SCM Pitești a câștigat duelul liderilor cu AFC Hermannstadt. Trupa lui Nicolae Dică merge ceas și în amicale

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 12:01 Pregătiri, amicale

SCM Pitești a disputat ieri cel de-al patrulea meci de verificare din această perioadă de pregătire. Alb-violeții au învins cu 2-0, pe terenul sintetic de la Bradu, pe AFC Hermannstadt, liderul Seriei a 5-a din Liga a treia. Golurile argeșenilor au fost marcate de Marius Albu, în prima repriză, și Cătălin Barbu, cu zece minute înainte de finalul partidei.

Piteștenii au deschis scorul după 18 minute, prin Albu, care l-a învins pe gooalkeperul sibienilor cu un șut de la 20 de metri ce s-a oprit direct în vinclu. Trupa lui Nicolae Dică a majorat diferența pe tabela de marcaj prin Cătălin Barbu. Fiul lui Jean Barbu a fructificat o centrare de pe stânga și a trimis în plasă cu un șut din interiorul careului.

Confruntarea cu sibienii a fost una destul de echilibrată, ambele echipe arătând că merită să conducă seriile în care au fost repartizate. În afară de cele două goluri marcate, SCM a mai avut și alte oportunități de a mai puncta, însă inspirația la finalizare și intervențiile portarului oaspeților au făcut ca diferența pe tabelă să fie una mai mare. Cele mai mari ocazii i-au aparținut lui Dorinel Oancea, care, per ansamblu, a făcut un joc foarte bun.

Antrenorii celor două echipe au folosit aproape toți jucătorii pe care i-au avut la dispoziție în încercarea de a vedea potențialul fiecăruia și a corecta eventualele greșeli care sunt inerente. Piteștenii au până acum patru victorii din tot atâtea meciuri amicale disputate în această iarnă. SCM Pitești a învins cu 10-0 pe CS Albota, cu 15-0 echipa de juniori de la DLR Pitești, cu 2-1 pe Voința Saelele, liderul Diviziei D din Teleorman și cu 2-0 pe AFC Hermannstadt, liderul Seriei a 5-a din Liga a 3-a.

SCM Pitești: Udeanu – Șandru, Cotigă, Deaconescu, Anghelina – Panait, Șerban, Oancea, Căpățînă – Năstăsie, Albu. După pauză au mai intrat Dumitrescu, Șerbănică, Manole, Cătălin Barbu, Szecui, Oreviceanu, Mihăiescu, Alexandru Crivac, Andrei Trușescu. Antrenor: Nicolae Dică.

AFC Hermannstadt: Moldovan – Străulea, Oiță, Pîrvulescu, Monea – Cîrstea, Petrescu, Răzvan Dîlbea, Nedeșan – Necșulescu, Neacșa. La pauză au mai intrat Voicilă, Bratu, Piko, Chifu, Tătar, Sanda, Unguru și Cristiu. Antrenor: Eugen Beja.

Cu Chindia, săptămâna viitoare

Până la finalul acestei săptămâni, SCM Pitești nu va mai disputa niciun meci de verificare. Argeșenii au programat cel de-al cincelea test din această iarnă, miercurea viitoare. Alb-violeții vor întâlni pe 15 februarie, pe sinteticul de la Bradu, pe Chindia Târgoviște. Disputa cu dâmbovițenii este cel mai tare amical pe care echipa din Trivale îl are programat în această perioadă precompetițională.

Dică: „Un antrenament reușit”

La finalul confruntării cu sibienii, Nicolae Dică, antrenorul celor de la SCM Pitești s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale. Tehnicianul grupării din Trivale le va da credit în continuare tinerilor pe care îi are în echipă.

Principalul alb-violeților vrea să dea șansă la toți jucătorii pe care îi are în lot: „Sunt mulțumit de joc și de atitudinea băieților. Antrenamentul a fost reușit. Am întâlnit o echipă bună a ligii a treia care ocupă primul loc în seria lor. Important este că am făcut un joc bun și am terminat meciul cu bine. Nu am avut accidentări cu excepția lui Șerban care a simțit ceva. Nu știm sigur ce are acum. Am încercat să folosesc tot lotul. Este bine că și copii s-au descurcat. Mă bucur și pentru Crivac pentru că este un copil de 14 ani pe care eu l-am adus acum de la echipa mare. Încercăm ușor, ușor să-l integrăm și pe el în lotul echipei mari”.

Cătălin Barbu are ambiții mari cu SCM Pitești: „Vreau să fiu mai bun decât tatăl meu”

Mijlocașul Cătălin Barbu a făcut un meci destul de bun contra sibienilor. Fiul lui Jean Barbu începe să confirme așteptările, deși nu a împlinit încă 18 ani. Juniorul argeșean vrea ca în câțiva ani să depășească performanțele tatălui său, care a făcut istorie în tricoul lui FC Argeș, reușind în 1998 să ducă echipa până în turul 3 al Cupei UEFA.

Barbu jr. este sigur că echipa va arăta așa cum trebuie la startul returului. „Am întâlnit un adversar puternic. Noi ne-am pregătit foarte bine până acum și sper ca și de acum încolo să facem meciuri la fel de bune. Sunt foarte bucuros că a câștigat echipa, dar sunt bucuros și că am dat gol. Sper să marchez în continuare. Este o perioadă dificilă pentru noi dar pot spune că ne-am adaptat bine. Sunt sigur că la startul returului vom fi foarte puternici. Joc alături de Alexandru Crivac, băiatul fostului jucător de la FC Argeș. Îi doresc să ajungă la fel de bun ca și tatăl lui, poate chiar mai bun. Și eu îmi doresc să fiu mai bun ca tata. Sper să facem lucruri frumoase în viitor pentru echipa Piteștiului”, a declarat fiul lui Jean Barbu, fostul mare jucător al lui FC Argeș.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 12:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă