Petrolul și-a încheiat cantonamentul din Turcia cu o remiză cu o echipă de primă ligă din Azerbaidjan. Golul decisiv, marcat de italianul aflat în probe

Marius ANGHEL 21 Jul. 2019, 23:36 Pregătiri, amicale
  • În ultimul amical desfășurat de Petrolul în cantonamentul din Turcia, echipa ploieșteană a obținut, duminică, o nouă remiză, scor 2-2 cu FK Sumqayit, ocupanta locului 6 din 9 în prima ligă din Azerbaidjan.
  • „Lupii” se întorc, luni, de la Kizilcahamam cu o victorie (3-1 de FK Ahal), trei egaluri (1-1 cu Fatih Karagumruk, 2-2 cu Menemem Beledyespor și 2-2 cu FK Sumqayit) și o înfrângere (1-3 cu Esteghlal FC) din cele cinci jocuri de pregătire desfășurate în cele aproape două săptămâni în acest stagiu.

 

Petrolul a deschis scorul foarte repede, Antonio Manolache (4) reușind să reia din apropiere după o minge respinsă de portarul advers, dar Sumqayit a întors scorul până la pauză, Aliyev (20), cu o lovitură de cap trimisă din colțul din stânga al careului mic, și Abdullazada (40), scăpat singur cu Raul Avram, după o pasă excelentă a lui Agayev, stabilind scorul primei reprize, scrie site-ul oficial al clubului ploieștean.

Pe lângă golul lui Manolache, „găzarii” au mai avut câteva situații bune de a înscrie, cu Laurențiu Marinescu (27, 33) în prim-plan, cel care nu a reușit să-l învingă pe Cannatov, mai întâi cu un șut din 10 metri, lateral stânga, iar mai apoi dintr-o poziție asemănătoare, dar de pe cealaltă parte a careului azerilor.

După reluare, Petrolul a fost echipa care a avut mai mult posesia și a dominat teritorial, lucru cu atât mai lăudabil cu cât, treptat, au intrat pe teren toți juniorii din lot, iar eforturile s-au văzut, într-un final, răsplătite. „Lupii” au irosit, mai întâi, o ocazie mare, prin Pozo-Venta (60), cel care, scăpat singur în stânga, a șutat în mănușile lui Bayramov, și au reușit să restabilească echilibrul cu zece minute înainte de final, atunci când centrarea, de pe stânga, a lui Ștefanovici a fost fructificată de către italianul Andrea Compagno (80), cu o lovitură de cap expediată din fața porții.

Petrolul revine la Ploiești luni, acolo unde își va continua pregătirile în vederea startului ediției de campionat 2019-2020.

Petrolul: R. Avram (C. Lungu 58′) – Bărboianu (Al. Zaharia 46′), Walace (Enache 75′), Ant. Manolache, Țicu (Ștefanovici 70′) – Meza Colli (Cracea 62′), Mihăescu (Pozo-Venta 46′) – Al. Munteanu (Saim Tudor 62′), Laur. Marinescu (cpt.)(Bratu 46′), Ștefănescu (I. Stoica 55′) – Arnăutu (Compagno 46′)
Antrenor: Flavius Stoican

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 21 Jul. 2019, 23:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă