SCM Pitești a făcut spectacol în primul amical. Noile achiziții ale echipei lui Dică au debutat cu gol

Marius ANGHEL 30 Jan. 2017, 11:57 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la SCM Pitești au disputat, sâmbătă după amiază, primul meci de verificare din această iarnă. Echipa pregătită de Nicolae Dică a întâlnit, pe sinteticul de la Bradu, pe CS Albota, formație de liga a patra.

Alb-violeții s-au impus cu 10-0 la capătul unui meci pe care l-au dominat și controlat de la un capăt la altul. Golurile piteștenilor au fost marcate de David (2), Stoica, Voinea (autogol), Manole, Căpățînă (2), Panait, Cătălin Barbu, Oreviceanu.

Tehnicianul grupării din Trivale a împărțit lotul pe care l-a avut la dispoziție în două echipe și a dat șansă la toți jucătorii să arate ce pot pe teren. Pentru SCM au evoluat și cele două achiziții făcute în această iarnă, atacantul Costin Stoica de la CSM Râmnicu Vâlcea și mijlocașul Cosmin Căpățînă de la FCM Alexandria, ambii debutând cu gol la echipa de fotbal a Piteștiului. În afară de cele zece goluri marcate, piteștenii și-au mai creat și alte oportunități de a mai înscrie, însă imprecizia atacanților la finalizare și intervențiile portarului de la Albota au făcut ca scorul să nu ia proporții și mai mari.

Chiar dacă a întâlnit o echipă net inferioară, SCM Pitești a arătat că are forță în atac, siguranță în defensivă și jucători bine pregătiți din punct de vedere fizic care luptă pentru fiecare minge. În plus, tehnicianul grupării din Trivale merge și pe mâna puștilor talentați care dacă vor crește într-un mediu propice performanței pot ajunge fotbaliști valoroși.

SCM Pitești, I repriză: Udeanu – Șandru, Deaconescu, Mihăiescu, Anghelina – Manole, Șerban, Oancea, David – Cătălin Barbu, Costin Stoica.
SCM Pitești, a II-a repriză: Petrișor – Oancea, Cotigă, Șerbănică, Trușescu – Panait, Oreviceanu, Alexandru Crivac, David – Năstăsie, Căpățînă.

Dică: „Un antrenament bun”

La finalul amicalului cu CS Albota, antrenorul Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale chiar dacă adversarul a fost unul care nu a pus probleme: „Un antrenament bun. Am încercat să-i bag pe toți jucătorii. Important este că am terminat jocul cu toți băieții sănătoși. Au trecut două săptămâni de la începerea pregătirii de iarnă. Suntem bine după aceste două săptămâni. Ceea ce ne-am propus în aceste săptămâni, am realizat și este un lucru bun. Au marcat aproape toți jucătorii. Eu mi-am dorit să fie un antrenament bun acest meci și am reușit. Am întâlnit o echipă de liga a patra, o echipă nu foarte bună, dar important este că noi ne-am atins scopul. De luni vom intra în cantonament. Vom sta 12 zile și vom avea și câte două antrenamente pe zi, meciuri amicale. Vom întâlni o echipă de liga a patra în următorul meci, dar apoi ușor, ușor vom întâlni și echipe mai bune.”

Căpățînă: „Un nou început pentru mine”

Mijlocașul Cosmin Căpățînă a avut un debut fericit la SCM Pitești. Fotbalistul venit în această iarnă de la FCM Alexandria a reușit o „dublă” în amicalul cu CS Albota și a impresionat asistența cu calitățile sale fizice dar și cu apetitul ofensiv.

Jucătorul speră să se integreze cât mai repede în angrenajul echipei și să pună umărul la promovare: „Mă bucur că am debutat cu gol. Am câștigat primul joc amical. Este un nou început pentru mine. Sper să mă acomodez cât mai repede la cerințele domnului antrenor. Până acum pot spune că m-am integrat destul de bine și destul de repede. Băieții m-au primit foarte bine. Îmi propun să joc cât mai bine în acest retur de campionat, iar la finalul returului să fim promovați în liga a doua.”

Debut la 16 ani

În confruntarea de sâmbătă cu CS Albota, antrenorul Nicolae Dică a utilizat tot lotul pe care l-a avut la dispoziție. Tehnicianul a împărțit lotul în două echipe și a dat șansă la toți jucătorii să arate ce pot pe teren. În repriza secundă a meciului, pentru alb-violeți a evoluat și Alexandru Crivac, fiul lui Iulian Crivac, fost jucător al echipei FC Argeș care în 1998 a jucat în Cupa UEFA. Alexandru are 16 ani, este mijlocaș și provine de la Școala de Fotbal Dănuț Coman de la grupa lui Mihăiță Ianovschi. În cele 45 de minute petrecute pe teren, Crivac jr. a avut o evoluție destul de bună, fiind protagonistul câtorva faze de atac.

Grecu, menajat

În partida de sâmbătă, mijlocașul Robert Grecu nu a fost folosit niciun minut de antrenorul Nicolae Dică. Jucătorul a acuzat unele probleme medicale și a fost menajat pentru această partidă. Fotbalistul a urmărit partida din tribună, iar la finalul meciului s-a declarat mulțumit de evoluția colegilor săi. Grecu a fost titular incontestabil în prima parte a sezonului și a avut evoluții foarte bune în tricoul alb-violet.  

Intră în cantonament

Fotbaliștii de la SCM Pitești vor intra de astăzi în cantonament la hotelul IATSA. Jucătorii pregătiți de Nicolae Dică vor face acest stagiu de pregătire centralizată pe plan local. În această perioadă, piteștenii vor avea și câte două antrenamente pe zi. Staff-ul tehnic al alb-violeților va intensifica ședințele de pregătire având în vedere că este o perioadă de acumulări care trebuie să le asigure jucătorilor o formă fizică bună pe tot parcursul returului.

Miercuri, amical cu DLR

Echipa de fotbal a Piteștiului va disputa în această săptămână două meciuri de verificare. Formația pregătită de Nicolae Dică va întâlni miercuri de la ora 15 pe sinteticul de la Bradu pe DLR Pitești, echipă care activează în liga a patra. Alb-violeții trebuiau să joace inițial cu Viitorul Ștefănești care a dorit ca meciul să se dispute în nocturnă, lucru neacceptat de piteșteni. Sâmbătă, tot pe terenul de la Bradu, SCM Pitești va întâlni de la ora 13 pe Voința Saelele, liderul ligii a patra din Teleorman.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 30 Jan. 2017, 11:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă