Gabi Tamaș – Ilie Poenaru, cuplul care preia puterea la Concordia Chiajna | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 12 Mar. 2024, 18:27 Liga 2
Gabi Tamaș - Ilie Poenaru, cuplul care preia puterea la Concordia Chiajna | EXCLUSIV

Gabriel Tamaș (40 de ani), fost internațional român și ultima dată fotbalist la Concordia Chiajna, este în negocieri să preia funcția de director sportiv chiar în cadrul clubului ilfovean din Liga 2.

Discuțiile sunt avansate și, miercuri, 13 martie 2024, s-ar putea oficializa mutarea.

De asemenea, după plecarea lui Erik Lincar, produsă la începutul săptămânii trecute, s-ar fi ajuns, susțin surse ProSport, la un acord cu Ilie Poenaru și Marin Dună, liberi de contract.

Ilie Poenaru și Marin Dună, la Concordia Chiajna!

Ilie Poenaru (47 de ani) și Marin Dună (56 de ani) au activat în acest sezon la FC Voluntari, în prima ligă, din postura de antrenor secund, respectiv antrenor principal, în acte. Au condus echipa din iunie 2023 până la finalul lunii ianuarie 2024, la momentul demiterii lor FC Voluntari fiind pe locul 14 din 16, cu 25 de puncte acumulate în 23 de meciuri. În locul lor a fost adus Nicolae Dică, demis și el ieri, după ce echipa a încheiat sezonul regular pe locul 15 din 16, cu 28 de puncte acumulate în 30 de meciuri. La FC Voluntari va ajunge Florin Pârvu, demis zilele trecute de la Petrolul.

  • În afară de FC Voluntari, Poenaru și Dună au mai făcut echipă pe banca tehnică în ultimii ani la Academica Clinceni, după promovarea echipei în prima ligă, Gaz Metan Mediaș și UTA Arad.

Ilie Poenaru a mai antrenat echipele Inter Clinceni, FC Voluntari și Dinamo U19. Cu FC Voluntari a reușit o promovare în prima ligă în 2015, dar și una cu Academica Clinceni, în 2019. Cu echipa din Clinceni reușea chiar o calificare spectaculoasă în play-off-ul primei ligi, în sezonul 2020-2021.

Ilie Poenaru și Gabi Tamaș vor face pereche în speranța de a duce Concordia Chiajna după șase sezoane în prima ligă. Un obiectiv ratat și în acest sezon sub conducerea lui Erik Lincar.

Prin aducerea lui Gabi Tamaș, Concordia își rezolvă obligația de a avea un director sportiv înscris la cursul de specializare, necesară pentru a primi licența de primă ligă în viitor

Conform noilor cerințe ale Federației Române de Fotbal, care solicită cluburilor să implementeze în organigrama sa funcția de director sportiv certificat, pentru a primi licența de SuperLigă pentru sezonul 2025/26, Gabriel Tamaș s-a aflat pe lista mai multor echipe din prima ligă pentru a-l înscrie în numele lor la primul curs de acest gen organizat în România.

Dinamo i-a propus acest rol lui Tamaș, iar ProSport a aflat că Eugen Voicu, Dan Gătăianțu și Andrei Nicolescu s-au văzut în câteva rânduri în ultimele luni cu fostul fotbalist. Nu s-a ajuns, însă, la un acord, iar Dinamo l-a trimis la curs pe Cosmin Mihălescu.

Pentru Liga 2 au fost disponibile patru locuri, iar acestea au fost date echipelor cu șanse la accederea în play-off, respectiv la promovare: Unirea Slobozia (Marian Nohai), Gloria Buzău (Alexandru Băcanu), Ceahlăul Piatra Neamț (Daniel Mahu Moisii) și FK Miercurea Ciuc (Szilard Czeke). Cum Concordia va juca în play-out, aceasta nu a beneficiat de un loc la curs, însă aducerea lui Tamaș rezolvă această situație de viitor.

  • Gabriel Tamaș, Viorel Moldovan, Daniel Niculae, Claudiu Keșeru și Cosmin Moți sunt înscriși la cursul de director sportiv din postura de foștii internaționali.

Președintele Concordiei, Cristian Tănase, are o relație deosebită cu Gabriel Tamaș, el este cel care l-a adus pe fotbalist la gruparea ilfoveană în ultima parte a carierei. După un conflict cu Erik Lincar, Tamaș a renunțat la cariera fotbalistică. Se întâmpla la finalul lunii octombrie 2023, după ce Tamaș jucase în primele nouă etape ale actualului sezon, iar anunțul oficial al retragerii sale din postura de fotbalist a avut loc cu 13 zile înainte să împlinească vârsta de 40 de ani.

În ultimele sezoane, inclusiv în acest moment, postul de director sportiv la Concordia a fost ocupat de Cristian Bălașa.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-19301692

Daniel NAZARE 12 Mar. 2024, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă