Pâncota, în sărbătoare: Șoimii au învins echipa secundă a lui Dinamo!

19 Aug. 2012, 13:49 Pregătiri, amicale
Pâncota, în sărbătoare:** Șoimii au învins echipa secundă a lui Dinamo!

Atmosferă de mare sărbătoare în această dimineață la Pâncota, unde tot orașul fremăta în așteptarea super-amicalului dintre Șoimii și Dinamo II București, meciul anului pentru nou promovata în Liga a III-a. Aduși pe meleagurile arădene de Pavel Piroș, președinte al clubului din Pâncota dar și un „câine roșu” convins, bucureștenii au aliniat echipa secundă, Dinamo II, care evoluează în Liga a II-a, cei mai cunoscuți jucători fiind Dobrosavlievici, Buia și Stănescu. Nici nu putea fi altfel, atâta vreme cât prima garnitură a avut meci de campionat vineri seara, la Chiajna. Chiar și în aceste condiții, vizita lui Dinamo a umplut până la refuz tribunele cochetei arene din Pâncota, la meci asistând aproape 1.000. de spectatori.

Partida a început într-o notă de echilibru, iar primele ocazii au aparținut trupei din capitală, care în minutul 9 a ratat două bune ocazii prin Bitez. La prima șansă, atacantul dinamovist a luftat din șase metri, după o bună centrare venită de pe stânga, iar la a doua a fost blocat in extremis de Irimia. Șoimii au reacționat imediat, iar peste cinci minute centrarea lui Bulzan a fost respinsă defectuos de portarul Manyur, mingea fiind scoasă cu capul de pe linia porții de Crăciun. După un prim sfert ceva mai discret, gazdele au început să pună stăpânire pe joc, având în Bulzan și „Bebe” Mitu doi jucători inventivi, care au făcut legea la mijlocul terenului. Alin Pavel a fost aproape să deschidă scorul în minutul 18, dar șutul centrare în fața porții a fost respins în corner.

Acțiunea anunța golul din minutul 25, atunci când Mitu a găsit o pasă filtrantă de efect spre Bulzan, care scăpat singur cu Manyur, a lobat perfect mingea peste portarul lui Dinamo, 1-0. Gazdele și-au continuat dominarea, dar ocaziile mari s-au lăsat așteptate până în ultimele cinci minute ale reprizei. În minutul 40, Mitu a șutat puțin alături din marginea careului, iar peste alte două minute aveam să asistăm la desprinderea pe tabelă a șoimilor. Același Mitu a executat excelent o lovitură liberă de pe stânga, Remus Lung s-a înălțat peste toată apărarea oaspeților și din șase metri a marcat cu o frumoasă lovitură de cap, 2-0, acesta fiind și scorul pauzei.

Dinamo II a ieșit mai montată de la vestiare și a redus din handicap la cinci minute de la reluare, atunci când centrarea lui Stănescu a fost reluată în plasă de Darius Buia, băiatul lui Romică Buia. Chiar și fără Mitu în teren, înlocuit la pauză, gazdele nu s-au pierdut cu firea și au continuat să controleze jocul, răspunzător cu spectacolul fiind Bulzan, care a făcut un meci excelent. Mijlocașul de creație al Șoimilor a fost aproape de dublă în minutul 67, dar șutul său de la 20 de metri a mers puțin peste. În minutul 80 putea fi din nou 3-1, dar bara s-a opus șutului din șase metri a lui Leucuța, mingea a revenit apoi la Burian, care cu un vole din careu nu a găsit cadrul porții.

În ultimul sfert de oră, ambii antrenori au apelat la schimbări și le-au oferit șanse și celorlaltor jucători de pe bancă. În ciuda unei dominări sterile a celor de la Dinamo II, finalul a consfințit o victorie meritată a gazdelor, care își continuă seria pozitivă de rezultate, fie obținute în amicale, fie în Cupa României. Victoria cu Dinamo le oferă celor de la Șoimii un moral excelent în vederea debutului de sezon, iar jocul oferă garanții că echipa pregătită de Dan Cuedan se va număra în sezonul viitor al Ligii a III-a printre protagonistele seriei.

Șoimii Pâncota: Irimia – Huțanu, A. Lengyel, Lung, Ruja – Filimon, A. Pavel, Mitu, Bulzan – Leucuța, Burian. Au mai jucat: Romînu, Nistor, Mateiu, Uibariu, Rus, Morar, R. Caba. Antrenor: Dan Cuedan

Dinamo II: Manyur – Dobrosavlievici, Crăciun, Ghinea, Stanca – Ștefan, Roman, Buia, Vasile Alexandru – Stănescu, Bitez. Au mai jucat: Râmniceanu, L. Cristea, Popescu, Neculai, Stan, Ciobanu, Lemac. Antrenori: Ilie Alexe și Vlad Marian

Arbitri: Dorinel Herțeg – Flavius Mocanu, Sergiu Burcă.

Sursa: Sport Arad

19 Aug. 2012, 13:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă