Ripensia a făcut primul antrenament din 2018 pe un teren de ligă sătească. Roș-galbenii nu vor face cantonament, iar printre noutăți e, deocamdată, un fundaș de la echipa secundă

Marius ANGHEL 08 Jan. 2018, 14:26 Pregătiri, amicale

Ripensia Timișoara a reluat, luni dimineața, antrenamentele, dar nu în Ciarda Roșie, ci pe un teren de la marginea satului Urseni, în vecinătatea Timișoarei. Foarte multe noutăți nu sunt în primele zile. E de notat și faptul că șefii clubului nu și-au ținut promisiunea făcută presei la final de an, când a fost numit un ofițer de presă, care nu a anunțat reunirea. Pe pagina oficială de facebook a clubului se menționa că reunirea va fi la terenul din Timișoara.

Ripensia a optat să se antreneze la Urseni, unde vestiarele cu greu pot fi numite astfel, pentru a proteja terenul din Ciarda Roșie. Deși timișorenii încă se mai laudă că au bătut pe Milan în secolul trecut, contrastul cu realitatea este unul dur, deoarece, la primul antrenament, un cal păștea la marginea terenului.

La capitolul jucători noi, a revenit Andrei Popescu de la Ghiroda, iar printre noutăți se află Gabriel Gânju de la Orțișoara, mijlocașul central Costel Zurbagiu, dar și Andrei Dăruială. Fundașul dreapta format de Poli a ajuns la 25 de ani și a jucat în tur la echipa a doua a Ripensiei, deoarece a avut probleme fizice. Jucătorul a mai trecut pe Turnu-Severin, Pitești, Sebiș sau Giarmata. Nu a fost prezent Alin Burdeț, fundaș central de la Viitorul, dar care va semna cu timișorenii.

În plus, Adrian Zaluschi pleacă cu ACS Poli în cantonament, Mediop e în Senegal să își rezolve documentele, iar, în funcție de ce vor face cei de la alb-violeții din prima ligă, Mario Contra va veni la galben-roșii.

Ripensia nu are bani de cantonament

Fotbaliștii vor juca nouă meciuri amicale, iar cantonamentul va fi pe plan local, deoarece clubul nu are resurse financiare pentru altceva. „Vrem să ne pregătim foarte bine, suntem conștienți că ne așteaptă un retur foarte greu, în care, în primul rând, s-a shimbat antrenorul. Probabil că vor veni și niște jucători noi și atunci vrem să folosim această perioadă de pregătire să reușesc să-mi implementez stilul meu și să formez o echipă competitivă. Momentan, nu a plecat și nici nu a venit nimeni oficial. Așa e în perioada aceasta de mercatto. Iarna e o situație grea, e mai greu să faci transferuri. Se vorbește și la noi, trebuie să vedem și situația jucătorilor care vor să plece, dar momentan nimeni nu e plecat”, a declarat Paul Codrea.

Obiectivul e salvarea de la retrogradare

Clasați pe locul 11, cei de la Ripensia își propun ca obiectiv salvarea de la retrogradare. „O clasare cât mai bună și o salvare cât mai rapidă de la retrogradare. Am fost la toate ligile ca antrenor, de la Liga a 5-a, ca jucător, am fost la toate nivelele, cred că va fi mai greu, cu siguranță, nivelul mult mai bun ca antrenor, dar voi fi pregătit. Având în vedere că e primul an și nu suntem un club bogat, obiectivul e în conformitate cu realitatea”, a mai spus Codrea.

Până la reluarea campionatului Ligii 2, preconizată pe 24 februarie, atunci când Ripensia are meci la Sportul Snagov, echipa timișoreană stă pe locul 11, cu 25 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 08 Jan. 2018, 14:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă