Rapid a câștigat primul amical din Antalya, cu două goluri marcate în două minute. Jucătorii utilizați de Daniel Pancu și concluziile antrenorului

Marius ANGHEL 27 Jan. 2020, 17:32 Pregătiri, amicale

În a patra zi a cantonamentului din Antalya, Rapid a disputat și câștigat primul meci amical al acestui stagiu de pregătire. Echipa condusă de Daniel Pancu a trecut cu 2-0 de FC Saarbrücken, liderul seriei „Südwest” din liga a patra a Germaniei și, totodată, calificată în optimile Cupei Germaniei.

După o primă repriză în care nu s-a marcat, Daniel Pancu a schimbat la pauză aproape toată echipă, iar unul dintre cei introduși pe teren a și înscris. Mijlocașul marocano-spaniol Saifeddine Alami (foto principal) a punctat în minutul 46 după o gafă a defensivei. La doar un minut distanță, în 47, Valentin Alexandru (foto text), una dintre cele două achiziții perfectată de Rapid în această iarnă, a făcut 2-0 după o altă greșeală a unuia dintre fundașii nemților, rezultat care avea să se mențină până la final.

Pe durata partidei, Rapid a avut și doi jucători eliminați. În minutul 22, Robert Băjan a faultat din postura de ultim apărător, iar arbitrul partidei l-a eliminat, forțându-l pe Ionuț Voicu să intre în locul său, după vreo zece minute în care giuleștenii au jucat fără un jucător, cât timp căpitanul s-a încălzit pe margine. Iar în ultimele zece minute, Rapid a jucat în zece, după ce Amir Jorza a văzut și el cartonașul roșu, antrenorul Daniel Pancu preferând ca partida să fie terminată în inferioritate numerică.

Daniel Pancu: „Nu ar fi dat bine ca Rapid să piardă cu o echipă de ligă a patra, chiar dacă e din Germania, pe locul 1”

După joc, Daniel Pancu s-a declarat mulțumit de implicarea arătată de jucători în acest prim test.

„A fost un antrenament reușit. Per total, sunt mulțumit de toți jucătorii, de implicare, de efort. Sigur că am suferit în prima repriză, pentru că e normal, având în vedere că am avut trei jucători under pe teren: Ignat, Finica, Crețu. Ce m-a interesat este să nu ne accidentăm. Din păcate, Iacob sper să nu aibă nimic grav, pentru că îi avem deja pe Mallo și pe Cârstocea. Adversarul a fost mult mai bine pregătit din punct de vedere fizic, pentru că în nouă zile joacă meci de Cupa Germaniei, după ce au eliminat pe FC Koln în turul trecut. Era important să ieșim sănătoși, să ne facem antrenamentul. Am reușit și să câștigăm și e cu atât mai bine, pentru că, totuși, sunt meciuri internaționale și… nu mă interesează pe mine, sincer, rezultatele, dar nu ar fi dat bine ca Rapid să piardă cu o echipă de ligă a patra, chiar dacă e din Germania, pe locul 1. Am văzut echipe de liga a treia care au câștigat împotriva Astrei sau a Viitorului. Una peste alta, concluziile sunt că am avut un antrenament reușit, sunt mulțumit de toți jucătorii și de implicarea lor”, a spus Pancu despre jocul cu FC Saarbrücken.

„Despre Ignat, nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar este mult, mult peste ce înseamnă vârsta lui, este un jucător matur. Sper să fie sănătos, pentru că are tot viitorul în față și sunt convins că va avea un viitor frumos. Despre Alexandru, nu e nicio surpriză. E un golgheter înnăscut, un jucător care sunt sigur că ne va ajuta foarte mult”, a mai spus Pancu.

Daniel Pancu a jucat în formula: Drăghia (Tătaru 46′) – Băjan (I. Voicu 30′), Al. Iacob (Bg. Manole 46′), Cr. Ignat (Bonnin 46′), Finica (Goge 46′) – Djuric (Piriz 46′), R. Lazăr (Jorza 46′) – Al. Dulca (Alami 46′), Drăghiceanu (Pănoiu 46′), G. Crețu (Hlistei 46′) – Val. Alexandru (Labeau 57′).

Paul Copaci, fundașul stânga achiziționat ieri, nu a evoluat, dar nici Cătălin Oanea, cel despre care sursele Liga2.ro spun că Daniel Pancu va renunța. Totodată, nu au fost utilizați în acest test nici portarul australian Harrison Devenish-Mears, Facundo Mallo, Alin Cârstocea și Antonio Sefer.

Următorul meci amical pe care Rapid îl joacă în Turcia este cu U Craiova 1948 SA, liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, pe 30 ianuarie. Giuleștenii mai au programate teste cu CSKA Sofia (Bulgaria, 2 februarie), FK Baltika și SKA Rostov (ambele din Rusia, ambele pe 5 februarie).

În țară, în această perioadă de pregătire de iarnă, giuleștenii au desfășurat un singur test, cu echipa de Liga a 4-a Bucharest United, pe care au învins-o cu 8-0.

Altfel, dorit de „U” Cluj, Matias Roskopf, atacantul lăsat acasă de Daniel Pancu, va ajunge în prima ligă din Cipru.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 27 Jan. 2020, 17:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă