Marian Dinu s-a convins de lotul Farului după amicalul cu Delta: „Trebuie să facem curățenie și să transferăm. Nu ne putem bate la play-off”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 13:45 Pregătiri, amicale

Stadionul „Farul” din Constanța a găzduit, sâmbătă, meciul amical dintre FC Farul și Delta Dobrogea Tulcea, viceliderul seriei secunde a Ligii a III-a.

„Marinarii” nu au putut folosi nouă jucători, accidentați sau răciți (Fl. Pătrașcu, Al. Grigoraș, Igiroșanu, Plămadă, D. Ciobanu, Enciu, Băjan, V. Ion și Caciandone), iar în prima repriză a întâmpinat probleme medicale și Cl. Popa, care a fost schimbat. De cealaltă parte, Delta s-a despărțit în această iarnă de mulți fotbaliști. Farul s-a impus cu 2-1 (M. Jianu 21, 45+1 / Cl. Dragu 45), însă principalul echipei constănțene s-a declarat nemulțumit.

Tehnicienii „marinarilor”, Marian Dinu, Ion Barbu și Gică Mina, au folosit jucătorii: Vl. Neagu (46 Olaru) – Cl. Popa (35 Moroșanu), Fl. Tudorache, Buzea, Giurgiu (53 Sescioreanu) – Cârstoiu – Pâslaru, Ochia, R. Neagoe (53 Muscă), Vieru (53 Miron) – M. Jianu.

Delta Dobrogea (director tehnic, Constantin Gache; antrenor, Danel Iftodi) a jucat cu: Vlase (46 Olteanu) – Marus, Gâță (46 Boariu), Mircaș, Rusu – N. Crețu (46 Bacanov), Coconașu, E. Amet, Bălan – Lupu (46 Paraschiv), Cl. Dragu (46 Stoian).

Meciul a fost arbitrat de Claudiu Marcu, asistat de Ionus Erchian și de Gabriel Bodnar.

„A fost un meci de verificare, am încercat să ne facem antrenamentul și să pregătim începutul de campionat. Golurile contează pentru mine, ca moral, dar important e că am câștigat. Sunt atacant și asta e treaba mea, să marchez, sper să o fac și în meciurile oficiale. Vrem să continuăm pe aceeași linie și în partidele următoare. Avem echipă bună și sperăm să prindem play-off-ul”, a declarat atacantul Marius Jianu.

Marian Dinu: „Trebuie să facem curățenie și să transferăm”

Principalul Marian Dinu a spus că partida l-a ajutat să-și facă o părere despre anumiți jucători. „Dacă, după meciul de la Cernavodă, am spus că, practic, aproape nu am avut ce să vedem, din pricina stării terenului, acum am putut să-mi fac o idee despre nivelul la care sunt unii jucători. Vom avea o discuție cu conducerea clubului, pentru că, deși în lot sunt 26 de jucători, este sigur că trebuie să facem curățenie și să transferăm. Avem urgent nevoie de patru-cinci jucători, care să intre imediat în echipă, să fie titulari, nu să completăm lotul. Dacă ne dorim rezultate, trebuie să facem acest lucru. În momentul de față, Farul sigur nu se poate bate la play-off. Și în zilele anterioare, am avut o discuție cu cei care au fost pe lângă echipă, comunicându-le care sunt necesitățile. Vom vorbi și după joc. Sper ca, de luni, să vină și patronul echipei și, împreună cu reprezentantul Consiliului Județean Constanța, să tragem linie, pentru că ne presează timpul. Nu mai e vreme să creăm relațiile de joc, dacă acești jucători nu sosesc cât mai repede. Eu nu am venit la Farul ca să fug la prima greutate, dar, în condițiile actuale, e foarte greu să obținem ceva. Nu cred că e cazul să ne complacem în această situație. Nu e de dorit. Trebuie rezolvat ceva, în cel mai scurt timp. Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin. Iar dacă vrem, într-adevăr, să obținem performanțe, acest lucru trebuie să se vadă prin implicarea factorilor de conducere în transferarea unor jucători. Cred că acesta e primul lucru pe care trebuie să-l facă ei, în afară de rezolvarea problemelor financiare”, a spus Marian Dinu.

„La marea majoritate e lipsă de valoare”

Tehnicianul constănțean a spus că, în meciul de sâmbătă, nu s-a văzut nicio diferență între cele două adversare. „Jocul Farului suferă în toate compartimentele. Practic, după meciul de astăzi (n.r. sâmbătă), aș putea evidenția doar cinci jucători. Sigur, ca atitudine, toată lumea s-a ridicat la înălțime, dar se vede clar că la marea majoritate e lipsă de valoare. Îmi pare rău să recunosc asta. N-am văzut niciodată echipa Farul atât de jos valoric. Dintre cei 26 nu știu dacă am putea ține 14, incluzând aici și portarii. Contra Deltei n-am putut face diferența. Într-adevăr, formația tulceană s-a luptat pentru locul întâi la Liga a III-a, dar în această iarnă a pierdut cei mai reprezentativi jucători. Și nu s-a văzut nicio diferență între noi și Tulcea astăzi (n.r. sâmbătă). Iar noi avem pretenții să ne luptăm pentru play-off și să formăm o echipă cu care, din vară, să tragem la promovarea în Liga 1″, a mai spus Marian Dinu.

Și Daniel Iftodi e surprins de Farul

„A fost un test util, atât pentru noi, cât și pentru Farul, disputat pe un teren destul de bun. La noi au venit foarte mulți jucători în această iarnă. Din vechea echipă, au rămas numai trei inși. Scorul nu cred că e echitabil, căci am avut mai multe ocazii de gol și posesie mai bună. Golurile le-am primit pe greșelile noastre. Noi ne-am dori din tot sufletul promovarea, dar, când pleacă opt jucători, iar în locul lor vin de la ligile inferioare, e mai greu. Sperăm să reușim, deși e de lucru, iar minuni nu se pot face peste noapte. Avem sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al unor sponsori. Sunt dobrogean, născut la Tulcea, dar echipă mai slabă ca în acest an nu am văzut niciodată la Farul. Din păcate, tot fotbalul românesc este în regres. Nu mai vin fotbaliști din urmă, iar aici s-a greșit de sus”, a arătat Daniel Iftodi.

Marius Jianu: „Suporterii sunt senzaționali”

La prima apariție la Constanța a Farului într-un joc de verificare pe 2015, „marinarii” au avut parte de spectacol la tribuna întâi, unde au stat fanii. Aceștia au încurajat echipa, aprinzând torțe și fumigene. „Suporterii noștri sunt senzaționali, până acum n-am jucat la nicio echipă cu așa fani. Mă bucur că am ajuns la Farul și sper să nu-i dezamăgesc pe ultrași, să cânte în continuare la fel”, a declarat Marius Jianu.

FC Farul susține următorul meci de pregătire miercuri, 18 februarie, la Constanța, de la ora 12:00, cu Înainte Modelu, formație clasată pe locul șapte în seria a doua a Ligii a III-a.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 13:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă