Săgeata se pregătește intens de Liga a II-a

24 Jul. 2009, 16:58 Pregătiri, amicale
Săgeata se pregătește intens de Liga a II-a

Chiar dacă în sezonul trecut a ratat promovarea, încheind campionatul Ligii a III-a pe locul 5, Săgeata Stejaru va juca în eșalonul secund din ediția 2009-2010.

 

Clubul tulcean, care a promovat din Liga a IV-a în iunie 2008, premieră absolută, nu a vrut să mai aștepte încă un sezon și a fuzionat cu echipa CS Buftea, preluînd și locul acesteia din Liga a II-a. Astfel, în Seria I a eșalonului secund vor activa trei formații dobrogene: FC Farul Constanța, Delta Tulcea și Săgeata Stejaru. Pe banca tehnică a rămas Aurel Șunda, numit antrenor principal pe finalul campionatului trecut, care va fi ajutat de Costel Funda și Gică Mina. Lotul a fost remaniat din temelii, fiind păstrați doar cîțiva dobrogeni, care au jucat și în campionatul trecut: Șicu, Chirilă, C. Sandu, R. Oprea, Pană și Lupu.

 

Timișoreanul Aurel Șunda intenționează să mizeze pe mai mulți jucători de la… CFR Timișoara, cum sînt Goșa, Aldana (spaniolul este împrumutat de la Poli Timișoara), V. Rada, Paleacu și Bertea (ultimul a trecut și pe la Pandurii), și de la Internațional Curtea de Argeș, Al. Vlad și Dicu (fostul jucător al Midiei Năvodari și al Farului). Lor li se adaugă portarii Florin Olteanu (fost la Astra Ploiești și Jiul Petroșani, ultima oară la Unirea Alba Iulia), Ariton (Willy Bacău) și Zdrîncă (Extensiv Craiova, Astra, Jiul), jucătorii de cîmp Șoltuz (Poli, Gloria Bistrița, U. Cluj), Mavriche (FCM Bacău), Gheorghiță (Gloria Buzău) și juniorul Flavius Pop (FC Bihor).

 

După cum se vede, au fost cooptați în lot mulți jucători cu experiență, unii foști divizionari A, ceea ce arată că ambițiile celor din Stejaru nu se rezumă la o participare fără pretenții în campionatul viitor.

 

„Echipa este în formare, de aceea relațiile de joc și omogenitatea suferă. Jucătorii se pregătesc împreună de numai zece zile și acesta este doar al doilea meci de pregătire, după 4-1 cu CSM Medgidia. În plus, venim și după o perioadă de acumulări fizice, în cantonamentul de la Medgidia (n.r. – Săgeata se pregătește pe Stadionul “Central”)”, a declarat antrenorul principal Aurel Șunda.

 

Săptămîna viitoare, echipa din Stejaru va efectua un stagiu de pregătire la Piatra Neamț și va susține meciuri amicale cu Aerostar Bacău, Cetate Suceava și FCM Bacău.

 

„Sîntem într-o selecție continuă, de aceea vor mai veni cîțiva jucători și vom vedea cine face față cerințelor. Obiectivele echipei sînt să rămînem în liga a doua, pentru că în sezonul viitor vor retrograda șase echipe, și să facem cunoscută în România echipa Săgeata Stejaru”, a mai spus Șunda. Săgeata va juca meciurile oficiale la Stejaru, iar în această vară se va antrena pe Stadionul “Central” din Medgidia.
 

 

sursa: telegraf.ro
 

24 Jul. 2009, 16:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă