Reunire fără noutăți importante în Zăvoi. Gane are planuri mari cu CSM: „Vin cu drag să creăm o echipă frumoasă”

Reunire fără noutăți importante în Zăvoi.** Gane are planuri mari cu CSM:

CSM Râmnicu Vâlcea s-a reunit luni dimineață, la Stadionul Municipal din Zăvoi, când noul antrenor principal, Jerry Gane, ajutat de secunzii George Biță, Adrian Dulcea și Robert Tufiși, a programat primul antrenament. Alb-albaștrii vor efectua pregătirea specifică la baza proprie, dar vor merge și într-un scurt cantonament, cel mai probabil la Măciuca, acolo unde patronii de la SC Damila dețin un stabiliment de patru stele dotat cu toate facilitățile, dar și un spa ultramodern, inaugurat recent.

Până acum, conducerea CSM-ului a programat două jocuri amicale. Primul test este programat pe 9 iulie, în Zăvoi, cu Juventus București. Formația din Colentina este nou-promovată în Liga a II-a și de marți se află în cantonament la Băile Govora. Cel de-al doilea test este stabilit pe 16 iulie, tot la Vâlcea, cu Pandurii Târgu Jiu, echipă de Liga I, calificată și în cupele europene. CSM și Pandurii s-au mai întâlnit într-un test și în iarnă, când gorjenii s-au impus cu 1-0, după un meci foarte atractiv, cu trei penalty-uri ratate.

Lista amicalelor din această vară pentru alb-albaștrii va fi completată în perioada următoare și va exista probabil un test și cu nou-promovata în Liga a III-a, CS Șirineasa.

În privința lotului, deocamdată, la reunire au venit doar trei jucători noi, toți vâlceni, proveniți din eșaloanele inferioare, care însă sunt considerați în probe. Aceștia sunt Florian Pârvu (Turnu Măgurele), Grigore Ceapă (Șirineasa) și Cosmin Marinaș (Flacăra Horezu). La reunire au ajuns și juniorii sub contract cu clubul, care au fost împrumutați ultima perioadă, precum Dozescu, A. Marin, Ov. Mihai și Sporea, dar și atacantul Konyeha.

„Pe Pârvu l-am avut la Corona, știu că Ceapă a fost golgheter la Șirineasa, sunt jucători interesanți, pe care vreau să îi văd. În momentul în care ei arată ceva, sigur că vor avea acordul meu de a continua”, a anunțat antrenorul Jerry Gane. Alături de echipă s-a antrenat și Florin Costea, care se va pregăti până își va găsi o echipă în străinătate.

Managerul CSM-ului, Lucian Munteanu va discuta pe tot parcursul zile de azi cu jucătorii din vechiul lot, dar sunt la final de contract. Tehnicianul Jerry Gane a cerut ca până miercuri, când este programată vizita medicală la Craiova, să știe pe ce jucători se mai bazează din vechiul lot.

Au părăsit deja echipa, fiind la final de contract, portarul Fildan și jucătorii I. Stoica (la Mioveni), Dâlbea (Hermannstadt), Neagoe (se pregătește cu Chindia), Voinea, Artean și Trabalka, ultimii doi fiind la finalul împrumuturilor. În plus, juniorul Andrei Ludușan a primit acordul de a se antrena cu ASA Târgu Mureș, iar dacă va convinge acolo se va discuta eventualul transfer.

În privința noutăților mai importante, Jerry Gane le așteaptă zilele viitoare. „Sunt bucuros că am ajuns aici, am fost dorit, vin cu drag să creăm o echipă frumoasă, care să aducă oamenii la stadion, să joace fotbal și care să aducă rezultate bune. Îmi doresc să îmi cunosc jucătorii, să îi văd la antrenamente, apoi să vedem ce pot aduce, jucători care să aducă un plus de calitate și experiență. Eu am discutat cu mai mulți jucători pe care i-am antrenat, aștept un răspuns de la ei, îi înțeleg că vor să își găsească la Liga I, dar există și posibilitatea să vină lângă mine. Din vechiul lot, sunt jucători care își termină contractele, care vor să rămână, aici e partea conducerii. Va fi  singură serie, să vedem câte se vor înscrie, un obiectiv realist ne putem fixa după perioada de pregătire”, a spus tehnicianul vâlcenilor, Jerry Gane.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă