Nou promovata Delta Dobrogea Tulcea, 11 partide consecutive fără înfrângere

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 15:46 Stiri
Nou promovata Delta Dobrogea Tulcea,** 11 partide consecutive fără înfrângere

Echipa tulceana este una dintre candidatele certe la promovare, încheind turul Ligii 3 pe locul doi în seria a doua, la egalitate de puncte cu liderul Dunărea Călărași. Cele două echipe sunt despărțite doar de golaveraj, însă la finele sezonului primul criteriu de departajare va fi meciul direct, iar tulcenii au câștigat deja în deplasare, la Călărași, cu 2-1.

„Practic depindem numai de noi, nu ne interesează indirectele, oricum și ceilalți se vor mai împiedica, noi avem marele avantaj că în retur jucăm acasă derby-urile cu Juventus București, Dunărea Călărași și Tunari – echipa de pe locul trei. Dacă noi ne facem treaba suntem promovați, dar e bine că avem mai multe variante, ne bazăm pe sprijinul Consiliului Județean Tulcea, membru fondator al clubului, dar sperăm să atragem în această pauză și mai mulți finanțatori privați, investitori străini din județ și nu numai” spune președintele clubului Delta Dobrogea, Florentin Manolache.

După dușul rece din etapă a doua, când tulcenii au pierdut în prima deplasare din campionat, la Juventus București, cu scorul nedrept de 5-0, au urmat unsprezece meciuri fără înfrângere, în fapt doar două egaluri, cu Metaloglobus București acasă și în deplasare la Înainte Modelu.

„Am zis de la început că debutul va fi mai greoi, după promovarea din județ am schimbat aproape tot lotul, am muncit mult să legăm jocul, echipa, rezultatele sunt foarte bune pentru o echipă nou promovată, speram să fie bine, noi ne facem datoria cât putem de bine, speram să vină cât mai multă lume alături de echipa” spune antrenorul Constantin Gache, cel care face echipă la Tulcea cu secundul Daniel Iftodi, fost campion al României cu Steaua, Dinamo și Rapid.

„Am început greu deoarece băieții abia se învățau după nume, să se strige. Acum s-au legat relațiile de joc, nu se poate face echipa peste noapte, dar am încercat și am reușit câte ceva, destul de mult pentru o nou promovata, în fața unor echipe cu experiența competițională, cu mulți fotbaliști experimentați. Despre campionat pot spune că orice echipa poate bate pe oricine, mai ales cele din prima jumătate a clasamentului. Cina va da dovadă de mai multă maturitate în joc și constantă, va promova” declară Daniel Iftodi.

Radu Chelaru, golgheterul echipei

Cu nouă goluri marcate atacantul gălățean Radu Chelaru este pe locul doi în clasamentul seriei, după atacantul celor de la Tunari, Alin Ilin (11 goluri) și la egalitate cu Arnăutu de la Juventus București.

Gălățeanul Chelaru, un specialist al loviturilor de cap, a venit la Tulcea încă din primul sezon, punând umărul la promovarea din Campionatul Județean.

Al doilea marcator pentru Delta Dobrogea este tulceanul Claudiu Dragu (7 goluri), un tânăr fotbalist ce a debutat în liga secundă la fostul club dizolvat de Primăria Tulcea, Delta Tulcea, și a jucat apoi la CS Universitatea Craiova și Metalul Reșita.

Experimentatul mijlocaș tulcean Nicu Crețu a marcat și el cinci goluri, după ce a revenit acasă, la Tulcea, de la Gloria Buzău din liga secundă. Patru goluri a marcat tânărul atacant constănțean Georgian Butoi, două fundașul Daniel Dogaru, adus de la Săgeata Stejaru, câte unul Ionuț Filip, Negruț, Chebac, Avram și Paraschivoiu, un autogol contribuind la totalul de 35 de goluri marcate de tulceni în tur, față de 13 primite.

Echipa Consiliului Județean Tulcea

Clubul Delta Dobrogea Tulcea s-a înființat în urmă cu doar un an la inițiativa președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, fiind practic o echipă adunată într-o săptămână, echipă ce a reușit promovarea din județ după ce a învins la baraj CFR Constantă cu 6-0!

„Am promis că voi sprijini fotbalul tulcean, nu doar o echipă, am acordat fonduri nerambursabile pentru asociațiile din județ. Știam că toată lumea era necăjită după ce Primăria a decis să renunțe la fostul club Delta, deși au investit multe milioane de euro fără să reușească promovarea. Am pus mâna pe telefon, am sunat niște prieteni, pe Manolache să facă un lot, pe președintele A.J.F. Petre Badea, ca să ajute la formalități, a fost un hei rup. Atenție, asta deoarece am vrut să înființez o echipă cinstită, de la zero, nu una care să cumpere un loc sau să fuzioneze cu nu stiu cine, cum au făcut alții.Cu bani puțini și munca multă se poate face performanță, dar aștept alături de echipă și alți finanțatori, dacă se dorește mai mult, așa cum ne dorim noi. Avem un culoar bun și dacă vom promova, voi fi fericit că nu am lăsat fotbalul tulcean să moară” a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea.

Fostul club al Primăriei, dizolvat cu scandal

Fostul club susținut de Primărie, Asociația Fotbal Club Delta Tulcea a fost dizolvat prin decizia instanței, la cererea membrilor fondatori. Echipele de copii ale fostului club au trecut la un club privat de fotbal, Delta Aegyssus, acolo unde conducerea este asigurată de cei ce au dizolvat fostul club de seniori, asociații Haralambe Meregiu, Nicolae Baltag și Dumitru Radu, conducere ce a intrat în atenția DNA împreună cu conducerea Primăriei Tulcea, după o sesizare privind un posibil prejudiciu de 500.000 lei din fonduri publice.

„Nu comentăm circul de la Călărași. Citiți presa lor!”

Reprezentanții clubului tulcean nu au dorit să comenteze pe marginea meciului” ciudat” de la Călărași, dintre Dunărea și Înainte Modelu, o echipă bună care a cedat surprinzător cu 7-0 vineri, încercând să rămână lider la golaveraj, fără să știe că sâmbătă Juventus va pierde cu Tunari acasă, 0-2.

„Este de ajuns să citiți presa din Călărași, nu e treaba noastră cum își pregătesc unii jocurile, noi ne vedem de ale noastre” spun reprezentanții clubului Delta Dobrogea.

„Cine și-a dorit ca Dunărea Călărași să umilească pe Înainte Modelu este un prost. Asta e adevărul. Meciul dintre cele două formații trebuia să fie un blat, așa cum au fost multe altele între două reprezentante ale județului Călărași în Liga a 3-a. S-a terminat 7-0, rezultat care pune într-o lumină nu campioana județeană, ci gruparea galben-albastră” scrie despre meci sportcalarasean.ro.

„S-a terminat 7-0 duelul cu Înainte Modelu (1-0 la pauză!) un scor pe care unii care după ce că au viciat politica de-a lungul timpului, murdăresc acum și sportul cu directive nocive, îl considerau necesar și suficient pentru că echipă pregătită de Ion Răuță să încheie prima parte a sezonului pe locul întâi. Scorul nesimțit nu a impresionat pe nimeni, ba dimpotrivă a provocat și o formă de lehamite soră cu disprețul” scrie arenamedia.ro

Sursa: Ziarul de Tulcea

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 15:46 Stiri
Pe aceeași temă