Reunire amânată la Mama Mia. Jucătorii au cerut să se întârzie revenirea la antrenamente

Reunire amânată la Mama Mia.** Jucătorii au cerut să se întârzie revenirea la antrenamente

Cea mai bine clasată trupă din Timiș din Liga a III-a și-a mutat primul antrenament al anului din diverse motive. Stabilită inițial pentru începutul săptămânii, reunirea Becicherecului nu s-a produs nici până azi și a fost amânată pentru lunea viitoare. Antrenorul Narcis Petre spune că hotărârea a fost luată pentru că mai mulți jucători au cerut să vină mai târziu la pregătire și nici condițiile de la baza de pregătire nu erau propice.

Conducerea clubului a avut miercuri seară o ședință cu stafful echipei pentru stabilirea unui plan pentru abordarea returului. Mai mulți jucători s-au arătat nemulțumiți că au petrecut sărbătorile cu doar o mică parte din primele pe care trebuiau să le primească din toamnă și o parte dintre ei au hotărât să plece. Deocamdată singura despărțire certă e cea de Bogdan Miheț, care a ales chiar contracandidata Sebiș, liderul seriei a IV-a. „În cazul său am acceptat de la început că poate să plece”, explică Narcis Petre. Tehnicianul a recunoscut că mai sunt jucători care vor transfer, precum Zoran Radu, dar care sunt sub contract. În timp ce atacantul Alin Molcuț vrea să se retragă spre Liga a IV-a. „Au mai fost discuții, dar nu putem să-i lăsăm gratis”, precizează acesta.

Altfel, în privința salariilor, acestea sunt la zi, cele de pe luna decembrie urmând să intre în conturile jucătorilor până la reunirea echipei, mutată luni.

La capitolul veniri figurează deocamdată doar Centea (revenit de la Caransebeș), în timp ce pentru acoperirea plecării lui Miheț din banda dreaptă va fi adus Attila Nagy, „veteran” de 35 de ani de la Sânnicolau. „Vor fi maximum trei-patru jucători noi. Eu am discutat doar pentru un atacant, care însă n-a dorit să vină. Nucleul va fi în continuare de 15-16 jucători, care formează un grup unit”, a conchis Petre.

Condiții minime. Mutarea la Timișoara? „O discuție”

Deși sportiv a arătat calitate în ultimele sezoane, Mama Mia Becicherecu Mic subzistă în acest moment din punct de vedere financiar. Unul dintre motivele invocate pentru amânarea reunirii au fost chiar condițiile de la Arena Textila din Timișoara, unde se pregătesc „pizzerii”. Astfel, săptămâna aceasta jucătorii nu ar fi beneficiat de apă caldă dacă ar fi demarat antrenamentele.

Săptămâna trecută, antrenorul Narcis Petre a făcut o declarație legată de posibila mutare a sediului echipei în oraș și redenumirea echipei în FC Timișoara. „S-a înțeles greșit. Am declarat că dacă vine cineva lângă echipă și spune că vrea să ne mutăm la Timișoara. Poate să fie și pe Calor sau CFR, noi am fi de acord. M-am referit la lucruri de viitor, pentru că autoritățile trebuie să se gândească la cele trei cluburi din C. Lugojul e oraș, poate rezista, dar dacă Giarmata și Becicherecu dispar, unde se duc jucătorii? Toți sunt ai Timișoarei. CJ Timiș ar putea să dea bani… Asta e situația, noi putem lua doar jucători locali”, a spus Narcis Petre.

Tocmai din cauza condițiilor minime de pregătire echipa va efectua un stagiu centralizat local de opt zile la finalul lunii. Testele iernii cuprind o dublă cu Metalul Reșița, precum și jocuri cu Pâncota, ASU Poli și Frontiera Curtici. Deși în plan era și un amical cu ACS Poli, acesta a căzut deoarece alb-negrii vor pleca în cantonamentul din Antalya în perioada stabilită inițial pentru joc. În ciuda problemelor, „pizzerii” vor să concretizeze postura bună pe care o au în lupta pentru promovare, la doar două puncte de liderul din Sebiș. „Obiectivul e locurile 1-5. Ca și rezultate noi trebuia să avem avans de cinci-șase puncte”, a concluzionat Narcis Petre.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă