Olteanu spune că regula cu juniorii nu o afectează pe CS Mioveni, însă are un regret: „Eram mai puternici cu doi Under 21”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 18:34 Pregătiri, amicale
Olteanu spune că regula cu juniorii nu o afectează pe CS Mioveni, însă are un regret:**

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Oltea­nu, a vorbit la reunirea lotului galben-verzilor și despre noile reglementări din regulamentul de desfășurare a competiției la Liga a II-a.

– Domnule președinte, cu ce gânduri s-a reînceput activitatea?
– Să avem rezultate bune și în următorul sezon. Deocamdată, nu știm cum se va desfășura competiția, cum se va derula. Până pe 20 trebuie să se înscrie echipele și atunci vom vedea dacă vom avea o serie sau două. Și tot atunci vom stabili și noi obiectivul. Contează să știm câte serii vor fi, pentru că obiectivul îl vom stabili și în funcție de adversari. Oricum, ne dorim primele locuri.

Cum se va desfășura pregătirea?
– Avem două săptămâni de pregătire la Mioveni și apoi de pe 22 iulie și până pe 5 august vom merge în cantonament la Cheile Grădiștei.

– Care va fi componența lotului?
– De la reunire au lipsit trei jucători care au fost sezonul trecut împrumutați de clubul nostru. Până sâmbătă vor rămâne 25-26 jucători în lot. A venit și un fotbalist de profil ofensiv, Buhăescu, care a fost golgheterul Reșiței cu 9 goluri în campionatul trecut. Dintre cei care au venit la reunire, vor pleca 5-6, cu unii vom rezilia contractele, iar cu alții se încheie înțelegerile. No­ua regulă este să avem un lot format din 25 de jucători și aici trebuie incluși și juniorii.

– Mai sunt și alte reglementări referitoare la lot…
– Da, să ai patru jucători crescuți de la juniori în propria pepinieră, apoi cu extracomunitarii. Probabil aceste lucruri sunt bune pentru a se dezvolta tinerii fotbaliști români.

– Afectează pe CS Mioveni aces­te reglementări?
– Nu ne afectează, deși pot spu­ne că eram mai puternici dacă rămâne valabilă regula cu cei sub 21 de ani în teren, pentru că îi aveam pe Mazilu și Biceanu. Dar li se dă o șansă și altora. Ei trebuie să profite de această șansă și să demonstreze că au valoare.

– Care vor fi jucătorii Under 19?
– Probabil Sima, Tirică, Florescu, Cioc, Trașcu, Marinescu și Neacșu. Ei de altfel au fost și la reunire. Sunt jucători de la echipa noastră de Juniori A.

– Cu ceilalți de la echipa de Juniori A ce se va întâmpla?
– Marea majoritate au vârsta și pot continua la juniori republicani. Cei care nu mai au vârsta vor merge la echipa a doua.

– Echipa își va desfășura activitatea numai la Mioveni…
– Da, din acest sezon numai la Mioveni și grupul școlar. Sperăm ca suporterii noștri să fie mai a­proape de noi și să ne susțină.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 18:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă