Remiză „subțire” cu Lugoj la finalul amicalelor pentru ASU Poli. Cosmin Petruescu, supărat la finalul meciurilor-test: „Sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm la nivel de vestiar”

ASU Politehnica a disputat, sâmbătă seară, folosind o echipă cu mulți tineri, ultimul meci de verificare înainte de startul noului sezon al Ligii 2, cu CSM Lugoj, echipă retrogradată în Liga a 4-a și cu care a încheiat la egalitate, scor 1-1. După ce de dimineață au pierdut testul cu Ripensia (scor 1-3), alb-violeții au jucat destul de slab și cu Lugojul, iar Cosmin Petruescu a fost vizibil supărat, și în timpul meciului, și la final. Alb-violeții au și testat doi jucători, care nu vor rămâne însă la echipă.

Lugojenii au avut o echipă cu destul de mulți străini, inclusiv japonezul Takenori, trecut pe la Ripensia. Deși, practic, între cele două echipe sunt două eșaloane, dar și diferența de pregătire, la pauză s-a intrat cu 0-0. Vlad Bîte a marcat pentru Poli în minutul 55, dar bucuria nu a ținut mult, deoarece, destul de repede, oaspeți au egalat prin Hrudei. Dintre jucători, Petruescu l-a admonestat cel mai tare pe Sabin Lupu.

Alb-violeții au testat doi juniori veniți de la cluburi din București. Fundașul dreapta născut în 2002 Dan Popa și fundașul central născut în 2001 Vlad Marinescu. Niciunul nu l-a impresionat prea mult pe Cosmin Petruescu.

ASU Politehnica: Contra – Popa, Marinescu, Coadă, Coroiu, Lazăr, Bîte, Radu, Ad. Ungureanu, S. Lupu, Pițigoi
Au mai intrat: Tîmbur, Bîrloveanu, Gașpar, Jorza, Cristodulo

CSM Lugoj: Filip – Makongo, Miculescu, Ardelean, Nicola, Takenori, Folarin, Hrudei, Todîrcan, Radțiu, Gakou
Au mai intrat: Covaciu, Cărăușu, Ursulescu, dar și alți jucători de culoare în teste

Petruescu, supărat la finalul perioadei de pregătire

Cosmin Petruescu nu și-a ascuns supărarea după desfășurarea meciului. „Dacă e să ne referim la întreaga perioadă de pregătire, consider că a fost o perioadă bună în care ne-am atins, în primul rând, partea de pregătire fizică pe care ne-am propus-o. Din păcate, mi-aș fi dorit mai mult și am pretenții mai mari de la relațiile de joc, de la traseele de circulație a mingii, unde, din păcate, în cele două jocuri de astăzi pot spune că am fost puțin deficitari. Lăsând la o parte că în această după-masă au fost mulți copii de la grupa de 2003, dar o parte dintre ei au fost și în cantonament cu noi, nu vreau să vorbesc puțin despre lipsa de omogenitate din al doilea joc, pentru că nu avem nicio scuză. În condițiile în care am întâlnit o echipă de care anul trecut a evoluat la Liga a III-a, toți cei care au venit în această după-amiază au venit cu gânduri și pretenții de a juca la Liga a 2-a. Sunt foarte supărat pe atitudinea lor, pe modul cum s-au prezent, dar mai bine mă opresc aici, pentru că sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm la nivel de vestiar”, a precizat „Conferențiarul”.

Antrenorul nu-și mai face iluzii că mai poate face transferuri bune și mizează pe omogenitate. Popa și Marinesuc nu l-au impresionat. „Se vede că provin de la o școală de fotbal, din punct de vedere tactic, au câteva relații bine însușite. Dar, din punct de vedere al relației unu contra unu, la nivel de seniori, consider că aici mai au mult de muncă și pentru moment, e greu să joace la nivel de Liga a II-a. Vom avea o discuție la nivel de conducere. Probabilitatea de a transfera acum jucători buni, peste ceea ce avem noi, este destul de mică. Acesștia suntem, va trebui să strângem rândurile, să mergem mai departe. Avem o echipă mult mai omogenă față de sezonul trecut, mare parte din băieți au jucat și în ediția anterioară de campionat. Atuul nostru cu siguranță va fi omogenitatea”, a adăugat Petruescu.

Eugen Miculescu e antrenor-jucător la CSM Lugoj și spune că nu își va propune promovarea înapoi în Liga a 3-a cu echipa sa. „Mă bucur că am făcut un rezultat bun, cu o echipă de Liga a II-a. Le urez multă baftă. În multe momente am avut un joc bun. Au fost multe greșeli, și de o parte și de alta. Până la urmă, s-au întâlnit două echipe tinere. Noi mai avem mult de lucru, suntem în căutări, cu gândul de a face o echipă competitivă în Liga a IV-a. Vreau să ne bazăm pe mulți tineri din ograda proprie. Deocamdată, străinii au venit în probe. Să vedem dacă putem să-i și legitimăm. La ei este problema că unii vin pe trei luni, unii pe șase. Dacă nu vom putea să-i legitimăm, vom renunța la ei. Ne propunem să facem o echipă competitivă, să jucăm cu plăcere. Până la urmă, asta trebuie, și să aducem oamenii la stadion. Hai să fim serioși, nu avem echipă de promovare. Sunt câteva echipe în Liga a IV-a cu loturi mult mai bune ca ale noastre. Obiectivul nostru e să creștem tineri. Am termina tjocul pe banda stânga cu doi copii de 2005, am început jocul cu copii din 2002, 2001. La Lugoj încă sunt tinere talente, dar trebuie să avem grijă de ei și să-i creștem cum trebuie”, a spus Miculescu.

ASU Poli speră să se aprobe ca meciul cu CS Mioveni să se dispute sâmbătă seara, la ora 18. Cât despre CSM Lugoj, are miercuri primul meci oficial, în turul I al Cupei României, pe terenul Voinței Lupac.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Józsi / Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă