S-a dus invincibilitatea din amicale! UTA a cedat testul cu saudiții de la Al Fateh. Balint: „Îmi doresc mai multă responsabilitate din partea jucătorilor”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Jul. 2019, 12:24 Actualizat: 25 Jul. 2019, 12:27 Pregătiri, amicale
  • După cinci victorii (11-1 cu CS Ineu, 3-0 cu Progresul Pecica, 2-1 cu Luceafărul Oradea, 2-0 cu SC Budaörsi și 6-0 cu NK Rogaska), a venit și un eșec, primul și, probabil, ultimul al UTA-ei în perioada de pregătire estivală. Echipa de primă ligă din Arabia Saudită, Al Fateh, s-a dovedit mai matură și pragmatică decât cea a arădenilor, concretizând puținele ocazii de gol, în timp ce „roș-albii” au păcătuit destul de mult pe faza de finalizare. A rezultat o victoria a arabilor cu 2-0 în cantonamentul din Slovenia.
  • Nici arbitrajul nu a fost unul foarte bun și asta pentru că team-ului de pe Mureș i-a fost refuzat un penalty clar la mijlocul primei părți, la scorul de 0-0, dar, una peste alta, se pot trage destul învățăminte după testul cu saudiții. Cu atât mai mult cu cât, la prima vedere, Laszlo Balint a aliniat o posibilă formulă de start pentru disputa cu Dunărea Călărași, scrie Sport Arad.


Meciul putea începe de la scorul de 1-0 pentru Al Fateh. Lorenzi a pierdut ușor o minge la 18 metri, portarul Iacob a comis penalty, dar tot el i-a refuzat golul lui Nawap.

UTA a avut mai mult mingea, însă atacurile sale au fost destul de sterile, de vină fiind – fără îndoială – și calitatea bună a fotbaliștilor din fața sa. În prima jumătate de oră, doar Miculescu a avut o oportunitate demnă de consemnat, printr-un șut din 16 metri respins de Albri, pentru ca Florin Iacob să mai salveze odată rezultatul din poziție de unu la unu cu atacantul de careu al adversarilor.

Jocul arădenilor s-a mai animat puțin după intrarea în luptă al lui Ciprian Rus, cel care l-a înlocuit pe Buhăcianu, lovit dur în zona coastelor. Mai întâi, căpitanul UTA-ei  l-a întins serios pe goalkeeperul advers cu șut de la 20 de metri, iar apoi a pasat ideal pentru Bustea, care – însă – a reluat peste poartă din numai doi metri. Repriza s-a încheiat cu un „cap” peste poartă al lui Miculescu, la centrarea din corner a lui Stancu.

În chiar primul minut al actului secund, Iacob și-a pierdut concentrarea și a scăpat din mâini un șut de la 23 de metri ce a atins și bara din stânga sa înainte de a intra în plasă: 0-1. Dar, în minutul 53, portarul UTA-ei a avut a treia intervenție decisivă, după care Hrezdac a ratat de puțin lovitura de cap după o lovitură de colț. Al Fateh și-a majorat avantajul pe tabelă în minutul 67, pe o contră rapidă, finalizată de Alyousef cu un șut la colțul lung, în dreapta portarului.

Fiindcă „roș-albii” au programat și joi seară (ora 18:30) meci cu slovenii de la Dravinja (Liga a 3-a), Laszlo Balint nu a mai operat schimbări și elevii săi nu au mai avut puterea să revină în joc. Până la final am mai consemnat doar șutul sănătos de la 22 metri, în diagonală, trimis de Miculescu puțin peste transversală. În schimb, saudiții au folosit mulți dintre titulari după pauză.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Hrezdac, Lorenzi (Cr. Pușcaș 76) – Oct. Ursu, Miculescu, Bustea – Buhăcianu (Cip. Rus 34)

Balint: „Suntem conștienți că am întâlnit și am pierdut în fața unui adversar de calibru”

În ciuda eșecului, primul din perioada pregătitoare, Laszlo Balint nu a dorit să șteargă totul cu buretele. „Chiar dacă am pierdut, și acest test a fost extrem de util pentru echipa noastră. E clar că rezultatul mă nemulțumește total și mai ales maniera în care s-a conturat acesta, adică pe fondul unor greșeli personale. Pe de altă parte, am avut și momente bune de joc, în special în prima repriză. Ne-am creat acțiuni de atac consistente, ne-a lipsit, însă golul. S-a terminat 0-2, rezultat ce ne îndeamnă la analiză și la tragerea concluziilor de rigoare. Mai ales în partea a doua, am fost dominați destul de clar,  am căzut puțin și fizic, dar ne-am asumat acest lucru prin neoperarea schimbărilor în compania unei echipe ce a schimbat liniile la pauză. În fine, suntem conștienți că am întâlnit și am pierdut în fața unui adversar de calibru, aflat la un alt nivel față de noi, cu un buget ce nu se compară cu al nostru, dar asta nu este o scuză, un alibi, pentru înfrângere. În primul rând, îmi doresc mai multă responsabilitate din partea jucătorilor când îmbracă tricoul UTA-ei, concentrarea trebuie să fie maximă mereu, nu poți lăsa garda jos niciun moment mai ales în fața unor adversar de calibrul celui de astăzi”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.

Alți 11 utiști ar trebui să înceapă ultimul amical al verii, cel de astăzi seară, cu Dravinja. „Avem un grafic al minutelor pentru aceste ultime meciuri și toți jucătorii ar trebui să aibă în picioare 80-90 de minute. Ne-a dat puțin peste cap accidentarea lui Buhăcianu, dar fiind o contuzie la coaste, sper să poată evolua mâine măcar 45 de minute. Mai ales, că adversarul se anunță unul mai accesibil”, a mai comentat Balint.

Ieri, a devenit oficială ziua și ora la care UTA o va întâlni pe Dunărea Călărași în cadrul primei runde a noului campionat al Ligii a 2-a. „Sigur, nu va fi prea plăcut să jucăm la ora 13, într-o zi de vară, pe terenul sintetic, dar ne conformăm și vom face tot ce ține de noi pentru a ajunge pregătiți sută la sută la acel meci, pe care vrem să-l câștigăm. Și nu am dubii și că vom reuși acest lucru. În ceea ce privește antrenamentele pe sintetic, strategia noastră rămâne clară, cu un singur antrenament pe această suprafață. În rest, vrem să ferim pe cât posibil articulațiile și musculatura fotbaliștilor noștri și ne vom pregăti pe terenuri cu iarbă naturală”, a mai explicat Balint.

„Principalul” UTA-ei este prins cu admiterea la cursurile PRO luni și joi, dar: „Ciclul săptămânal al echipei nu va fi deloc afectat. Băieții rămân pe mâini bune două zile, colaboratorii mei știu ce au de făcut și în lipsa mea. Dar, cel mai important înainte de primul meci este să ne recuperăm, pe cât posibil, prospețimea și să fim feriți de probleme medicale. Avem o înțelegere și cu federația, David Miculescu va reveni de la lot pentru a juca cu Dunărea Călărași, după care îl lăsăm din nou la București, pentru cele două meciuri amicale ale naționalei”.

Miculescu a părăsit ieri seară cantonamentul de la Rogla, iar astăzi se va prezenta sub comanda lui Laurențiu Roșu, la lotul național Under 18.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Jul. 2019, 12:24 Actualizat: 25 Jul. 2019, 12:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă