Ripensia și-a terminat meciurile de verificare cu un succes cu concitadina ASU Poli. Pelici vede încă o nou-promovată în Liga 2 ca mare favorită la promovare, pe lângă Rapid

Cu o săptămână înainte de startul ligii secunde, echipele timișorene Ripensia și ASU Politehnica au disputat, sâmbătă, un amical pe Știința, adjudecat cu 3-1 de roș-galbeni. De altfel, pentru echipa antrenată de Alexandru Pelici a fost și ultima repetiție. În perioada de pregătire, Ripensia a obținut victorii cu Avântul Topolovățu Mare, Dudeștii Noi, Fortuna Becicherecu Mic și alb-violeții, a remizat cu Dumbrăvița și Luceafărul Oradea și a pierdut cu CSM Reșița.

Ripensia a dominat în multe momente meciul și a obținut o victorie meritată. Roș-galbenii au deschis scorul dintr-un penalty. După două lovituri de pedeapsă irosite în partida cu Fortuna, Călin Toma nu a mai irosit șansa deschiderii scorului. După câteva minute, Fotescu a scăpat singur cu Murariu și a marcat, spre disperarea lui Toni Foale, care reclama un ofsaid. Până la pauză, Axente a redus diferența, dar Poli nu a mai înscris. În minutul 88, Hecsko a stabilit scorul final.

ASU Poli Timișoara: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș – Manea, Dros, Vasile, Schieb – F. Trip, Axente
Au mai intrat: Coadă, Lupu, Pițigoi, D. Radu, Ungureanu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Ripensia Timișoara: Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko, C. Toma – Burdeț, Tudorache – Fotescu, Zaluschi, Chera – Voinea
Au mai intrat: Popovici, T. Călin, Stoi, Monea, Staicu, Popa, Neagu, Apro, Golda, Țiereanu, Vasluian
Antrenor: Alexandru Pelici

Petruescu: „Eu am fost cel care a insistat pentru acest amical”

Până acum, Petruescu era neînvins în amicale, dar și adversarii au fost modești. „Eu am fost cel care a insistat pentru acest amical cu o echipă de Liga a 2-a, mai ales cu Ripensia. Știam că întâlnim o echipă foarte bună, bine organizată, la fel cum va fi și adversarul din prima etapă. Într-adevăr, sunt nemulțumit de rezultat. Dar ce m-a deranjat cel mai mult a fost ușurința cu care am primit golurile. Pe niște greșeli copilărești. Dar e bine că au fost greșeli personale, pe care putem să le corectăm în perioada scurtă și imediat următoare până la jocul cu Mioveni. Am putut să vedem exact nivelul la care suntem în acest moment. Am suferit puțin la prospețime. Normal, atât timp cât miercuri seara am jucat un meci foarte tare în Ungaria, iar majoritatea celor care au jucat 90 de minute astăzi au jucat și în meciul de miercuri. Dar e o problemă care cu siguranță poate fi remediată până la data disputării primului joc oficial. Mi-am dorit două jocuri în acest sfârșit de săptămână, tocmai pentru a da posibilitatea tuturor jucătorilor să bifeze cât mai multe minute și a intra cât mai repede într-un ritm competițional”, a declarat antrenorul lui Poli.

Pelici mai vrea jucători U19 și o vede pe Turris ca o forță a campionatului

Antrenorul învingător a fost mulțumit de evoluția echipei sale. „Suntem aproape de ritmul de joc. Sperăm să îmbunătățim ce avem de îmbunătățit, pentru că ne așteaptă o prima etapă de foc la Pitești, o echipă care și-a anunțat intențiile de promovare, un antrenor foarte bun, care nu mai are nevoie de prezentare, cu multe transferuri. Încercăm să începem cât mai bine campionatul. Sperăm să-și revină toți accidentații, pentru că suntem o echipă mică, inimoasă, care muncește mult și avem nevoie de toți jucătorii valizi. De astăzi vor avea două zile libere, pentru că a fost o săptămână încărcată, cu trei jocuri de pregătire, și de marți vom intra în ciclul săptămânal normal. Am crescut față de celelalte meciuri. Ritmul de joc e altul față de meciul cu Reșița sau cel de dinainte, cu echipă de ligă inferioară”, a precizat Pelici.

Alexandru Pelici așteaptă ca Ionuț Gavrilă să devină liber de contract de la UTA, și îl dorește și pe Tudor Călin. „Eu mi-aș dori să rămână să rămână Tudor Călin, pentru că e un jucător cerebral, are știința jocului, poate să acopere două posturi și în primul rând, e jucător sub vârstă și ne poate ajuta. Suferim puțin la acest capitol, anul trecut am stat bine cu Dumiter. Trebuie să găsim soluții”, a spus antrenorul Ripensiei.

Pelici e de acordul că Rapidul va fi o „nucă tare”, dar spune că Turris Turnu Măgurele nu e deloc o echipă de neglijat. „Va fi o luptă mare pentru noi, dar încercăm. Dar și celelalte, dintre cele care și-au anunțat intenția de promovare, probabil că unele dintre ele se vor dezumfla dacă nu vor reuși să stea în obiectiv. Vor începe alte probleme și de asta poate vom putea profita noi, care ne propunem să facem pași mărunți, dar siguri.  Eu v-aș propune o altă echipă care e de urmărit. Turris, unde e Erik Lincar, din punctul meu de vedere e o favorită la promovare”, a mai spus „Pelicanul”.

Odată cu acest test, Ripensia și-a încheiat meciurile de pregătire înainte de startul noului campionat. ASU Poli mai are un joc cu CSM Lugoj, formație retrogradată în Liga 4.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leckzi JOSZI / Mediafax foto

Pe aceeași temă