează transferurile făcute de alte echipe, rămâne de văzut pe teren cine s-a întărit și cine nu. Slatina e o echipă bună, are șanse să prindă play-off-ul” a spus Claudiu Niculescu

Antrenorul slătinenilor, Dan Oprescu  are motive să fie mulțumit, echipa sa fiind neînvinsă în amicalele din această iarnă. „Întotdeauna e loc de mai bine, a fost ultima repetiție, dar a fost primul joc de gazon natural, până acum am jucat doar pe sintetic. Sunt mulțumit de cum se comportă echipa, cred că suntem mai puternici decât în tur, dar urmează jocurile oficiale, cele care contează. Sper ca jucătorii nou veniți să aducă plusul și în meciurile oficiale, cum au adus și în amicale. Noi vrem să intrăm în play-off, toate meciurile vor fi decisive, vom pune la punct tot ce mai trebuie până la primul joc, cu FC Universitatea Craiova. Cu noi, toate echipele vor avea jocuri grele. Vâlcea este o echipă bună, este între cele trei formații pe care eu le consider favorite la promovare” a spus Dan Oprescu la finalul amicalului de azi, din Zăvoi.

FC Olt Slatina: Mogoșanu, Anghelina, Gligor, Wallace, Crușoveanu, Pavel, Ignea, Bancu, Bardu, Claudiu Ionescu, Dobrescu. Au mai jucat: Bugiu – Ivănică, Huțanu, Marincău, Ștefan, Ciobanu, Vîlcică, Covalschi, Căpățînă, Cuedan.

CSM Râmnicu Vâlcea: Matache, Briceag, Ionuț Stoica, Pîrvulescu, Samson, Danilo da Silva, Ovidiu Popescu, N Kongue, Bogdan Geantă, Adi Popa, Crețu. Au mai jucat: Andrei Popescu – Todea, Codin, Cîrstoiu, Edi Stoica.

Articol scris de Adi GEORGESCU

Pe aceeași temă