Președintele Mioveniului e convins că echipa va arăta altfel în campionat, decât a făcut-o în amicalul cu Chindia: „Va avea altă față”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2018, 12:46 Pregătiri, amicale
Președintele Mioveniului e convins că echipa va arăta altfel în campionat, decât a făcut-o în amicalul cu Chindia:**

CS Mioveni a disputat în weekend al cincilea meci de pregătire din această iarnă, penultimul al perioadei precompetiționale. Elevii lui Laurențiu Roșu au primit, pe teren propriu, vizita colegei de serie Chindia Târgoviște și au pierdut cu 4-1, după ce la pauză a fost egal, scor 0-0. Acesta a fost al doilea eșec din meciurile amicale disputate, până acum, de argeșeni.

În primul meci jucat acasă în această iarnă, pe stadionul Orășenesc, CS Mioveni nu a scos deloc un rezultat bun contra Chindiei, pierzând la scor, 1-4. Meciul a avut conotații diferite pentru cele două echipe. În vreme ce Chindia se afla la ultimul test de verificare din această iarnă, urmând să înceapă campionatul la sfârșitul săptămânii, argeșenii mai au două săptămâni până încep sezonul oficial, deoarece primul adversar pe care urmau să-l întâlnească, Olimpia Satu Mare, s-a desființat. În aceste condiții, la dâmbovițeni au evoluat cei mai buni fotbaliști (primul unsprezece) aproape tot meciul, în timp ce la Mioveni s-au făcut schimbări imediat după pauză.

Totuși, timp de 45 de minute, când pe teren au fost posibilii titulari din campionat, s-a jucat de la egal la egal, iar scorul a fost și el egal. Apoi oaspeții au deschis scorul prin Liviu Mihai, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, cu un șut direct în plasă, iar în minutul 57 au marcat pentru 2-0, prin Daniel Florea, care a tras și el din careu direct sub transversală. Cu 18 minute înainte de final, Ivan a redus din handicap pentru gazde, înscriind din interiorul careului, însă, în ultimele 10 minute, Chindia a mai marcat de două ori, odată prin Cherchez și a doua oară prin Neguț, în minutul 90.  

Olteanu: „Sper să găsim formula ideală la începutul campionatului”

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a vorbit la finalul partidei amicale cu Chindia Târgoviște, despre condițiile în care s-a desfășurat această partidă, adversarul fiind pregătit de începerea campionatului, în timp ce elevii lui Roșu mai au o săptămână în plus de pregătire.

„Suntem în urmă cu pregătirea, cu o săptămână față de adversari, față de Chindia. Ei încep campionatul săptămâna viitoare (n.r. – sâmbătă) și acum au testat cea mai bună formulă de joc, au trimis pe teren primul unsprezece, pentru ei fiind ultimul test precompetițional. Noi, după pauză, am efectuat schimbări, iar cei care au intrat nu au reușit să țină ritmul. La un moment dat i-a schimbat chiar pe toți și s-a văzut acest lucru. Mai avem două săptămâni rămase până la începerea campionatului și sperăm să remediem aceste greșeli, pe care le-am făcut în acest meci, și totodată să cristalizăm și noi un prim unsprezece. După meciul cu Alexandria de săptămâna viitoare, echipa va avea altă față. Până la urmă este bine că începem mai târziu, pentru că mai avem timp să punem la punct toate detaliile. Antrenorul a dorit să dea la toți jucătorii cât mai multe minute să evolueze și de-asta s-au făcut schimbări, iar, dacă îi introduci pe teren pe toți componenții lotului, nu poți să ai un rezultat pozitiv cu Chindia. În prima repriză însă a fost egal, 0-0, și atunci a fost și la noi primul unsprezce pe teren și au fost ocazii și de o parte, și de alta. Repet: cu Alexandria sper să fie altfel. Am văzut meciurile de pregătire ale echipei noastre și pot spune, ca o concluzie așa, că nu trebuie să mai facem greșeli în apărare. De asemenea, trebuie să fim conectați 100% la faza de apărare și să încercăm să finalizăm cât mai multe ocazii. Trebuie să fim o echipă care se apără bine și cei din față să capete încredere ca să marcheze. Sper să găsim formula ideală la începutul campionatului”, a declarat Dumitru Olteanu.

Dacă jocul din weekend cu Olimpia Satu Mare va fi câștigat la „masa verde”, CS Mioveni va debuta oficial în noul an pe 3 martie, pe teren propriu, contra echipei UTA Arad.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 19 Feb. 2018, 12:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă