Olimpia și-a prezentat noutățile. Bodea: „Am văzut că aici se gândește pozitiv și se vrea mai mult”

Autor: Mihai Andries Publicat: 15 Jul. 2014, 18:00 Actualizat: 15 Jul. 2014, 18:30 Pregătiri, amicale

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentat Cosmin Bodea, noul antrenor al Olimpiei, dar și doi dintre jucătorii care au semnat în acestă vară cu clubul sătmărean, Neagu și Apostu.

Alături de cei de mai sus au fost prezenți la conferința de presă Dan Băbuț, președintele clubului, Ioan Câmpeanu, președintele AGA, Daniel Pașca, Tiberiu Csik, Lulu Dragomir, Ciprian Prodan și căpitanul Cosmin Iuhas. Conferința a fost deschisă de președintele Dan Băbuț care a prezentat câteva din obiectivele Olimpiei în noul sezon. De asemenea a fost prezentată noua conducere tehnică și alte câteva obiective ale grupării sătmărene, juniori, seniori și echipa a doua. Pentru sezonul 2014/2015 se dorește o clasare a Olimpiei în zona locurilor 2-4. „Dar, dacă vom prinde un culoar favorabil și sorții ne vor fi favorabili vom lupta și pentru promovare” a spus Dan Băbuț.

Bodea a semnat pe doi ani cu posibilitatea rezilierii după primul sezon

Despre Cosmin Bodea, mult prea tăcut pe durata conferinței, dar fără a fi nepoliticos, am aflat că este în vârstă de 41 de ani, a jucat fotbal la nivel înalt, FC Bihor, Dinamo (2 sezoane) și FC Brașov (8 ani). Cariera de antrenor și-a început-o în 2007 la Precizia Săcele după care a antrenat, cu bune rezultate, pe ASA ârgu Mureș, Gaz Metan Severin și CS Oșorhei. Din cele declarate de președintele Dan Băbuț, a reieșit că noul antrenor a semnat un contract cu o durată de doi ani cu posibilitatea rezilierii lui, de comun acord, după un an. „Am venit la Olimpia atras de proiectul prezentat. Îmi doresc să construiesc o echipă bună, să fac performanță cu Olimpia. Antrenorul trăiește din rezultate și sper să am rezultate. Voi colabora îndeaproape cu Tibi Csik pe care îl cunosc de mult. Proiectul propus de domnii conducători și faptul că orașul Satu Mare e un oraș cu vechime în fotbal, m-a făcut să accept această ofertă. Am văzut că aici se gândește pozitiv și se vrea mai mult. Am urmărit echipa, o cunosc, la fel și seriozitatea conducătorilor de care au dat dovadă până acum.” a spus Bodea care va fi secondat de Lulu Dragomir și de Ciprian Prodan.

Apostu și Neagu, prezentați oficial

Bogdan Apostu este un atacant în vârstă de 32 de ani, fost internațional de juniori și tineret, cu o vastă experiență care s-a format la Corvinul Hunedoara dar a mai evoluat, printre altele la Oțelul, UTA (de mai multe ori), Farul, Petrolul, Pandurii, ASA, U.Cluj, Nyregyhaza etc. CV-ul lui nu-l avantajează însă prea mult pentru că, începând cu anul 1999, a schimbat un număr de 16 echipe fără a lega nicăieri două sezoane consecutive.

„Personal nu m-am gândit niciodată că voi ajunge la Satu Mare, dar așa e viața, niciodată nu știi dinainte ce se întâmplă. Nu am venit la Olimpia pentru obiective mediocre, mi-a plăcut proiectul pe care ni l-au propus conducătorii în detrimentul părții financiare, important e să se știe că eu, Laso și George am avut toți trei oferte de la echipe de Liga I în această vară și am ales Olimpia pe bani mai puțini pentru că am vrut să luăm parte la acest proiect și sunt convins că dacă vom reuși să gestionăm cuvintele cheie care vor exista în acest campionat, în favoarea noastră, cu siguranță vom putea să obținem mai mult decât anul trecut. Asta a fost și ideea și personal sunt convins că putem crește nivelul echipei și să atingem obiectivele trasate de conducere”, a declarat Bogdan Apostu.

George Neagu, vine tot de la UTA, este un mijlocaș de bandă stângă în vârstă de 29 de ani care a evoluat în cariera lui la diverse echie din Liga I, CS Mioveni, Pandurii, Curtea de Argeș. De la UTA urmează să mai vină mijlocașul argentinian Laso, însă acesta din urmă nu a putut fi prezent astăzi la conferință deoarece este plecat în țara lui natală și va reveni abia pe data de 20. Toți cei trei jucători au semnat contractul cu Olimpia pe doi ani de zile.

„Am venit aici pentru că mi-a plăcut seriozitatea conducerii. În primul rând am avut o întâlnire cu domnul Băbuț la Cluj și mi-a explicat ceea ce urmează, proiectul și ceea ce urmează să se întâmple la Olimpia i-am spus că vin fără nici un fel de problemă. Pentru mine este o nouă provocare. Mi-am dorit să promovez cu UTA în Liga I, iar eu mă gândesc ca obiectiv să ne clasăm cât mai sus. După câte am văzut, suporterii cer foarte mult de la această echipă”, a declarat George Neagu.

Cantonament la Poiana Brașov

De la noul antrenor am aflat că lotul Olimpiei se va pregăti la Satu Mare în următoarele zile. Sâmbătă este programat un joc școală. Apoi, în intervalul 21 iulie – 1 august, lotul va pleca într-un stagiu montan care va avea loc la Poiana Brașov. Aici, pe lângă antrenamente sunt programate și două meciuri amicale, probabil cu Săgeata Năvodari și cu Tărlungeni.

După întoarcerea de la Poiana, în 9, 13, 16 și 23 august se vor disputa alte meciuri de pregătire cu adversari care vor fi stabiliți în zilele următoare. Este posibil însă să se mai joace și alte meciuri până pe 30 august când va începe ediția 2014/2015 a campionatului Ligiia II-a.

În legătură cu lotul de jucători am reținut câteva aspecte. Astfel, atacantul Daniel Feier, care mai avea un an de contract cu Olimpia, a plecat la Fortuna Brazi împreună cu Erwin Zsiga. Micaș și Dragoș nu mai intră în vederile conducerii tehnice așa că se va renunța la ei, în timp ce portarul Miron și-a exprimat dorința de a pleca la o altă echipă. Ca o noutate, la Satu Mare se află un tânăr fundaș, Dobrău (18 ani) venit de la Unirea Dej și este așteptat să vină portarul Carol Fila (Liberty Salonta). Acesta este în vârstă de 18 ani și este internațional de juniori.

Sursa: Informația Zilei

Autor: Mihai Andries Publicat: 15 Jul. 2014, 18:00 Actualizat: 15 Jul. 2014, 18:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă