Un nou caz ‘Șoimii Pâncota’? Foresta Suceava a primit 16 goluri la Timișoara după ce s-a prezentat cu juniorii luați cu împrumut. „Debutul aceasta la o vârstă așa fragedă este periculos”

Nici nu a început bine noul sezon de Liga 2, iar una dintre echipe a și ieșit în evidență. În sens negativ. Este vorba de Foresta Suceava, formație care a încasat nu mai puțin de 16 goluri în deplasarea de la Timișoara, în prima etapă, contra nou-promovatei Ripensia.

Ripensia a deschis scorul pentru prima dată după 30 de secunde, Adrian Zaluschi transformând o lovitură de la 11 metri. Mihai Hecsko, Adrian Ungureanu, Florin Nanu, Bobină, Adrian Popa (2 goluri), Andrei Dumiter (3 goluri), Ndiaye Mediop (6 goluri) au marcat pentru gazde pe întreaga durată a meciului, neavând nicio milă în fața juniorilor de 15-16-17 ani ai clubului sucevean.

Ciutac vrea să salveze clubul umilind juniorii și orașul

S-a ajuns în această situație din cauza amatorismului în care a ajuns clubul Foresta sub conducerea președintelui Andrei Ciutac. Echipa suceveană a rămas fără jucători după ce în acest an s-a trezit cu conturile blocate din cauza datoriilor acumulate la Fisc, asta după ce în prima parte a sezonului trecut, cu bani mulți de la autorități, n-au dus grija zilei de mâine și au cheltuit fără cap. Acum, fără jucători, antrenamente în această vară, Ciutac a convins un antrenor al clubului sucevean Omnia, cu doar câteva zile înainte de debutul sezonului, să își ia grupa de copii și să o legitimeze la Foresta pentru a putea lua startul în campionat. Asta după ce a refuzat să se retragă din campionat și a nu încurca celelalte competitoare.

Ciutac speră să salveze clubul de la desființare și așteaptă un investitor minune care să vină să achite restul de 70.000 de euro datori la Fisc, contul să fie deblocat, iar primăria Suceava să poată aloca din nou bani echipei. Președintele Forestei este principal vinovat pentru situația în care a ajuns Foresta și a umilinței pe care o trăiește orașul și totodată juniorii care s-au dus la Timișoara pentru a fi batjocoriți într-un meci de Liga 2, o competiție la care nici nu visau săptămâna trecută.

Mai mult, juniorii Forestei au petrecut noaptea trecută în autocar, fiindcă mașina care trebuia să îi ducă la Timișoara s-a defectat. Au ajuns în cele din urmă în orașul de pe Bega la ora 3:00, ca la 11:00 să fie pe teren în meciul cu Ripensia, pe o căldură sufocantă. E o minune că nu s-a întâmplat o tragedie cu vreunul dintre copii, doar de dragul lui Ciutac de a nu fi considerat groparul unui club de fotbal care reprezintă orașul și județul Suceava.

„Din păcate, a fost un meci greu pentru că am avut și probleme cu transportul. Am așteptat cinci ore lângă Cluj să ne preia altă mașină, pentru că a noastră s-a stricat. Rezultatul e usturător pentru că știu că își doreau mai mult. Debutul aceasta la o vârstă așa fragedă este periculos. Eu am spus de la început că nu îmi este frică de competiție. Am participat cu mare respect și respect competiția. Noi de fapt am început pregătirea doar de opt zile. Copiii au fost în vacanță, unii dintre ei mai sunt. Aseară mi-a sosit un copil din Anglia, direct la meci. Ne confruntăm cu probleme serioase. Dar am făcut și noi vreo două faze. Bine că nu s-a întâmplat nimic cu niciun copil datorită căldurii excesive. Nu pot să comentez dacă FRF nu trebuia să pună meciul mai târziu sau devreme, dar a fost o căldură infernală. Felicit ambele echipe, mai mult pe ai mei, că sunt mai mici, pentru felul în care s-au dăruit”, a declarat, citat de TMsport.ro, antrenorul juniorilor care au evoluat în acest meci pentru Foresta, Florin Cristescu.

Același început ca Șoimii Pâncota

Situația actuală este una aproape asemănătoare cu cea de anul trecut a clubului Șoimii Pâncota. Pavel Piroș a mutat echipa la Șiria după ce autoritățile locale din Pâncota nu au mai dorit să se asocieze cu omul de afaceri, iar acesta a cedat clubul italianului Angelo Massone, un alt gropar al altor formații din fotbalul românesc.

Șoimii a început sezonul trecut cu un neverosimil 0-16 în deplasarea de la Afumați, iar într-un final echipa s-a retras din campionat după ce a trăit și alte umilințe asemănătoare, chiar mai mari. Doar 13 echipa a supraviețuit clubul arădean care putea să fie mutat de italian ba la Curtea de Argeș sau la Buftea.

Acum, Foresta a început campionatul actual tot cu un 16-0 și rămâne de văzut cât va supraviețui echipa prezidată de Andrei Ciutac.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FORESTA SUCEAVA     16-0
Adrian Zaluschi 1′ – pen., Mihai Hecsko 15′, Adrian Popa 26′, 38′, Ndiaye Mediop 30′, 42′, 50′, 56′, 63′, 76′, Andrei Dumiter 40′, 44′, 71′, Adrian Ungureanu 51′, Sebastian Bobină 68′, Florin Nanu 70′

G. Gakos – Ad. Popa (cpt.), Hecsko, Vlădia, C. Toma, Dumiter, Stoi, Zaluschi (Bobină 60′), Ad. Ungureanu (Fl. Nanu 67′), Mediop, Matiș (Semeniuc 60′)
Rezerve neutilizate: I. Rădulescu – Horcea, L. Luca, , Apro
Antrenor: Remus Steop

Alexandru Dohotariu (Sebastian Bîlbă 80′) – Călin Colțuneac, Ștefan Breniuc, Lucian Ciubotaru (Ianis Onuț 85′), Alexandru Negrea, Marius Rață, Bogdan Bolocan, Cătălin Stancu, Robert Bosânceanu, Bogdan Buterchi (Șimon Mandiuc 86′), Alin Scutariu
Rezerve neutilizate: – Valentin Sorodoc
Antrenor: Florin Cristescu

Rezultatele înregistrat de Șoimii Pâncota în sezonul trecut:

Afumați – Șoimii 16-0
Șoimii – Sepsi 0-7
Juventus – Șoimii 18-0
Șoimii – Olimpia 0-9
Dunărea – Șoimii 2-0
Șoimii – Târlungeni 1-4
UTA – Șoimii 6-0
Șoimii – ASU Timișoara 0-3
Balotești – Șoimii 2-0
Șoimii – Berceni 0-0
Chindia – Șoimii 6-0
Șoimii – Vâlcea – neprezentare
Foresta – Șoimii – 14-0
Șoimii – Dacia Unirea – a doua neprezentare, excludere

Foto: TMsport

Pe aceeași temă