Petrolul s-a impus la scor în testul desfășurat cu porțile închise, ultimul înainte de primul joc oficial din 2020. Cele două premiere înregistrare de „lupi”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2020, 18:31 Pregătiri, amicale
Petrolul s-a impus la scor în testul desfășurat cu porțile închise, ultimul înainte de primul joc oficial din 2020.** Cele două premiere înregistrare de

Petrolul a mai disputat un amical înainte de primul joc oficial din 2020, și-a păstrat invincibilitatea, dar a înregistrat și două premiere. Stafful tehnic al echipei ploieștene a vrut să-și vadă pentru ultima dată jucătorii înaintea partidei cu Dunărea Călărași, de sâmbătă, iar marți a stabilit un test cu Metalul Buzău. „Lupii” s-au impus cu 3-0, cu golurile marcate de Ștefan Blănaru și Hamza Younes, atacanți care nu înscriseseră nici măcar o dată în precedentele nouă amicale.

Amicalul dintre Petrolul și Metalul Buzău, disputat astăzi, de la ora 12:00, pe stadionul „Ilie Oană”, cu porțile închise, s-a dorit a fi ultima partidă test în care Costel Enache să-și urmărească jucătorii înaintea meciului oficial cu Dunărea Călărași, programat sâmbătă, de la ora 12:00, tot la Ploiești. 

Ștefan Blănaru și Younes Hamza, la primele goluri pentru Petrolul în acest an

Jocul cu a zecea clasată în Seria a 2-a a Ligii 3 a fost câștigat cu 3-0 de Petrolul, după ce la pauză a avut 1-0. Primul gol a fost înscris de Ștefan Blănaru, din penalty, iar următoarele două i-au aparținut lui Hamza Younes, unul dintre ele tot din lovitură de pedeapsă. Reușitele celor doi experimentați atacanți au fost primele în această iarnă, după ce în precedentele nouă amicale nu înscriseseră nici măcar o dată.

Costel Enache i-a folosit în partida cu Metalul Buzău pe toți jucătorii pe care îi are la dispoziție, mai puțin pe Armando Vajushi, care va mai sta câteva zile pe tușă după o accidentare suferită în al doilea stagiu efectuat de echipă în Turcia, și Sergiu Arnăutu, care e suspendat pentru prima etapă din acest an, după eliminarea din partida cu UTA.

Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 12:00, pe „Ilie Oană”, primul joc oficial din 2020, cu Dunărea Călărași, partidă care contează pentru etapa a 22-a a Ligii 2. Înainte de reluarea campionatului, Petrolul ocupă locul 8, cu 31 de puncte, iar Dunărea e pe 11, cu 27 de puncte.

În precedentele jocuri test din acest an, echipa ploieșteană a obținut următoarele rezultate: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria), în primul cantonament din Antalya, 5-0 cu SR Brașov, la Ploiești, 1-1 cu FC Nizhny Novgorod (locul 11 L2 Rusia), 0-0 cu SKA Khabarovsk (locul 8 L2 Rusia), 2-1 cu FK Graficar Belgrad (L2 Serbia), 0-0 cu Avangard Kursk (locul 14 L2 Rusia) și 1-0 cu Metaloglobus, în al doilea stagiu din Turcia.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 18 Feb. 2020, 18:31 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă