„Plecăm clar cu gândul de a obține promovarea”. Primele trei noutăți de la reunirea Chindiei și cei doi jucători la care au renunțat târgoviștenii

Chindia a reluat, astăzi, pregătirile la baza proprie, primul antrenament din 2018 consumându-se pe terenul II al stadionului „Eugen Popescu”, în apropierea căruia mai răsare, la fiecare câteva luni, câte o nouă vilă de lux. Ședința de pregătire a fost condusă de Nicolae Croitoru și Sică Bârdeș, în fapt cuplul care a fost instalat pe banca tehnică a roș-albaștrilor în urmă cu trei ani și jumătate.

La capitolul sosiri, am notat deocamdată trei nume, toți atacanți: Rafael Licu (20 ani, ASA Târgu Mureș), Andrei Ludușan (21 ani, CS Iernut) și Sergiu Jurj (20 ani, Olimpia Satu Mare).

Înainte să ajungă la Iernut, Ludușan a fost dat afară de Olimpia chiar după un meci cu Chindia, la Târgoviște. Fotbalistul a refuzat atunci să fie rezervă pe „Eugen Popescu”, iar atitudinea l-a costat scump: sătmărenii l-au lăsat la Târgoviște, iar a doua zi i-au reziliat contractul.

Chindia s-a despărțit, în această iarnă, de Cristinel Matei și Marius Bâtfoi, zilele viitoare urmând să fie puși pe liber și alți jucători. 15 meciuri și 1 gol sunt cifrele lui Bâtfoi realizate în prima parte a sezonului la Chindia, în timp ce Matei a evoluat în 12 meciuri, dintre care în doar patru a fost utilizat ca titular.

La antrenamentul de joi va fi prezent și primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Plecăm clar cu gândul de a obține promovarea. Ne așteaptă un retur dificil. Începem acum o perioadă de pregătire care, practic, trebuie să ne conducă la un sezon bun și la promovarea în Liga 1. Noutățile din lot la momentul actual sunt Rafael Licu, Andrei Ludușan și Sergiu Jurj. Toți sunt jucători Under 21, sunt foști internaționali de juniori. Sperăm ca ei să aducă un plus în echipa noastră. La capitolul plecări, la momentul actual, ar fi vorba de Matei și de Bâtfoi. Vedem ce va fi pe parcurs. E posibil să ne mai despărțim de câțiva jucători”, a spus Croitoru.

Antrenorul principal al Chindiei a vorbit și despre ce va urma, în privința pregătirii și a amicalelor, pentru jucătorii săi. „În mare, ne vom pregăti acasă până pe 24 ianuarie. Urmează apoi un stagiu de pregătire centralizată la Mogoșoaia, între 24 ianuarie și 3 februarie. Ultimele două săptămâni ale acestei perioade le vom desfășura, de asemenea, acasă. Avem perfectate în această perioadă cinci jocuri certe. Pe 27 ianuarie vom întâlni în cantonament pe Dacia Unirea Brăila, urmând ca după aceea, la venirea acasă, să jucăm pe 7 februarie cu FC Argeș, pe 10 februarie cu CS Balotești, pe 14 februarie cu Petrolul Ploiești, iar pe 17 februarie, ultimul joc de pregătire, cu CS Mioveni, la Mioveni. De asemenea, mai sunt două date, 31 ianuarie și 3 februarie, în care ne-am dori meciuri amicale, dar sunt sub semnul întrebării, fiindcă urmează să stabilit dacă jucăm sau nu”, a mai declarat Croitoru.

În videoclipul de mai jos puteți urmări declarația de la reunire a antrenorului Nicolae Croitoru:

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto și video: DB Sport

Pe aceeași temă