Satelitul lui Dinamo: No country for old men!

28 Jun. 2012, 02:06 Pregătiri, amicale

Săptâmâna a început cu stângul pentru jucătorii mai bătrâni care au făcut parte din lotul celor de la Dinamo II. La reunirea de luni li s-a confirmat ceea ce se zvonea în ultima vreme. Satelitul se va baza numai pe jucători sub 20 de ani și, cu câteva mici excepții, chiar și 21 sau 22 de ani, restul fiind liberi să plece spre alte destinații. Cei mai afectați de această alegere a clubului din Ștefan cel Mare sunt jucători precum Bucă, Ciucă, Bucșă, A. Nițu, Păun, E. Crăciun (ultimii doi reveniți după împrumuturi) și nu numai.

Juniorii promovați în masă

Noul tehnician al satelitului este Ilie Alexe, care în aceste zile este secondat la pregătirea dinamoviștilor de Sorin Popescu și Silviu Ioan, ultimul revenit după un periplu de jumătate de sezon la Chindia, unde a făcut pereche cu Stoican. Cei trei au în aceste zile la pregătire circa 30 de jucători, incluzându-i aici și pe „bătrâneii” indizerabili. Grosul echipei este alcătuit din juniorii promovați de la grupele ’93 și ’94, mulți dintre ei aflându-se în lotul satelitului și în sezonul trecut. Nu lipsesc de la pregătiri jucători precum Ioniță, Stanca, Burnea, Cazacu, Bereșoae, Udrea, Truță, Dobrosavlevici, Buia, Bitez, Lemac, dar și revenitul Mișu, absent o bună parte din campionatul trecut din cauza unei accidentări oribile.

Doar un portar, dar și un străin!

Cu Dănciulescu și Manyur plecați la echipa mare, la pregătirile satelitului se află în acest moment doar Purendea (1994), care a figurat la Dinamo II ca rezervă în meciul cu Callatis, din ultima etapă a sezonului trecut. Printre noutățile prezente la antrenamente în aceste zile se numără cei doi reveniți de la Buftea – Albert și V. Ștefan, dar și ex-căpitanul Olimpiei Satu Mare, Florin Mureșan (22 de ani). Bonus, de la Banatul au apărut Alin Roman și Birău, primul ajuns în „Groapă” după un retur de excepție la FC Maramureș. Tabloul este completat cu exoticul Paul Tendeng, un senegalez de 20 de ani

Două cantonamente pentru Dinamo II

Legat de programul echipei, noul principal ne-a declarat că vor avea loc două cantonamente de pregătire. Primul va începe luni și va dura o săptămână, fiind programat a se ține la Snagov, cu accent pe partea fizică. Al doilea va fi un cantonament montan de două săptămâni despre care se știe că va începe imediat după cel anterior și va dura două săptămâni.

„Obiectivele noastre sunt rămânerea în Liga a II-a și promovarea a cât mai multor jucători la echipa mare” Ilie Alexe, principal Dinamo II

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

28 Jun. 2012, 02:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă