Protest fără precedent la „U” Cluj. Jucătorii nu mai vor să se antreneze, iar conducerea nu are nicio reacție. Clujenii riscă să joace cu juniorii în campionat

Protest fără precedent la
  • Mihai Teja s-a trezit la antrenamentul de astăzi doar cu jucătorii aflați în probe, cu juniori și cu cei primiți să se antreneze cu echipa.
  • Fotbaliștii care au evoluat în prima parte a campionatului s-au coalizat și sunt deciși să nu iasă la antrenamente până nu-și primesc banii.


Universitatea Cluj trece prin cea mai grea perioadă din istoria recentă a echipei. După ce jucătorii care au evoluat în campionat au refuzat să joace în amicalul cu Sănătatea Cluj, aceștia și-au continuat protestul și astăzi. Au refuzat să participle la antrenamentul echipei, iar Mihai Teja a condus ședința de pregătire doar cu zece jucători, printre care Lemnaru, Chiacu, Ciupe, Agro sau Alexandru Dan, care nu au semnate angajamente cu echipa.

Motivul pentru care jucătorii Universității nu mai vor să se antreneze este neplata salarială de peste patru luni. Jucătorii i s-au plâns în dese rânduri antrenorului, dar s-au supărat pe motiv că nimeni din conducerea echipei nu a venit să discute cu ei. „E bătaie de joc. Vrem să știm ceva sigur. Nu ne antrenăm până nu primim un răspuns clar”, a spus unul dintre jucători.

Situația este disperată. Jucătorii vor continua protestul și în zilele viitoare și sunt deciși să nu cedeze, până nu li se va garanta primirea banilor.

Administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, și fiul lui Florian Walter, George Bușcă, au încercat să vândă mai multor oameni de afaceri pachetul de acțiuni al clubului, în această iarnă, dar fără succes.

Dacă situația financiară nu se rezolvă, există riscul ca „U” Cluj să reia campionatul cu o echipă formată doar din juniori și jucători care nu-și vor găsi angajamente.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă