Delta Dobrogea pleacă la drum cu un lot aproape nou

Mihai Andries 30 Aug. 2014, 08:34 Stiri
Delta Dobrogea pleacă** la drum cu un lot aproape nou

Echipa fanion a județului Tulcea, înființată și finanțată de Consiliul Județean Tulcea se prezintă la startul campionatului cu un număr mare de noutăți în lot. Practic, e mai ușor să enumerăm jucătorii care au evoluat și în Liga a IV-a rămași în lot: portarul Olaru, fundașii Paraschivoiu, Nitor, Judeanu, atacanții Chelaru și Butoi.

Delta s-a întărit cu un portar cu mare experiență, Iulian Olteanu, un fotbalist și om foarte serios care aduce plus valoare lotului, fost fotbalist de liga secundă la clubul lichidat de Primăria Tulcea-Delta. Revenit la Tulcea din liga secundă de la Gloria Buzău, mijlocașul Nicu Crețu este un nume ce nu mai necesită alte explicații, la fel de valoros fiind și transferul unui alt tulcean, Ionuț Filip, jucător ce a evoluat în sezonul trecut în prima ligă cu Săgeata Năvodari.

Un alt jucător de valoare care a lipsit multă vreme datorită accidentărilor este Alex Chebac, jucător ce a evoluat și la Oțelul Galați în prima ligă. Tot de la Săgeata Năvodari a venit la Tulcea fundașul Daniel Dogaru, de la CFR Constanta a fost transferat mijlocașul Andrei Avram, iar un alt mijlocaș, Boariu, a fost transferat de la CF Brăila.

Mijlocașul George Negruț a fost adus de la Gloria Bistriță, tot la mijloc, un adevărat argint viu, fiind adus Amet Enghin, fost jucător la Juventus București și ACS Berceni. În fine, pe partea ofensivă Delta Dobrogea l-a readus la Tulcea de la CSU Craiova pe tânărul tulcean Claudiu Dragu.

Oficialii clubului spun că marea problemă o reprezintă faptul că acești noi jucători nu au avut suficient timp să se cunoască bine pe teren.

„Nu există meci ușor”

„Orice meci de debut este greu pentru jucători în special. Eu sper să câștigăm, mai avem destul de muncă până să rodăm echipa, să ajungem la un nivel mai bun, sper să mai aducem și jucători dacă ne dorim să obținem rezultate importante în ierarhia clasamentului. Orice meci cu echipele din jurul Bucureștiului este greu, veți vedea, echipele din Ilfov au foarte mulți jucători valoroși din capitala, jucători cu experiență în ligile superioare, chiar dacă unele echipe au nume ce aduc a liga a patra, nu este deloc ușor și de glumă” a declarat directorul tehnic Constantin Gache.

„Un meci greu, avem nevoie de un debut bun”

„Jucătorii noștri trebuie să aibă încredere în ei, dacă ei cred își vor face meciul mai ușor, deși orice debut este plin de emoții, te temi să nu greșești în fața publicului de acasă. Avem nevoie de un rezultat bun pentru moral, startul contează deși nu este decisiv, s-au mai văzut multe cazuri în care s-a pornit greu și apoi s-a mers ceas. Sper să obținem un rezultat bun, să facem un joc bun care să ne dea încredere pe viitor” spune antrenorul Daniel Iftodi.

„Avem nevoie de concentrare”

„Sper într-un început de campionat bun, nu ne va fi ușor, va fi cu totul altceva decât a fost în campionatul județean. Dacă jucătorii se vor concentra poate vom reuși să pasim cu dreptul în noul sezon, important este că județul are o echipă într-o ligă superioară și putem ajunge mai sus” spune președintele clubului Delta Dobrogea, Florentin Manolache.

„Sunt alături de echipă 100%”

„Așa cum am promis am sprijinit fotbalul tulcean, am acordat finanțare pentru echipele din județ, am sprijinit înființarea unei echipe care să promoveze pe criterii strict sportive, cu cheltuieli mici, nu mai e momentul să risipim bani, asta este situația. Am discutat cu jucătorii, le-am cerut seriozitate și vă asigur că rezultatele vor veni, iar în acest caz vom fi alături mai „consistent” de Delta Dobrogea Tulcea” a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Sursa: Ziarul de Tulcea


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Mihai Andries 30 Aug. 2014, 08:34 Stiri
Pe aceeași temă