Petrolul, învinsă în al treilea amical din Turcia de o dublă câștigătoare a Cupei Campionilor Asiei. Stoican i-a testat și pe cei doi jucători nou-veniți în lot

Marius ANGHEL 17 Jul. 2019, 10:45 Pregătiri, amicale

Al treilea amical desfășurat de Petrolul în cantonamentul din Turcia i-a adus echipei antrenate de Flavius Stoican primul eșec. După remizele cu echipele turcești nou-promovate în liga secundă Fatih Karagumruk (1-1) și Menemem Beledyespor (2-2), „lupii” au pierdut, ieri, cu 1-3, testul cu Esteghlal FC, echipă care s-a clasat pe locul 3 în prima ligă din Iran și care, în istoria sa, a câștigat două Cupa Campionilor Asiei.

Jocul contra echipei antrenate din această vară de italianul Andrea Stramaccioni a fost unul extrem de echilibrat vreme de aproape o oră, cu un debut în care „galben-albaștrii” au avut inițiativa și au fost mai periculoși, anunță Petrolul pe site-ul oficial. Fundașul Walace (5) a ratat o bună ocazie de gol, reluând cu capul, după un corner bătut de pe dreapta de către Marinescu, puțin peste transversală, iar faza s-a repetat trei minute mai târziu, doar că, de această dată, portarul Hossein a reușit să respingă. Hossein a salvat și la lovitura de cap a lui Laurențiu Marinescu (10), dar n-a mai avut ce face atunci când Walace (11) a reușit să înscrie, la cea de-a treia tentativă, tot cu capul, și tot după un corner bătut, de pe dreapta, de către „căpitanul” petroliștilor.

Treptat, iranienii au reușit să echilibreze partida, iar Aghaei Sajad (22) a restabilit egalitatea cu un șut de la 12 metri, lateral stânga, expediat în colțul opus al porții apărate de către Apostolachi. Până la pauză, petroliștii au fost aproape de golul doi, atunci când Marinescu (35) a trimis, din afara careului, puțin pe lângă vinclul din stânga, la fel cum și partea secundă, una pe care Flavius Stoican a abordat-o cu cinci juniori în teren, a început cu o mare ocazie a Petrolului, șutul lui Meza Colli (52) ocolind de puțin buturile adverse.

Esteghlal a reușit să treacă la conducere în minutul 66, după execuția superbă a lui Vouri, un șut de la 18 metri, central, aproape de vinclul din dreapta porții lui Cezar Lungu, iar perșii s-au distanțat pe final de meci. Sajad (78), scăpat singur cu Lungu, a trimis în bară, însă Dashti (80), cu o acțiune pe dreapta, nu l-a mai iertat pe portarul „lupilor”, stabilind scorul final al întâlnirii: 1-3.

În repriza a doua a acestui amical, Stoican i-a testat și pe ultimii sosiți în lot, Fabio da Rocha Vieira și Willian Pozo-Venta. Totodată, Derlis David Meza Colli a fost utilizat până în minutul 68.

Programul amicalelor a suferit modificări

Petrolul mai are de disputat până la finalul cantonamentului efectuat la Kizilcahamam doar două meciuri amicale, deși inițial își stabilise șase în total. Programul inițial a suferit unele modificări, dispărând jocul cu gruparea iraniană Padideh, aceasta renunțând să mai vină în Turcia, și cel cu turcii de la Adanaspor.

În aceste condiții, următorul amical al „lupilor” se va desfășura vineri, 19 iulie, cu Ahal FK, echipă din prima ligă a Turkmenistanului. Apoi, pe 21 iulie, cu o zi înainte de revenirea în țară, Petrolul va juca cu FK Sugayit, formație de prim eșalon din Azerbaidjan. Ambele partide se vor disputa la Kizilcahamam.

Cantonamentul se va încheia pe 22 iulie.

Petrolul Ploiești – Esteghlal FC 1-3
Walace 11′ / Sajad 22′, Vouri 66′, Dashti 80′

Petrolul: Apostolachi (R. Avram 30′) – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Ștefanovici – Meza Colli, Mihăescu – Al. Munteanu, Laur. Marinescu (cpt.), Ștefănescu – Arnăutu. Repriza a doua: R. Avram (C. Lungu 60′) – Al. Zaharia, Racu, Ant. Manolache, Țicu – Meza Colli (Mihăescu 68′), Enache – I. Stoica, Fabio Vieira, Pozo-Venta – Bratu
Antrenor: Flavius Stoican

Esteghlal: Hossein – Vouri, Mohammad, Milad, Zaki – Reza – Masoud, Dariush, Farshid – Mori, Sajad
Au mai jucat: Mehdi – Shahin, Kargar, Dashti, Bolbol
Antrenor: Andrea Stramaccioni

Rezumatul amicalului cu Esteghlal:

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 17 Jul. 2019, 10:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă