Ilie Poenaru este noul antrenor al Concordiei Chiajna, Gabriel Tamaș revine la club ca director sportiv. ”Pentru experiența lor i-am adus”

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 13 Mar. 2024, 15:12 Liga 2
Ilie Poenaru este noul antrenor al Concordiei Chiajna, Gabriel Tamaș revine la club ca director sportiv. ”Pentru experiența lor i-am adus”

Ilie Poenaru este noul antrenor principal al Concordiei Chiajna, iar Gabriel Tamaș este noul director sportiv.

Președintele clubului ilfovean, Cristian Tănase, a confirmat mutările anunțate în exclusivitate, de ieri, de ProSport.

Ilie Poenaru, noul antrenor al Concordiei Chiajna

Ilie Poenaru (47 de ani) nu deține Licența PRO, fiind acum la cursuri, dar asta nu îl împiedică, de această dată, la o echipă din Liga 2, să fie antrenor principal în acte. Spre deosebire de ultimele sale experiențe, de la Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș, UTA Arad și FC Voluntari, toate în prima ligă, în care a avut nevoie de un antrenor cu o astfel de licență, iar el a fost, în acte, antrenor secund.

Ajutorul său de la cele patru cluburi amintite, Marin Dună (56 de ani), îi va fi alături și la Concordia Chiajna.

Poenaru, fost jucător la Concordia Chiajna între 2010 și 2011, preia echipa ilfoveană din Liga 2, cu care va încerca încă de acum să formeze lotul pentru sezonul următor, în care se va ataca din nou promovarea, pentru al șaselea an la rând de când s-a retrogradat din prima ligă. Poenaru revine ca antrenor în Liga 2 după cinci ani, ultima sa experiență la acest nivel aducându-i o promovare spectaculoasă cu Academica Clinceni.

  • Ilie Poenaru a mai antrenat în trecut echipele Inter Clinceni, FC Voluntari și Dinamo U19. Cu FC Voluntari a reușit o promovare în prima ligă în 2015, dar și una cu Academica Clinceni, în 2019. Cu echipa din Clinceni reușea chiar o calificare spectaculoasă în play-off-ul primei ligi, în sezonul 2020-2021.

Cuplul Ilie Poenaru – Marin Dună va intra ”în păine” chiar de astăzi, 13 martie, urmând să fie pe banca tehnică la meciul de sâmbătă, de la ora 14:00, cu Unirea Dej, în deplasare, în ultima etapă din sezonul regular.

Gabriel Tamaș revine la Concordia ca director sportiv

Gabi Tamaș va urma cursurile FRF pentru a fi director sportiv certificat, funcție pe care cluburile trebuie să o aibă obligatoriu în organizarea sa pentru a obține licența de primă ligă pentru sezonul 2025-2026. El, Viorel Moldovan, Daniel Niculae, Claudiu Keșeru și Cosmin Moți sunt înscriși la acest curs pe cele cinci locuri disponibile pentru foști internaționali.

”Pentru experiența lor i-am adus. Obiectivul rămâne promovarea și cred că amândoi ne vor ajuta”, a declarat, pentru ProSport, președintele Cristian Tănase.

Tamaș și-a încheiat cariera de fotbalist chiar la Concordia Chiajna, la finalul lunii octombrie 2023, cu 13 zile înainte să împlinească vârsta de 40 de ani. Fundașul jucase în primele nouă etape ale actualului sezon.

Concordia este tocmai pe locul 14 în Liga 2 și va juca în play-out

Ilie Poenaru și Gabi Tamaș vor face pereche în speranța de a duce Concordia Chiajna după șase sezoane în prima ligă. Un obiectiv ratat și în acest sezon sub conducerea lui Erik Lincar.

Erik Lincar a reziliat acum o săptămână angajamentul cu Concordia Chiajna. Cele două părți au ajuns la un numitor comun privind despărțirea în condiții amiabile, după ce obiectivul clubului în acest sezon de Liga 2 a fost ratat.

În jocul din weekendul trecut, 0-2 acasă cu CSC Dumbrăvița, antrenor interimar la Concordia a fost fostul fotbalist Claudiu Ionescu, antrenor la juniorii clubului.

Acum echipa este pe locul 14 în Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 18 meciuri, fiind la egalitate cu CSC Dumbrăvița, aflat pe locul 15 din cauza golaverajului inferior.

În ultima etapă a sezonului regular, Concordia joacă în deplasare la Dej, cu Unirea (locul 18, 13 puncte), sâmbătă, de la ora 14:00. Cele două echipe ar putea fi adversare și în play-out, componența celor două grupe urmând a fi stabilită în funcție de clasările formațiilor la finalul sezonului regular.

În play-out, participantele vor disputa câte șase meciuri de fiecare în șapte etape și ultimele două clasate vor retrograda în Liga 3.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-nu-mai-pleaca-de-la-viitorul-pandurii-19302699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-ameninta-daca-se-negociaza-fara-el-plecarea-lui-neagoe-19302695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-si-ilie-poenaru-la-concordia-chiajna-19302690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-19301692

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 13 Mar. 2024, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă