Issa, premiat la revenirea la Arad pentru întreaga activitate la Șoimii Pâncota. Senegalezul a fost înger și demon pentru Sepsi în prima repriză a meciului cu UTA

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 13:57 Campionat
Issa, premiat la revenirea la Arad pentru întreaga activitate la Șoimii Pâncota.** Senegalezul a fost înger și demon pentru Sepsi în prima repriză a meciului cu UTA

Odată cu intrarea în colaps în vara anului trecut, Șoimii Pâncota și-a pierdut cei mai importanți fotbaliști. Printre aceștia s-a aflat și Issa Tiaw Medina Mame, care după ce și-a încercat șansa în ligile doi din Elveția și Franța a dat curs ofertei celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. În scurt timp, senegalezul a devenit piesă importantă în angrenajul trupei lui Valentin Suciu, contribuind la parcursul excelent al nou-promovatei.

Formația din județul Covasna s-a prezentat la Șiria, la meciul cu UTA Bătrâna Doamnă, din poziția de vicelider și cu Issa titular.

Fiindcă nu a primit acceptul conducerii grupării fanion a Aradului pentru a-și arăta recunoștiința față de mijlocașul de culoare, care a petrecut trei sezoane la Șoimii Pâncota, Pavel Piroș l-a premiat pe fostul său jucător într-un cadru restrâns. Însoțit de maseurul Călin Petrică, fostul președinte al alb-negrilor a descins vineri seara, la Hotelul Intercontinental, acolo unde a fost cazată delegația oaspeților și i-a înmănat lui Issa o diplomă pentru „Întreaga activitate fotbalistică depus la clubul ACS Șoimii Pâncota”, dar și un trofeu cu același mesaj.

În meciul de astăzi cu UTA, pierdut cu 1-2 de Sepsi, Issa a fost în prima repriză unul dintre principalii actori de pe teren. Senegalezul a fost înger și demon pentru echipa sa.

A făcut penalty și a fost iertat de un altul, dar și-a răscumpărat greșeala cu un gol și alte ocazii mari

În minutul 5 a avut o intrare întârziară în propriul careu, asupra lui Strătilă, iar arbitrul a dictat penalty, astfel că Alin Gligor (6) a deschis scorul. Mai apoi, s-a demarcat excelent la pasa lui Răduțoiu (12) și a scăpat singur cu portarul Bogdan Miron, învingându-l cu un șut plasat la colțul scurt. A creat iureș în defensiva arădeană și a ratat incredibil desprinderea, de la 11 metri, singur singurel, când a reluat cu latul peste poartă (23), însă ulterior putea să producă un nou penalty pentru UTA, însă a fost iertat de arbitru. La o centrare din corner a lui Andor, mingea l-a lovit în mână pe Issa (27), însă nu s-a acordat nimic.

Înainte de pauză, senegalezul a fost din nou creatorul unei ocazii imense a echipei sale, a pătrunde în careu pe stânga, a centrat pentru Burlacu, care a reluat cu latul din 12 metri direct pe mijlocul porții, în brațele lui Miron.

În repriza a doua, Issa a fost tratat altfel de arădeni și nu a mai reușit să se arate prea mult în joc. A încasat un galben în minutul 53, pentru o simulare în careul utist, iar pe final putea da un assist lui Hadnagy (88), însă golgheterul lui Sepsi a călcat pe minge la marginea careului, într-o situație bună de gol, și apoi a fost deposedat.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 13:57 Campionat
Pe aceeași temă