„Rămân la Slobozia încă 2-3 ani!” Dună mai vrea jucători să facă treabă bună

05 Jul. 2012, 16:01 Pregătiri, amicale

Chiar dacă apele s-au limpezit în privința echipei tehnice care va guverna jocul Unirii în sezonul următor, lucrurile rămân relativ incerte în privința lotului de jucători. «Prematur» este cuvântul care se află pe buzele tuturor diriguitorilor echipei de fotbal slobozene în aceste zile… Singura certitudine este Marin Dună, cel care l-a înlocuit pe Ion Ionescu în funcția de antrenor principal săptămâna trecută.

Căpitan ani de-a rândul la FC Național, Marin Dună nu a păstrat, din fericire, nimic din aroganța lui Gino Iorgulescu sau a fostului său coleg din linia de atac, Radu Niculescu. Motiv pentru care a acceptat să acorde un scurt interviu, fie el și «prematur». Rămâne să aflăm mai multe în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc cândva… undeva…

– Cum vă simțiți în poziția de antrenor al Unirii Slobozia?
– Sunt printre oameni de fotbal, în special domnul președinte Prepeliță și domnul Nica, care sunt oameni de fotbal adevărați. Vom vedea! La noi, la antrenori, totul depinde de rezultate…

– Care sunt primele obiective stabilite?
– E prea devreme pentru această întrebare! Cel mai important lucru este să avem rezultate. Trebuie să-i felicit pe toți, pe jucători în special, dar și pe antrenorii care au făcut posibil acest lucru… E o performanță care trebuie menținută pentru că sunt convins că locuitorii orașului sunt entuziasmați de aceste rezultate și vor mai mult! Cum, de altfel, este și normal!

– Cum vi se par jucătorii?
– Sunt jucători buni, e o echipă bună. Cu vreo 5-6 dintre ei am mai lucrat, la Modelu, așa că suntem familiarizați unii cu alții, cel puțin în parte. Dacă vom mai aduce doi-trei jucători, așa cum ne-am propus, sunt convins că vom face treabă bună și toată lumea va fi mulțumită…

– Intenționați să rămâneți la Slobozia?
– Da, vă veți întâlni cu mine doi-trei ani de-acum înainte. Și vom avea timp de declarații. Acum e însă «prematur». Lăsați-ne să ne facem treaba!

Două noutăți la reunirea lotului

Galben-albaștrii au revenit luni, 2 iulie 2012, la «muncă», după o vacanță de aproximativ o lună. Va fi, cu siguranță, mult mai greu în Liga a II-a, dar elevii noului antrenor Marin Dună sunt încrezători în forțele lor. Singur absent de la reunire a fost Viorel Stanciu, care în aceste zile susține examenul de Bacalaureat.

La reunire au fost prezente și două nume noi. Este vorba despre atacantul Nicușor Hertu și mijlocașul Liviu Mihai care, în proporție de 80%, vor fi jucătorii Sloboziei în viitorul campionat. În privința lui Hertu este vorba despre o revenire în tricoul Unirii, echipă la care a mai evoluat în urmă cu doi ani și jumătate. De atunci a mai jucat la Viitorul Constanța și Callatis Mangalia. Liviu Mihai a făcut parte, în sezonul 2010-2011, din lotul care a promovat Petrolul Ploiești și, prin urmare, culorile galben și albastru nu îi sunt deloc străine. Are 24 de ani și vine la Unirea Slobozia de la CS Ștefănești.

Sursa: Independent

05 Jul. 2012, 16:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă