Rapid Suceava, învinsă la scor de neprezentare de Ceahlăul. Costel Ilie: „Sperăm să ne trezim după acest duș rece”

Marius ANGHEL 08 Feb. 2016, 12:07 Pregătiri, amicale
Rapid Suceava, învinsă la scor de neprezentare de Ceahlăul.** Costel Ilie:

Rapid Suceava a pierdut la scor de neprezentare, 0-3, meciul amical din deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț, disputat la finalul săptămânii trecute. Sucevenii au fost echipa mai bună vreme de 60 de minute, interval în care au irosit și câteva bune ocazii de a marca prin Tudorache, Sandu și Galan.

Filmul jocului s-a schimbat în momentul în care antrenorul Costel Ilie a efectuat mai multe schimbări în formula de bază, iar nemțenii au profitat din plin de lipsa de omogenitate a grupării sucevene. Ceahlăul a deschis scorul târziu, prin A. Mateiciuc, în minutul 78, Baradji a dublat avantajul gazdelor în minutul 84, pentru ca același A. Mateiciuc să stabilească deznodământul final, în secvențele de prelungiri.

„Vina pentru acest rezultat îmi aparține în totalitate pentru că n-am reușit să-i capacitez și să-i fac pe jucători să înțeleagă că fiecare meci amical este important pentru noi. Suntem încă în perioada de căutări, încercăm să sudăm niște relații de joc. Sperăm să ne trezim după acest duș rece și să învățăm din greșelile făcute. Mai avem nevoie de jucători pe posturile deficitare, am fost în negocieri cu atacantul George Cârjan de la Oțelul Galați, însă el are o ofertă mai bună de transfer de la o echipă din Seria a II-a. Așteptăm să se întoarcă și FC Botoșani din Antalya, pentru a discuta despre situația lui Golofca”, a declarat antrenorul Rapidului, Costel Ilie.

„În repriza secundă am ieșit noi fizic mai bine decât ei și am câștigat meritat, dar nu trebuie să exaltăm. Ne prind bine victoriile testelor de pregătire, dar mai avem de muncit. Tinerii pe care i-am folosit sunt de calitate datorită muncii depuse de profesorul Lidi Chertic. Acești copii pot servi pentru salvarea echipei de la retrogradare. Chiar dacă unii dintre băieți au un trecut important în carieră, mai trebuie să muncească până să-și câștige tricoul de titular”, a spus după meci Stefano Maccoppi.

Ceahlăul Piatra Neamț a evoluat în alcătuirea: Barna – Mitrofan, Călin, Ortega, Margină – Antim, Drăghiceanu, Pintilie, Bamba – Baradji, Lupei. Au mai intrat: Cîmpianu – Amariei, A. Mateiciuc și Copot-Barb.

Rapid Suceava a jucat în formula: Hînțescu – D. Bălan, D. Ciobanu, Velescu, Semeghin – Sfrijan, Dănilă – Jitariuc, Apostol, Ed. Sandu – Tudorache. Au mai intrat: Turiță, P. Mateciuc, Gheorghiciuc, Galan, Bîgu, I. Plămadă, Păvăluc și Ihnatiuc.

„Alb-vișiniii” n-au putut conta în acest joc pe aportul accidentaților T. Niga, Negru, Aeroaiei, Tăutianu și B. Botezatu.

Până la startul sezonului oficial, programat pe data de 27 februarie, Rapid mai are antamate jocuri-test împotriva formațiilor Bucovina Pojorâta, pe 9 și 19 februarie, și SC Bacău, pe 16 februarie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 08 Feb. 2016, 12:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă