Reacții după UTA – Luceafărul | Ionuț Popa s-a plâns din nou de suprafața sintetică: „Nimeni nu ia în considerare”, Lupuț: „Am văzut lucruri pozitive, dar și destule negative”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Feb. 2019, 14:19 Actualizat: 10 Feb. 2019, 14:21 Pregătiri, amicale

Pentru a doua oară în această săptămână, UTA a oprit tabela de pe „Motorul” la 1-1 în cadrul unui joc de verificare. Miercuri, „roș-albii” au remizat cu Crișul Chișineu Criș, pentru ca ieri și divizionara secundă Luceafărul Oradea să plece neînvinsă de la Arad.

A fost un meci al ghinioanelor pentru „Bătrâna Doamnă”, care a fost nevoită să facă trei înlocuiri până în minutul 25, ca urmare a unor accidentări. Portarul Orlic a fost transportat la spital, pentru că, în urma contactului cu Dulca a scuipat sânge. Din fericire, după i s-au făcut investigații amănunțite, nu pare a fi nimic grav.

Apoi, Kanda și Matei au cerut și ei schimbări acuzând dureri musculare. La finalul disputei Ionuț Popa a susținut că și Șeroni și Isac nu au mai ieșit de la vestiare pe același motiv.

„Din păcate, nu am reușit să realizăm ce ne-am propus și anume să jucăm cu titularii mai mult de 60 de minute. Din păcate, în primele 20 de minute au ieșit trei jucători accidentați, iar pe parcurs alți doi. Miculescu și Stahl au lipsit și ei, fiind răciți. În fine, pe Melinte doream să-l introduc doar 15-20 de minute, pentru că are probleme și el la inghinali, dar am fost nevoit să apelez mai repede la el. Marea noastră problemă este acest teren, de mult vorbesc despre acest lucru, dar nimeni nu ia în considerare. Acest teren provoacă mari dureri la inghinali și spate. Toți jucătorii noștri au probleme în special la inghinali, de aceea le-am dat duminică și luni liber. Vom încerca miercuri, la Ripensia, să folosim jucătorii valizi, iar la ultimul amical să putem alcătui o echipă apropiată de cea pe care o vom folosi în campionat, cu Brăila”, a menționat, citat de Sport Arad, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” după confruntarea cu bihorenii.

De altfel, Luceafărul se va întoarce pe „Motorul” peste cinci săptămâni, în cadrul rundei cu numărul 25. „Au echipă bună, muncitoare, care știe să țină de minge. Contează pe câțiva jucători experimentați precum Oros, Roșu sau Pop, sunt destul de rapizi de la mijloc în sus. Sper să ne întărim și noi pe atac, ca și joc în primul rând și să punem mai multe probleme. Azi am avut vreo trei-patru ocazii, dar nu ajunge”, mai consideră Popa.

Lupuț: „Pe 16 martie va fi cu totul altceva pe <>”

La rândul său, Cristian Lupuț a apreciat utilitatea testului de la Arad. „A fost un joc foarte bun, dar nu se compară cu cel oficial. Pe 16 martie va fi cu totul altceva pe <>. Mi-am văzut și eu la lucru jucătorii noi contra unei echipe bune și sper să ne îndeplinim obiectivul acestui retur, salvarea de la retrogradare. Nu ne-a interesat rezultatul, acest 1-1 e bun doar pentru moralul echipei. Una peste alta, am văzut lucruri pozitive, dar și destule negative, cum ar fi problemele pe care le avem la fazele fixe. În rest, un antrenor nu este niciodată mulțumit de lotul pe care îl are, mai așteptăm încă trei jucători și cu ei cred că vom închide lista. Dacă obiectivul clubului e salvarea de la retrogradare, al meu personal este o clasare pe pe locurile 1-10″, a declarat antrenorul „luceferilor”, citat de Sport Arad.

Calugher, mijlocașul central căutat de Popa? „Mi-a plăcut, dar mai aștept și un fotbalist din Ghana”

Altfel, UTA și-a fixat țintele pentru perioada rămasă până la reluarea campionatului ligii secunde. Ionuț Popa mai dorește neapărat un mijlocaș central, un atacant de careu și, dacă poate, și o „aripă” dreapta.

Mijlocașul central ar putea fi deja în curtea „roș-albilor” și răspunde la numele de Vadim Calugher. Moldoveanul de 23 de ani a jucat destul de bine în testul cu Luceafărul Oradea, chiar a fost utistul care s-a implicat cel mai mult în joc pe ambele faze ale jocului. A apărut și la finalizare, iar după ieșirea lui Kanda a și executat fazele fixe ale echipei sale. „Mi-a plăcut și mie Calugher astăzi, dar mai aștept în aceste zile un mijlocaș din Ghana. În funcție de cum va evolua și acel jucător vom stabili”, a precizat Popa.

Și pe postul de atacant „Bătrâna Doamnă” are în probe un fotbalist, sosit chiar în dimineața amicalului la Arad. Este vorba despre sârbul Andreja Lazovic, care a avut ceva situații împotriva orădenilor, dar nu a reușit să scoată ceva din ele. „Mă așteptam mult mai mult de la Lazovic, cred că este nepregătit. Dacă vrea să rămână, trebuie să mă convingăm vreau să îl văd și miercuri cu Ripensia”, a spus Popa despre fotbalistul propus de impresarul timișorean, Florin Iacob.

UTA caută atacant de careu, dar îl mai are și pe David Popa în curte. Folosit majoritatea minutelor cu Luceafărul în bandă, fotbalistul de 21 de ani a avut câteva ocazii bune și a încsris golul echipei sale, cu capul, cu 4 minute înainte de final. Drăgan i-a răspuns și amicalul s-a terminat la egalitate. „În cazul lui David Popa, totul depinde de el. De altfel, toți juniorii care din vară vor fi seniori, trebuie să joace bine pentru a rămâne în echipă”, a fost remarca lui Ionuț Popa.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Feb. 2019, 14:19 Actualizat: 10 Feb. 2019, 14:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă